Feed
Άρθρα
Σχόλια

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς και τις εκδόσεις Κέδρος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, διοργάνωσαν μαθητικό διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, με τίτλο: «Αλήθειες της ζωής κρυμμένες μες στα παραμύθια μας».

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στις εξής θεματικές: Φιλία-συντροφικότητα-αλληλεγγύη, σεβασμός στη διαφορετικότητα, ο άνθρωπος και το φυσικό περιβάλλον, αυτοεκτίμηση- θάρρος -η δύναμη της θέλησης, ανθρώπινες αδυναμίες-ελαττώματα, ο καθημερινός αγώνας για επιβίωση

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού και Α’ Γυμνασίου των σχολείων της ΑΤΤΙΚΗΣ. Συνολικά έλαβαν μέρος 102 μαθητές από 13 Δημοτικά και 23 Γυμνάσια.

Επίσης, διοργανώθηκαν δύο ενδοσχολικοί διαγωνισμοί Λογοτεχνίας στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Νέας Γενιάς Ζηρίδη.

Στην τελετή απονομής των βραβείων, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, ώρα 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων των εκπαιδευτηρίων «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ», παρευρέθηκαν η αφηγήτρια και ψυχοπαιδαγωγός Σάσα Βούλγαρη, οι συγγραφείς Λίνα Λυχναρά και Μάκης Τσίτας και η Αγγελική Πορτοκάλογλου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων των εκδόσεων Κέδρος.

Την τελετή παρουσίασαν η Ασημένια Παπαδοπούλου και ο Δημήτρης Φαλλιέρος, απόφοιτοι του 2000. Την πρόσκληση φιλοτέχνησε η Αννίκα Καμαρινού, απόφοιτη του 2003.

Δείτε στο ΑΡΧΕΙΟ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και τα βιογραφικά των αξιολογητών.

IMG_0479 IMG_0481 IMG_0504

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων