Χρόνια πολλά στον 29χρονο Παγκόσμιο Ιστό

Τα 29α γενέθλιά του γιορτάζει στις 12 Μαρτίου ο Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web) και ο βρετανός εφευρέτης του Σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους τεχνολογικούς κολοσσούς που έχουν αποκτήσει μεγάλη δύναμη.

«Θέλω το Web να αντανακλά τις ελπίδες μας και να εκπληρώνει τους φόβους μας, αντί να μεγεθύνει τους φόβους και να βαθαίνει τους διαχωρισμούς αν άμεσά μας», αναφέρει στην 29η επέτειο από την ίδρυση του Ιστού, σε μια χρονιά που για πρώτη φορά πάνω από τους μισούς κατοίκους της Γης βρίσκονται πια online, κάτι που όμως, όπως λέει, αναδεικνύει παράλληλα την ύπαρξη ενός ψηφιακού χάσματος.

«Ο αριθμός των τρόπων που τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά στο Ίντερνετ, έχει πολλαπλασιαστεί. Ήρθε η ώρα για μια αντίδραση εκ μέρους των ανθρώπων στην Ευρώπη», τονίζει. «Ασφαλώς μπορούμε να φαντασθούμε ένα καλύτερο κόσμο…όπου θα έχει κανείς επιλογή για την μηχανή αναζήτησης και επιλογή για το κοινωνικό δίκτυο. Σε ένα καλύτερο κόσμο θα έχει κάποιος πλήρη έλεγχο πάνω στις πληροφορίες που τον αφορούν».

Διαβάστε το άρθρο:
α) μεταφρασμένο στα Ελληνικά στο http://www.cnn.gr/tech/story/121157/to-web-kleinei-ta-29-kai-o-efeyretis-toy-proeidopoiei-gia-toys-kindynoys
β) πρωτότυπο στο : https://webfoundation.org/2018/03/web-birthday-29/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση