Διεθνές Έτος Δασών 2011

Τα δάση καλύπτουν το ένα τρίτο της επιφάνειας της Γης. Φιλοξενούν περισσότερο από το ήμισυ των χερσαίων ειδών και εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων. Ένας στους τέσσερις ανθρώπους συμπληρώνει το εισόδημα του χάρη στα δάση.  Παρέχουν την τροφή για το σύνολο των 7 περίπου δισεκατομμυρίων ανθρώπων της Γης καθώς και τον αέρα που αναπνέουμε και τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε. Και όμως, δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτά και δεν τα αντιμετωπίζουμε στοργικά. Και πάνω απ’ όλα, τα δάση βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το 2011 έχει ανακηρυχθεί ως το Διεθνές Έτος Δασών από τα Ηνωμένα Έθνη. Είναι μία ευκαιρία να ανακαλύψουμε, να ανακαλύψουμε ξανά, να γιορτάσουμε, να εκτιμήσουμε, να περιγράψουμε, να προστατεύσουμε και να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα οικοσυστήματα με πιο βιώσιμο τρόπο. Αυτά τα οικοσυστήματα εμφανίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν από τα πρώτα ανθρωποειδή αλλά τώρα, εμείς τα απειλούμε.

Ο Yann Arthus-Bertrand διορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για την παραγωγή της επίσημης ταινίας για το Διεθνές Έτος Δασών. Mετά την επιτυχία του Home που παρακολούθησαν 400 εκατομμύρια άνθρωποι, ο φωτογράφος ξεκίνησε την παραγωγή μίας σύντομης ταινίας διάρκειας 7 λεπτών για τα δάση, που αποτελούνταν από εναέριες εικόνες από τα τηλεοπτικά προγράμματα Home και Vu du Ciel.

Αυτή η ταινία προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της Ένατης Συνόδου του Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για τα Δάση στη Νέα Υόρκη. Είναι διαθέσιμη σε όλους από τις 2 Φεβρουαρίου – δωρεάν – έτσι ώστε να μπορεί να προβάλλεται παγκοσμίως. Απολαύστε την σε αφήγηση Edward Norton.

Αφήστε μια απάντηση