Πολύ ζέστη σήμερα

Καταγγέλλουμε, διαμαρτυρόμαστε , παραπονιόμαστε, καταριόμαστε, αναθεματίζουμε και μετά μία από τα ίδια.
Ο άλλος είναι έτσι , είναι αλλιώς , κάνει αυτό, κάνει το άλλο, ε και;
Γιατί ασχολείσαι μαζί του;
Βρες αυτά που κάνουν τα πράγματα καλλίτερα.
Μην είσαι άκριτος καταναλωτής κάθε προϊόντος πνευματικού ή υλικού. Διάβασε. Μορφώσου . Σκέψου. Δεν μπορείς να καταγγέλλεις μόνο και να καταριέσαι και να αφορίζεις και από την άλλη να είσαι γρανάζι της ξεφτίλας και μόνο να κλαψουρίζεις.
Φθονείς τον ικανοποιημένο, τον πλούσιο , τον όποιον ζηλεύεις τέλος πάντων και αντί να προσπαθείς να βελτιώσεις το είναι σου τον μειώνεις τον υποτιμάς και ασχολιέσαι μαζί του καταγγέλλοντας και βρίζοντας. Και μετά τι ; Βελτιώνεται η κατάστασή σου; “διορθώνεται” η στραβή , για σένα, συμπεριφορά του;
Αράζεις φίλε μου και τρέχεις σαν το ποντίκι μες την φάκα του μυαλού σου και έχεις την ψευδαίσθηση οτι αγωνίζεσαι για το μέλλον σου.
Ποιο μέλλον και ποια καλυτέρευση ; Νομίζεις πως θά ‘ρθει αν “ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”; Κι αν από κει αγοράζεις γάλα και συ ; Τι νέα τότε;
Τι να κάνω; Το ερώτημα. Κοίτα γύρω σου πολλοί λένε πολλά. Βρες , ψάξε, διάβασε και κάνε κάτι από όσα βρίσκεις και πάνε τα πράγματα μπροστά.
Αλλά από την άλλη “εμένα θα μου πεις ;”
Όταν μας λένε να κάνουμε κάτι το ρίχνουμε στο ντιριντάχτα. Μετά δεν “μα δεν μου τό ‘πες”. Φαύλος κύκλος.
Κάνε ότι κάνεις καλά. Η μόνη λύση . Με όποιο κόστος και όποιο τίμημα.
Αλλά κάνε μην περιμένεις να σου λένε οι άλλοι και μετά να τρέχεις ή να τους βρίζεις γιατί “φταίνε” ή να του σιχτιρίζεις “που σε πήραν”στο λαιμό τους. ” Άτιμη κενωνία”.
Κακά τα ψέμματα πολλά από όσα καταγγέλουμε μας βολεύουν αλλιώς θα τα είχαμε διορθώσει προ πολλού. Είναι και εθνικό σπορ η κλάψα και “έρχεται και δένει το γλυκό”.
Καταλαβαίνεις ο,τι έτσι δημιουργείς το οξύμωρο, ο, τι είσαι “και ο πρώτος και καλλίτερος” και από την άλλη επιτρέπεις να σου κάνουν κουμάντο αυτοί που σε ενοχλούν;
Μα είναι πιο δυνατοί. Ε δυνάμωσε και συ. Σε βολεύει να το λες  γιατί “έτσι είναι το σύστημα” . Ε κάτσε και ακολούθα το τότε βρίζοντας και αγανακτώντας.
Με αγάπη .
Πολλή ζέστη σήμερα. Πήρε φόρα ο θεριστής.

Σχετικά με Σπύρος Γ. Κούρτης

Γεννήθηκα στην Καλλιθέα της Αττικής και τέλειωσα το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας το 1976.
Σπούδασα στην Αθήνα. Εργάστηκα σε οικοδομή, σαν πλασιέ, σερβιτόρος, βοηθός σε ταπετσαρίας τοίχων, σε γραφείο ταξιδίων, σε φροντιστήρια, σε μαθήματα κατ΄ οίκον.
Από το 1989 ζώ στα Χανιά.
Υπηρετώ από το 1998 στην δημόσια Δ.Ε. .
Ασχολούμε με διάφορα πράμματα.
Τι πέτυχα;
Μηδένα προ του τέλους μακάριζε.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Σκόρπιες σκέψεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *