Όχι απλά καλλίτεροι, αλλά διαφορετικοί

Του Γιώργου Κοκκινάκου από τα Χανιώτικα Νέα της 1 ΟΚΤ 2014

Τέτοιας λογής αποκοτιά, μαθαίνοντας οι Αλλοι, σφόδρα ταράχτηκαν… Οδ. Ελύτης (Αξιον Εστί, η Εξοδος)

Οσο τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνουν, τόσο η συγκυβέρνηση πανικοβάλλεται. Ομως αφού το παλιό οπλοστάσιο του αντικομμουνισμού ξεθώριασε, πρέπει να ανακαλύψει νέα όπλα. Πάνε περίπατο πια οι παλιοί φόβοι. Την ακίνητη περιουσία των “νοικοκυραίων” τη δημεύει η δεξιά πλέον. Οι ίδιοι μιλούν για δήμευση. Το τελευταίο διάστημα λοιπόν με τη βοήθεια των καναλιών και των προθύμων της δημοσιογραφίας πάνε να μας πείσουν ότι η χώρα θα καταστραφεί αν πέσει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Λες και το επιστημονικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ανόητους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μας λένε θα ρίξει τη χώρα στα βράχια και δεν βλέπουν ότι αυτό το έχουν κάνει οι ίδιοι. Τώρα είναι που ισχύει αυτό το παλιό που συχνά ακούγαμε «παραλάβαμε καμένη γη». Αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν ότι ανέκαθεν η αριστερά αποτελεί δεξαμενή σκέψης και ιδεών. Ενα είναι βέβαιο. Οτι η Αριστερά θα τα καταφέρει καλύτερα απ’ αυτούς. Διότι δεν έχει “υποθήκες” και “χρέη”… Και γνώση και εμπειρία και θέληση έχει. Αλλού είναι το πρόβλημα. Το σύστημα πριν καταρρεύσει, όπως έχω ξαναγράψει, κατάστρεψε τον ψυχισμό των ανθρώπων. Το νέο ανθρωποείδωλο της κατανάλωσης και της ευκολίας δύσκολα θα δεχθεί την παραδοχή ότι η χώρα χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια, έμπνευση, ανατροπή στερεοτύπων και νέες συμπεριφορές. Το ουσιαστικό υποκείμενο κάθε νέας συμπεριφοράς πέρα από όλα τα άλλα είναι ο άνθρωπος.

Αλλά άνθρωποι αυτής της κοινωνίας θα στελεχώσουν μια πιθανή νέα κυβέρνηση. Αυτό είναι το δυσεπίλυτο και το ακανθώδες. Πώς θα φτιάξεις το καινούργιο με τα παλιά υλικά; Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να επινοήσει πράγματα εναλλακτικά αυτής της γενικευμένης σήψης και στην κοινωνία και στην πολιτική ελίτ και στους θεσμούς. Πώς θα αλλάξουν 10 εκατομμύρια Ελληνες; Μόνον με σήματα υψηλής συμβολιστικής αξίας, μόνο με “πράξεις νοήματος” απ’ τους ταγούς. Δείτε τι έγινε με τους δικαστικούς. Δεν τους φθάνει η επαναφορά των αποδοχών τους -μόνο σ’ αυτούς- στα επίπεδα του 2012, ζητούν εν τω άμα και αναδρομικά. Αλλοίμονο, το επιχείρημα ότι οι δικαστές πρέπει να αμείβονται αξιοπρεπώς για να μπορούν απερίσπαστοι να εκτελούν το έργο τους είναι αίολο.

Και οι γιατροί του Ε.Σ.Υ. στην αρχή πήραν υψηλούς μισθούς όμοιους με των δικαστικών, αλλά βλέπετε το φακελάκι δεν εξαφανίστηκε, αλλά γιγαντώθηκε. Περισσότερο από την εποχή που οι γιατροί στο Νοσοκομείου έπαιρναν φτωχομισθούς. Λοιπόν τη λαιμαργία ταΐζει η υψηλή αμοιβή κι όχι την εντιμότητα. Ιδού λοιπόν μια απόφαση των δικαστών. Ενώ οι δικές τους περικοπές είναι παράνομες η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων είναι νόμιμη! Τι να πει κανείς. Η μίμηση του τύπου είναι ο ισχυρότερος τρόπος μάθησης λένε οι ειδικοί της συμπεριφοράς. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Οι επόμενοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι απλώς καλύτεροι, αλλά διαφορετικοί.

Από εδώ   http://www.haniotika-nea.gr/ochi-apla-kaliteri-alla-diaforetiki/#ixzz3EtmfjpFE

Σχετικά με Σπύρος Γ. Κούρτης

Γεννήθηκα στην Καλλιθέα της Αττικής και τέλειωσα το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας το 1976.
Σπούδασα στην Αθήνα. Εργάστηκα σε οικοδομή, σαν πλασιέ, σερβιτόρος, βοηθός σε ταπετσαρίας τοίχων, σε γραφείο ταξιδίων, σε φροντιστήρια, σε μαθήματα κατ΄ οίκον.
Από το 1989 ζώ στα Χανιά.
Υπηρετώ από το 1998 στην δημόσια Δ.Ε. .
Ασχολούμε με διάφορα πράμματα.
Τι πέτυχα;
Μηδένα προ του τέλους μακάριζε.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Αποδελτιώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *