Υποδοχή και λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Πολιούχου των Τρικάλων

Αρθρογράφος: Ελισάβετ Παπανικολάου
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:29
Υποδοχή και λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Πολιούχου των Τρικάλων

Κλήρος και λαός, υποδέχθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στα προπύλαια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων, την Τιμία Κάρα του Πολιούχου της πόλης Αγίου Βησσαρίωνα.

Την Τιμία Κάρα που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δουσίκου, μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και την υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες πρώην Τρίκης και Σταγών κ. Αλέξιος, Καρθαγένης κ. Αλέξιος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, πλήθος Ιερέων, Εκπρόσωποι των Αρχών του Νομού.

Ακολούθησε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Αργά το απόγευμα, τελέστηκε λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιερής Εικόνας του Αγίου μέσα από οδούς της πόλης με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου τελέστηκε Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο

Αύριο από τις 8 έως τις 10.30 το πρωί, θα τελεσθεί στον Ιερό Προσκηνυματικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, ενώ τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

https://www.youtube.com/watch?v=i19iPfDE5Ts

Πηγή: http://www.trikalanews.gr/ypodoxi_kai_litaneia_tis_timias_karas_tou_poliouxou_ton_trikalon.html

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση