ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Του Κυριαζίδη Αναστασίου

Δασκάλου του 24ου Δ.Σ. Καβάλας

Επώνυμο : Κυριαζίδης

Όνομα: Αναστάσιος

Όνομα πατέρα: Ηλίας

Όνομα μητέρας: Κυριακή

Τόπος γέννησης: Καβάλα

Έτος γέννησης: 1966

Οργανική θέση: 24ο Δημοτ. Σχολ. Καβάλας

Οικογενειακή κατάσταση:

Έγγαμος με τη Σαμαρά Ευφροσύνη Δασκάλα και πατέρας 2 παιδιών (17 και 12 ετών).

Βασικές σπουδές:

Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, έτος αποφοίτησης 1986.

Άλλα πτυχία:

1) Πτυχίο Εξομοίωσης από το Παιδαγωγικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης. Έτος λήψης 1999, Βαθμός (9,075).

2) Πτυχίο στους Υπολογιστές, ECDL CORE CERTIFICATE, έτος λήψης 2003

3) Διδασκαλείο Θεσσαλονίκης (Δημήτριος Γληνός) Γενική Αγωγή, έτος λήψης πτυχίου 2005 με βαθμό Άριστα.

4) Πιστοποίηση Δεξιοτήτων στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές στο πλαίσιο της πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση», την 1η Φεβρουαρίου του 2005.

5) Συμμετέχω στην ομάδα των επιμορφωτών για τα νέα διδακτικά πακέτα, και διδάσκω το μάθημα των Φυσικών Επιστημών

6) Συμμετείχα στο 5ο Πανελλήνιο συνέδριο με διεθνή συμμετοχή «Οι τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας στην εκπαίδευση» που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις 5-8 Οκτωβρίου 2006 ως εισηγητής , με την εργασία « Το Φιλελληνικό κίνημα μια διαθεματική προσέγγιση του ιστορικού φαινομένου με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας». Η εργασία μου αυτή αποτελεί και την πρώτη μου δημοσίευση.

 

Υπηρεσία:

Πριν από το διορισμό μου εργάστηκα ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός στα παρακάτω σχολεία:

Α) 3/θ Δ. Σ. Φυλακίου Έβρου

Β) 3/θ Δ.Σ. Αντιφιλίππων Καβάλας

Γ) 6/θ Δ.Σ. Παλαιοχωρίου Καβάλας

Δ) 4/θ Δ.Σ. Αγιάσματος Καβάλας.

Διορίστηκα στις 28 Αυγούστου του 1992 και εργάστηκα στα παρακάτω σχολεία:

1/θ Δ.Σ. Λεχουρίου Αχαΐας.

2/θ Δ.Σ. Λεκάνης Καβάλας.

1/θ Δ.Σ. Παραδείσου Καβάλας.

18ο Δ.Σ. Καβάλας.

21ο Δ.Σ. Καβάλας.

17ο Δ.Σ. Καβάλας.

18ο Δ.Σ. Καβάλας.

Σύνολο πραγματικής υπηρεσίας μέχρι τις 4-9-2006 16 έτη 8 μήνες και 27 ημέρες.

Στα Δ.Σ. 1/θ Λεχουρίου, 2/θ Λεκάνης και 1/θ Παραδείσου, για τέσσερα συνολικά έτη, υπηρέτησα ως προϊστάμενος Σχολείου.

Παγκόσμιο πρόβλημα η λειψυδρία

Παγκόσμιο πρόβλημα η λειψυδρία Η έλλειψη νερού δεν αφορά μόνο τις χώρες της Αφρικής. Έρευνα που διεξήγαγε και παρουσίασε στη Γενεύη η περιβαλλοντολογική οργάνωση WWF, καταδεικνύει τον σημαντικό περιορισμό των υδάτινων αποθεμάτων παγκοσμίως, ακόμη και στις ανεπτυγμένες χώρες. 8.jpg8.jpgΣτην αυξανόμενη λειψυδρία συμβάλλουν τόσο οι κλιματικές αλλαγές όσο και η λανθασμένη διαχείριση των φυσικών πόρων.  Σύμφωνα με τη μη-κυβερνητική οργάνωση, μια οικονομικά εύρωστη χώρα δεν είναι απαραιτήτως και πλούσια σε νερό. Μερικές από τις πλέον ανεπτυγμένες πόλεις, όπως το Χιούστον και το Σίδνεϊ, καταναλώνουν περισσότερο νερό από όσο διαθέτουν. Αυτό συμβαίνει διότι στην προσπάθεια τους να καλύψουν τις υλικές ανάγκες των πολιτών, σπαταλούν μεγάλες ποσότητες νερού, κυρίαρχο στοιχείο σχεδόν σε κάθε παραγωγική διαδικασία. Επιπλέον, το WWF τονίζει πως η κακή συντήρηση στο ήδη πεπαλαιωμένο σύστημα υδροδότησης ενισχύει την εξάντληση των υδάτινων πόρων. Στο Λονδίνο υπολογίστηκε πως οι διαρροές από τους φθαρμένους υδραγωγούς αρκούν καθημερινά για να γεμίσουν 300 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Παράλληλα, στη νότια Ευρώπη τα αποθέματα νερού λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και της συρρίκνωσης των παγετώνων στις βόρειες Άλπεις (μια σημαντική πηγή νερού). Η έκθεση καταλήγει πως ενώ η κλιματική αλλαγή είναι αναπόφευκτη, η έλλειψη νερού που παρατηρείται από την αλόγιστη χρήση του, μπορεί να αποφευχθεί, αν οι χώρες διαθέσουν τα απαραίτητα κονδύλια για την προστασία των υδάτινων αποθεμάτων. 

Κλιματική αλλαγή & Ελλάδα

ΔΙΨΑ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣΑν ορισμένοι νομίζουν ότι η κλιματική αλλαγή δε θα επηρεάσει τη χώρα μας, καλύτερα ας το ξανασκεφτούν. Η θερμοκρασία στην Ελλάδα εξαιτίας της αλλαγής του κλίματος μπορεί να ανέβει κατά 3,1 – 5,1oC έως το 2100, ενώ ήδη η μέση μέγιστη θερμοκρασία της Αθήνας το καλοκαίρι έχει αυξηθεί κατά 1,9oC2. Επιπλέον, η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει κατά 50 εκατοστά έως το 21001, δημιουργώντας σημαντικότατα προβλήματα στις παραθαλάσσιες περιοχές και τα οικοσυστήματα. Η Θεσσαλονίκη θεωρείται από τις πιο ευάλωτες περιοχές.
Το WWF σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο δημοσιοποίησε το 2005 έκθεση για τις επιπτώσεις που θα αντιμετωπίσει η Μεσόγειος, αν η θερμοκρασία αυξηθεί κατά 2°C σε παγκόσμιο επίπεδο3. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα θα υφίσταται συχνότερα κύματα καύσωνα και ξηρασίας, περισσότερες πυρκαγιές, προβλήματα επάρκειας πόσιμου νερού και ζημιές στις γεωργικές δραστηριότητες. Οι νέες συνθήκες ενδέχεται να αποθαρρύνουν, άμεσα ή έμμεσα, τις καλοκαιρινές διακοπές στη Μεσόγειο και να πλήξουν τον τουρισμό.