Αρχική » education » GetLoupe: Διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας κολάζ

Μάιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

RSS Εορτολόγιο

Kατηγορίες

GetLoupe: Διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας κολάζ

Το GetLoupe είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας κολάζ εικόνων. Μας επιτρέπει να κατασκευάσουμε κολάζ σε διάφορα μοναδικά σχήματα όπως καρδούλες, προσωπάκια, ζωάκια, σύμβολα και πολλά άλλα. Είναι αρκετά εύκολο και γρήγορο στη χρήση.

getloupeΑν δεν έχουμε δημιουργήσει κολάζ με εικόνες είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε. Η δημιουργία κολάζ με εικόνες αποτελεί μια δημιουργική εργασία για τον ελεύθερο χρόνο μας, μια ενδιαφέρουσα εμπειρία χρήσης σύγχρονων διαδικτυακών εργαλείων αλλά επίσης, θα μπορούσε να είναι, και ένα επιμέρους «παραδοτέο» μιας εκδρομής, μιας περιβαλλοντικής επίσκεψης, μιας εργασίας όπου θα παρουσιάζαμε μια ομάδα φωτογραφιών ή άλλων εικόνων ως μια «ενιαία εικόνα».

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες δημιουργίας κολάζ που μας προσφέρει η ιστοσελίδα. Το κολάζ, δωρεάν στη χαμηλή ανάλυση, μπορούμε να το κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας, να το διαμοιραστούμε χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του κολάζ στο διαδίκτυο ή/και να ενσωματώσουμε τον κώδικα της σελίδας του σε δικές μας σελίδες στο διαδίκτυο. Αν έχουμε συνδεθεί μέσω λογαριασμών μας κοινωνικής δικτύωσης μπορούμε να κάνουμε άμεση διαμοίραση σε αυτούς. Σε περίπτωση, όμως, που θέλουμε να αποθηκεύσουμε τις δημιουργίες μας με καλή ανάλυση και χωρίς το υδατογράφημα με το δικτυακό τόπο του εργαλείου, θα πρέπει να πληρώσουμε 5$ το μήνα.

getloupe_kalwntexnvn

Με το getloop μπορούμε να προσθέσουμε φωτογραφίες απευθείας από τους λογαριασμούς που διαθέτουμε σε Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr…  Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να συνδέσουμε το λογαριασμό μας με το googledrive και να εισάγουμε εικόνες από οπουδήποτε.

Υπάρχουν πάνω από εκατόν εξήντα σχήματα που μπορούμε να επιλέξουμε για να διαμορφώσουμε τα κολάζ μας ενώ έχουμε τη δυνατότητα να πληκτρολογήσουμε κείμενο ή να ζωγραφίσουμε τα δικά μας σχήματα που θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα για να τοποθετήσει τις εικόνες μας. Το κείμενο που μας δίνει τη δυνατότητα να πληκτρολογήσουμε είναι μέχρι 8 χαρακτήρες αλλά πρακτικά μέχρι 5 χαρακτήρες τους εμφανίζει χωρίς πρόβλημα.

Για να αποθηκεύουμε τις εικόνες μας θα πρέπει να δημιουργήσουμε λογαριασμό.
Μπορούμε να αλλάξουμε το αρχικό σχήμα του κολάζ μας, να μετακινήσουμε τις εικόνες μόνοι μας αλλά και να αλλάξουμε το μέγεθός τους. Το αρνητικό είναι ότι, από την στιγμή που το αποθηκεύσουμε δεν μπορούμε να κάνουμε επεξεργασία. Θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε όλη τη διαδικασία εισαγωγής φωτογραφικών από την αρχή.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα «πετάγματος» και μεγέθυνσης των εικόνων καθώς περνά από πάνω τους το ποντίκι. Αν επιλέξουμε την εικόνα αυτή θα ανοίξει σε ξεχωριστό παράθυρο.
Με το getloop μπορούμε να δημιουργήσουμε και ηλεκτρονικές κάρτες . Υπάρχει και ένα παιχνίδι εύρεσης εικόνων μέσα σε κολάζ με περιορισμό χρόνου. Οι δυνατότητες αυτές δεν παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ιδέες/ παραδείγματα για τη δημιουργία κολάζ μπορούμε να δούμε εδώ

Ένα κατατοπιστικό βιντεάκι για τη λειτουργία είναι και το παρακάτω:

 

Καλές δοκιμές 😉


Σχολιάστε

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση