Η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής διοργάνωσε βιωματικό σεμινάριο με θέμα:

«Οι πρώτες βοήθειες στο νηπιαγωγείο:Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων»   

Εισηγητής του βιωματικού σεμιναρίου ήταν ο κ. Ιωάννης Καψάσκης, ΠΕ14.06,Υπεύθυνος Επικοινωνίας Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Δ.Ε. Άρτας με ειδίκευση στην Πληροφορική της Υγείας και στη Διοίκηση των Μονάδων Υγείας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2016.

 

 

Η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κατά το α΄τρίμηνο του σχολικού έτους 2016-2017 θα πραγματοποιήσει επιμορφωτικές συναντήσεις για τη βελτίωση και αξιοποίηση της ψηφιακής υποδομής του σχολείου με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου, με θέμα:

«Ανάπτυξη και διαχείριση του ιστολογίου του νηπιαγωγείου»

Η πρώτη επιμορφωτική συνάντηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 ώρα 17.00-20.00 στο 5ο Νηπιαγωγείο Άρτας. Εισηγητής θα είναι ο κ. Φώτης Μπόσμος Εκπαιδευτικός Πληροφορικής.

Σε αυτή τη συνάντηση θα συμμετέχουν τα νηπιαγωγεία: 10ο Άρτας, 5ο  Άρτας, Κομποτίου, Αγίου Σπυρίδωνα, Ελεούσας και Ανέζας.

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2016-2017 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο, που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν.Άρτας, με σκοπό την παροχή ενημέρωσης και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών σχετικά με την εφαρμογή του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου με θέμα:

«Οργάνωση και σχεδιασμός του εκπαιδευτικού έργου για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων»

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο Λεωνίδας Γκόρος, Διευθυντής Π.Ε. Άρτας και η Αικατερίνη Παπαγεωργίου, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν. Άρτας.

Η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής διοργάνωσε βιωματικό σεμινάριο με θέμα:

«Η αξία των παραμυθιών και η συμβουλή τους στην παιδική ανάπτυξη»   

Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η κ. Θεοδώρα Τάτση, Ψυχολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην παιδική ανάπτυξη με έμφαση στην Προσχολική Εκπαίδευση.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου 2016.

DSCF2128ΦΩΤ.

Η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν. Άρτας διοργάνωσε και πραγματοποιούνται  βιωματικά εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για τους νηπιαγωγούς της περιφέρειάς της  με θέμα:

«Δομή και τεχνικές ανάπτυξης του θεατρικού παιχνιδιού»

με εισηγητές τη Λένα Παππά, νηπιαγωγό-εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και τον Πέτρο Συνοδινό, εμψυχωτή θεατρικού παιχνιδιού-συγγραφέα.

DSCF2545Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με δομημένο υλικό,σαφείς στόχους και μεθοδολογία. Στόχος του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί , μέσα από τη βιωματική μάθηση και τη δημιουργική έκφραση,να προσεγγίσουν τρόπους ανάπτυξης της θεατρικής δράσης στο νηπιαγωγείο.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο 4ο Νηπιαγωγείο Άρτας σε απογευματινές ώρες (18.00-20-00). Η έναρξη των εργαστηρίων πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου και θα συνεχίσουν στις ακόλουθες ημερομηνίες: 29 Φεβρουαρίου, 7,21 &28 Μαρτίου, 4 & 25 Απριλίου, 9 & 23 Μαϊου και 6 Ιουνίου 2016.

 

 

 

Ετικέτα συμμετοχής σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning 12ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείου Άρτας

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με Νηπιαγωγείο της Ισπανίας

Θέμα του έργου: Crafts and cards for Easter in our Kindergarten

easter

 

Κατεβάστε εδώ

Ετικέτα συμμετοχής σε πρόγραμμα Etwinning

nutricion

Κατά την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Το σώμα» τα νήπια του Ολοήμερου τμήματος του 12ου Νηπιαγωγείου Άρτας δημιούργησαν παιχνιδοβιβλίο το οποίο με την επιμέλεια του Νηπιαγωγού Αγγέλη Αλεξάνδρου παρουσιάζεται σε ψηφιακή μορφή.

Υπεύθυνοι Νηπιαγωγοί

Ελένη Φάη

Αικατερίνη Μήτση

Αλέξανδρος Αγγέλης

 

 

 

Η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής της 43ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας  διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

«Η σημασία της συνεργασίας σχολείου και οικογένειας»

που θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ουΔημοτικού Σχολείου Άρτας την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, με εισηγητή τον κ. Θωμά Μπάκα,  Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την επιμορφωτική συνάντηση θα παρακολουθήσουν όλοι οι νηπιαγωγοί του πρωινού ωραρίου της περιφέρειάς μας κατά τις ώρες 12.30-2.00 μ.μ..Το ολοήμερο πρόγραμμα των Νηπιαγωγείων θα λειτουργήσει κανονικά.

Ζωντανεύοντας τον πίνακα του ζωγράφου Θεόφιλοu «ελαιομάζεμα» τα νήπια του 4ου Νηπιαγωγείου Άρτας μάζεψαν ελιές στον ελαιώνα του αρχαίου Κάστρου της Άρτας.

Υπεύθυνοι νηπιαγωγοί

Ηλέκτρα Σερβετά

Βιργινία Μιχαήλ

Βασιλική Σαμαρά