Σεμινάριο με τίτλο «Πρόληψη κατ’ οίκον: από το Α έως το Ω». Ένα αλφαβητάρι προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς σε συνθήκες αβεβαιότητας

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αθηνά Υγεία» διοργανώνει ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο με σκοπό την ενδυνάμωση, υποστήριξη και φροντίδα των εκπαιδευτικών σε αυτό το ιδιαίτερο διάστημα ανατροπής της σχολικής πραγματικότητας .

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα εφαρμοσθεί το πρωτότυπο υλικό του Κέντρου Πρόληψης «Αθηνά Υγεία» με τίτλο «Πρόληψη κατ’ οίκον: από το Α έως το Ω». Πρόκειται για ένα αλφαβητάρι προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς σε συνθήκες αβεβαιότητας. Ξεκινώντας από το ‘Α’ με την έννοια της «Αποδοχής» της νέας κατάστασης και διατρέχοντας την αλφάβητο με βασικές έννοιες – κλειδιά που είναι απαραίτητες για να καταλήξει κανείς στο ‘Ω’,  στην κατάκτηση της «Ωριμότητας», τόσο σε σχέση με την γνώση, αλλά κυρίως σε σχέση με την ψυχο-συναισθηματική προσαρμογή σε συνθήκες αβεβαιότητας. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε γράμμα σηματοδοτεί μια έννοια, την οποία καλείται η καθεμία / ο καθένας να επεξεργαστεί. Το υλικό αυτό δίνει τη δυνατότητα αρχικά για ατομική πολυμορφική επεξεργασία των προτεινόμενων εννοιών και στη συνέχεια επιτρέπει με τη χρήση της τεχνολογίας, με σύγχρονο ή/και ασύγχρονο τρόπο, το μοίρασμα στην ομάδα των ομότιμων εκπαιδευτικών. Την ίδια στιγμή, εκτός από την προσωπική ανάπτυξη και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, μπορεί η διαδικασία σε επαγγελματικό επίπεδο, να αποτελέσει ερέθισμα για τον εμπλουτισμό της εξ αποστάσεως επικοινωνίας με τις μαθήτριες / τους μαθητές τους.

Ο συντονισμός του σεμιναρίου θα γίνει με τη συνεργασία του Γραφείου Αγωγής Υγείας Δ.Δ.Ε. Α’ Αθήνας (Mαρία Χιόνη) και των παραρτημάτων του Κέντρου Πρόληψης «Αθηνά Υγεία»: «Αθηνά Εργάνη» (Δωροθέα Λοΐζου & Ισιδώρα Μπέκα, ψυχολόγοι) και «Αθηνά Πολύβουλος» (Αύρα Βαζαίου & Ναταλία Τζοβάρα, ψυχολόγοι). Tο εργαστήριο θα διεξαχθεί με σύγχρονους και ασύγχρονους τρόπους επικοινωνίας μέσω: ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ομάδας Google (Google Groups) και  της πλατφόρμας Zoom .Θα έχει διάρκεια 30 ωρών συνολικά και θα περιλαμβάνει α) ασύγχρονη επικοινωνία για την ατομική επεξεργασία του υλικού μέσω σχετικών ασκήσεων και β) 6 σύγχρονες εβδομαδιαίες συναντήσεις με ημερομηνία έναρξης: Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, ώρα 18:00-19:00 και επόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής:

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, ώρα 18:00-19:00

Παρασκευή 05 Ιουνίου 2020, ώρα 18:00-19:00

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, ώρα 18:00-19:00

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, ώρα 18:00-19:00

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, ώρα 18:00-19:00

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 15-5-2020 ηλεκτρονικά στο: agygeias@dide-a-ath.att.sch.gr.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων:  15 άτομα

 

Αίτηση Συμμετοχής –>ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΠ ΑΘΗΝΑ ΥΓΕΙΑ

 

Ακριβές αντίγραφο

  Αθήνα   8/ 5/ 2020

Η Προϊσταμένη του      τμήματος  

         ΕΑ΄ Διοικητικού

Αγγουροδήμου    Μαρία                          

Η Διευθύντρια

της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄  Αθήνας

Τ.Σ.Υ.

Ιωάννα  Κων. Ψίνα, M. Ed.

Aγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06

Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.