Έγκριση συνεργασίας Αγωγής Υγείας ΔΔΕ Α΄ Αθήνας με το Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής για το σχολικό έτος 2017-2018

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας σε συνέχεια της μακροχρόνιας συνεργασίας της με το  Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής θα υλοποιήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018  παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης μετά τη με αρ. πρωτ.Φ.20.1/6212/Δ2/15-1-2018 έγκριση του ΥΠΠΕΘ σε ζητήματα προαγωγής και αγωγής υγείας ως εξής:

Α. για μαθητές/τριες Β΄ και Γ΄ Λυκείου σε 1ο, 2ο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Καισαριανής με θέμα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι μονόωρες παρεμβάσεις θα γίνουν ανά τμήμα, με τη μορφή ομιλίας – συζήτησης.

Β. για μαθητές/τριες σε 1ο και 2ο Γυμνάσιο Καισαριανή με θέμα Εφηβεία: Αλλαγές στο Σώμα. Οι μονόωρες παρεμβάσεις θα γίνουν ανά τμήμα, στην Α΄  Γυμνασίου, χωριστά σε αγόρια και  κορίτσια από ομόφυλο εκπαιδευτή.

Γ. έλεγχος της εμβολιαστικής κάλυψης των μαθητών/τριών για ιλαρά με α. Ενημέρωση των γονέων για την αναγκαιότητα εμβολιασμού. β. Έλεγχο των Βιβλιαρίων Υγείας των μαθητών/τριών.

     Όλες οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από τους επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας του Παιδιού Καισαριανής χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων σε συνεννόηση με τους Διευθυντές/ντριες και τους Συλλόγους Διδασκόντων και με την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών.

Δείτε εδω το έγγραφο –> ATT00001

Ακριβές αντίγραφο

  Αθήνα   5/ 2/ 2018

Η Προϊσταμένη του  τμήματος  

         Εκπαιδευτικών  θεμάτων

 Χαρατσή Χρύσα ΠΕ08                              

                                                  Η Διευθύντρια

                                          της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄  Αθήνας

                                           Τ.Σ.Υ.

                                                    Ιωάννα  Κων. Ψίνα, M. Ed.

                                                      Aγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06

Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας, Σεξουαλική Αγωγή. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.