Εορτές

25 Μαρτίου 2014: Οι νέοι Έλληνες γιορτάζουν…

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών, «παιδιά… μες τη λευτεριά… λεβέντες με γενναία καρδιά…», «ήταν μαζεμένοι όλοι… περήφανοι…» και «θυμήθηκαν τα αδέρφια τους που χάθηκαν πολεμώντας…»

Με ένα θεατρικό σχετικό με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το χρονικό της Επανάστασης του ΄21, καθώς και με ποιήματα και τραγούδια για την Ελλάδα των ηρώων που συνδέθηκαν με την 25η Μαρτίου, συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους στη γιορτή του σχολείου.

 

Μπράβο στους μαθητές-πρωταγωνιστές και στους εκπαιδευτικούς-οργανωτές-εμψυχωτές!

Έλληνες, χρόνια μας πολλά!

 

 

Γιορτή Τριών Ιεραρχών 2014

Μια υπέροχη γιορτή!

Στις 31 Ιανουαρίου 2014, στο σχολείο μας είχαμε γιορτή, τη Γιορτή των Γραμμάτων, των μαθητών, των δασκάλων! Εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας ήταν ο ιερέας του χωριού, που ευλόγησε τη βασιλόπιτά μας, ο κύριος Σάκης Γυμνόπουλος, περσινός Διευθυντής μας και η κυρία Μαίρη Τσώνα, περσινή, επίσης, δασκάλα μας.

 Αρχικά, τιμήσαμε τους Τρεις Ιεράρχες με την προβολή της ζωής και του έργου τους σε μια λεπτομερή Παρουσίαση, την οποία επιμελήθηκε η δασκάλα μας κυρία Δάφνη Παπαδοπούλου, ενώ ο πατήρ Πέτρος με τις σημαντικές παρεμβάσεις του διευκρίνιζε σημεία συμπληρώνοντας τις γνώσεις μας! Στη συνέχεια, κόψαμε τη βασιλόπιτα των μαθητών και ο τυχερός συμμαθητής μας Νίκος, από την Α΄ τάξη του σχολείου, κέρδισε το φλουρί και πήρε τα δώρα του: ένα βιβλίο από τη Διευθύντρια και την υπόσχεση του ιερέα πως θα του χαρίσει μία εικόνα του Αγίου Νικολάου! Τέλος, κόπηκε και η βασιλόπιτα των δασκάλων μας με τυχερή την καθηγήτρια των Αγγλικών κυρία Δέσποινα Τσιλιούκα, η οποία δεν έλαβε κάποιο υλικό  δώρο αλλά τις ευχές και την αγάπη όλων μας!

Μακάρι οι τρεις Μεγάλοι Δάσκαλοι, οι τρεις Ήλιοι της οικουμένης να φωτίζουν και να προστατεύουν καθημερινά την μικρή εκπαιδευτική μας κοινότητα, αλλά και τους μαθητές και δασκάλους όλου του κόσμου, σε κάθε σημείο της γης!

Γιορτή Χριστουγέννων 2013

Σήμερα, 20/12/2013, στις 9.30 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας, όπου συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τάξεων. Ποιήματα, θεατρικά, τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα παρουσιάστηκαν σε μια καλά οργανωμένη εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Φλώρινας και πλήθος ακόμα εκλεκτοί προσκεκλημένοι. Ακολούθησε το άναμμα της παραδοσιακής φωτιάς στην αυλή του σχολείου, ενώ οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα εδέσματα από έναν πλούσιο «μπουφέ»!

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Φλώρινας.

 

 

 

Επέτειος του Πολυτεχνείου 2013

Οι μαθητές που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου παρουσίασαν στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ένα περιεκτικό αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Τα σχετικά γεγονότα αποδόθηκαν πολύ παραστατικά με απαγγελίες ποιημάτων, με τραγούδια στο πνεύμα της εξέγερσης και με την αναφορά στο χρονικό της. Οι μαθητές εισέπραξαν το δυνατό χειροκρότημα των συμμαθητών και των εκπαιδευτικών τους που παρακολουθούσαν τα δρώμενα με πολλή προσοχή.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εξαιρετική προσπάθεια και παρουσίαση!

Συγχαρητήρια και στη δασκάλα τους κ. Μαρία Θεοχάρη, υπεύθυνη του Ολοήμερου Προγράμματος, για την πλήρη οργάνωση της τιμητικής της επετείου!

 

3 Σχόλια

  Kατερίνα Δημητριάδου11 Νοεμβρίου 2013 στις 19:47      

  Συγχαρητήρια στη Διευθύντρια του σχολείου για την ιστοσελίδα!
  Πρωτοβουλία που φέρνει το σχολείο πιο κοντά στον κόσμο και τον κόσμο μέσα στο σχολείο!

  Θερμά συγχαρητήρια στη Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Αγάπη Βράντση, που ξεκίνησε τόσο δυναμικά με σημαντικές πρωτοβουλίες και σε όλους τους συναδέλφους που προσφέρουν με ενθουσιασμό και διάθεση θαυμαστό εκπαιδευτικό έργο στο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κλεινών, στο οποίο φοιτούν οι μαθητές όλης της περιοχής του πρώην Δήμου Κ. Κλεινών! Είμαστε κοντά τους και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες τους!

  Τζιώλη Μαρία26 Μαρτίου 2014 στις 20:00      

  Τα ωραία πράγματα δεν χρειάζονται μεγάλα και ωραία κτήρια αλλά ωραίους εκπαιδευτικους που μαζί με τους μαθητές τους δίνουν ομορφιά και νόημα στη σχολική ζωή ενός μικρού σχολείου.
  Μπράβο σας λοιπόν !!!

Αφήστε μια απάντηση