Μεσογειακή διατροφή

Η Μεσογειακή Διατροφή χαρακτηρίζεται από την καθημερινή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, δημητριακών, οσπρίων, ξηρών καρπών και σπόρων, την μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, την εβδομαδιαία κατανάλωση ψαριών και πουλερικών, την περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, την χρήση του ελαιόλαδου  και την μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού.

 

Κατηγορίες: Υγιεινή διατροφή | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μεσογειακή διατροφή

Το πιάτο της υγιεινής διατροφής

 

Δείτε το στο slideshare.net
Κατηγορίες: Υγιεινή διατροφή | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το πιάτο της υγιεινής διατροφής

Ισορροπημένο διαιτολόγιο

Ποικιλία και ισορροπημένο διαιτολόγιο

Κατηγορίες: Ομάδες τροφίμων | Ετικέτες: , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ισορροπημένο διαιτολόγιο

Εισαγωγή

Διατροφική συμπεριφορά

Αποτελεί συχνό φαινόμενο σε ορισμένους ανθρώπους κυρίως νεαρής ηλικίας η εμφάνιση προβλημάτων που σχετίζονται με προβληματική διατροφική συμπεριφορά όπως: η έλλειψη θρεπτικών συστατικών, η πολύ αυξημένη ή η υπερβολικά μειωμένη πρόσληψη θερμίδων, η συστηματική χρήση συμπληρωμάτων διατροφής κ.ά. Μέσω του αναπτυσσόμενου υλικού στο blog οι μαθητές έρχονται σε επαφή και αναγνωρίζουν τις ομάδες τροφίμων, τα θρεπτικά συστατικά (θερμιδογόνα ή μη), τις αντιοξειδωτικές ουσίες και την αξία τους και δύνανται να οδηγηθούν σταδιακά στην υιοθέτηση μιας πιο υγιεινής διατροφικής συμπεριφοράς.

 

Κατηγορίες: Υγιεινή διατροφή | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εισαγωγή