ΤΟ ΜΕΛΙ

0

Συγγραφέας: ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ | Κατηγορία Ο κόσμος των μελισσών | , στις 03-12-2024

 

Η ΜΕΛΙΣΣΑ

0

Συγγραφέας: ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ | Κατηγορία Ο κόσμος των μελισσών | , στις 03-12-2024

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ

ΜΕΛΙΣΣΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

 

Ιωάννινα, η πόλη των θρύλων και των γραμμάτων!!!

0

Συγγραφέας: ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ | Κατηγορία Η Ελλάδα μας | , στις 26-11-2024

4

Η πόλη των θρύλων

Τα Ιωάννινα, η πρωτεύουσα της Ηπείρου, αναπτύσσονται γύρω από την υπέροχη Λίμνη Παμβώτιδα. Η φύση, το κλίμα και ο χαρακτήρας της πόλης ορίζονται από αυτήν την υδάτινη «κυρά». Η λίμνη, με τα ακύμαντα νερά και το μικρό νησάκι αποτελεί ένα φυσικό μνημείο, που γύρω του ζει και αναπνέει ολόκληρη η πόλη.

Η πολιτιστική ιστορία της πόλης, με τους μεγάλους πεζογράφους και ποιητές, τα καλλιτεχνικά και πνευματικά δρώμενα, που διοργανώνονται όλον τον χρόνο, δίνουν την ευκαιρία για μια γνωριμία με τις ρίζες της πνευματικής παράδοσης της Ηπείρου. Οι διαδρομές μέσα την πόλη, τα πολλά αξιοθέατα και τα μουσεία, προσφέρουν την αίσθηση μιας άλλης εποχής, γεμάτης μυστικά και θρύλους. Θαυμαστά κτήρια, όπως η Οικία Χουσείν Ματέι, το Οθωμανικό Τέμενος του Βελή Πασά και ολόκληρο το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων αποτελούν μοναδικά αξιοθέατα.

Τα Ιωάννινα υπήρξαν πολυπολιτισμική επικράτεια, με κυρίαρχο το χριστιανικό, το ισλαμικό και το εβραϊκό στοιχείο. Αυτή η συνύπαρξη έχει αφήσει έντονες μνήμες και καταγραφές στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Η Στοά Λούλη είναι ένα από τα σημεία στα οποία οι τρεις κοινότητες συνεργάστηκαν και προόδευσαν. Η στοά αρχικά λειτουργούσε ως χάνι, για να μετατραπεί κατόπιν σε εμπορικό κέντρο μεγάλης σημασίας για όλη την Ήπειρο.

ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

0

Συγγραφέας: ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ | Κατηγορία Ο μαγικός κόσμος των συναισθημάτων | , στις 10-03-2018

Λεξικό Συναισθημάτων ( ΕΡΓΑΣΙΑ 5ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ)

Ερατεινή , το όμορφο ψαροχώρι…

1

Συγγραφέας: ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ | Κατηγορία Ο κόσμος των μελισσών | , στις 18-01-2025

 

3

Δεν είναι μικρός τόπος η Ερατεινή. Το καταλαβαίνεις γρήγορα ότι είναι μεγαλύτερη από τα συνήθη χωριά της Στερεάς Ελλάδας που βρέχονται από τα νερά του Κορινθιακού Κόλπου –κι ας μην ξέρεις ότι, επισήμως, κατοικούν εδώ 856 άνθρωποι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 (αναμένονται, ασφαλώς, και τα επικαιροποιημένα στοιχεία της απογραφής του 2021).

Τα καλοκαίρια, μάλιστα, σφύζει κυριολεκτικά από ζωή, αφού αποτελεί έναν από τους δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς της Φωκίδας, έχοντας φημισμένα ψαροταβερνάκια, αλλά και μια όμορφη παραλία, την οποία προτιμούν π.χ. πολλοί από το Γαλαξίδι για τα μπάνια τους. Άλλωστε η σχετική διαδρομή θεωρείται μία από τις ωραιότερες που μπορείτε να κάνετε στο κομμάτι αυτό της Στερεάς Ελλάδας.

Παρά το μέγεθός της, πάντως, ή τη θερινή της δημοφιλία, η Ερατεινή έχει κατορθώσει κι έχει παραμείνει ένα σχετικά ήσυχο μέρος, τηρώντας αποστάσεις από την έντονη τουριστική ανάπτυξη και την υπερβολική κοσμοσυρροή. Άλλωστε, αν εξαιρεθεί η φήμη της στα πέριξ, παραμένει προορισμός μάλλον άγνωστος στους περισσότερους, όπως ισχύει δηλαδή και γενικότερα, για όλο το παραλιακό μέτωπο από το φωκικό Γαλαξίδι ως την αιτωλοακαρνανική Ναύπακτο. Είναι μια περιοχή την οποία αξίζει να τσεκάρουν όσοι αναζητούν εναλλακτικά μέρη για παραθερισμό, που δεν υπολείπονται σε ομορφιά από πιο προβεβλημένες επιλογές, παραμένοντας και οικονομικά προσβάσιμα.

Διαδραστικά παιχνίδια με τα συναισθήματα

0

Συγγραφέας: ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ | Κατηγορία Ο μαγικός κόσμος των συναισθημάτων | , στις 15-12-2024

 

2 1

https://wordwall.net/el-gr/community/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

 

Μονεμβασιά,η μαγευτική καστροπολιτεία

0

Συγγραφέας: ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ | Κατηγορία Η Ελλάδα μας | , στις 15-12-2024

Μονεμβασιά

Η Μονεμβασιά (Μονεμβάσια ή Μονεμβασία) γνωστή στους Φράγκους ως Μαλβαζία, είναι μικρού μεγέθους ιστορική πόλη της ανατολικής Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβασίας, στον Νομό Λακωνίας. Είναι περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο, επί του ομώνυμου “Βράχου της Μονεμβασίας”. Η Μονεμβασιά συνδέεται με την υπόλοιπη ηπειρωτική Πελοπόννησο μέσω ενός φυσικά σχηματιζόμενου λαιμού συνολικού μήκους 400 μέτρων. Από γεωφυσικής απόψεως αποτελεί ένα τόμπολο (tombolo). Το 1890 ένα μικρό κομμάτι από το φυσικό τόμπολο κόπηκε για να χτιστεί μια τεχνητή γέφυρα ώστε να περνούν πλοία.[1] Στα διασωθέντα κτήρια και τις δομές στο κάστρο περιλαμβάνονται αμυντικές κατασκευές του εξωτερικού κάστρου και αρκετές μικρές βυζαντινές εκκλησίες.

Η Μονεμβασιά την δεκαετία του 1920
Η Μονεμβασιά στη ζωγραφική

Το όνομά της είναι σύνθετη λέξη, που προέρχεται από τις δύο ελληνικές λέξεις Μόνη και Έμβασις. Πολλές από τις οδούς είναι στενές και κατάλληλες μόνο για τους πεζούς. Ο κόλπος της Παλαιάς Μονεμβασίας βρίσκεται στον Βορρά. Το παρωνύμιο της Μονεμβασίας είναι «Γιβραλτάρ της ανατολής», επειδή τυγχάνει να είναι σε σμίκρυνση πανομοιότυπη με τον βράχο του Γιβραλτάρ.

Μπαίνοντας στην πόλη ο κεντρικός δρόμος με το βυζαντινό καλντερίμι οδηγεί στη Κεντρική Πλατεία με το παλαιό κανόνι και την Εκκλησία του Ελκομένου Χριστού.

Ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος καταγόταν από τη Μονεμβασία, όπου και βρίσκεται σήμερα ο τάφος του. Στον ναό του Αγίου Νικολάου, ο ποιητής Γ. Ρίτσος παρακολούθησε τα μαθήματα του Δημοτικού σχολείου και του Τριετούς Ελληνικού Σχολείου (Σχολαρχείου) από το 1914 έως το 1921

ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

1

Συγγραφέας: ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ | Κατηγορία Γιορτινές κατασκευές | , στις 27-02-2014

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ.ΘΑ ΦΑΜΕ,ΘΑ ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

0

Συγγραφέας: ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ | Κατηγορία Γιορτινές κατασκευές | , στις 28-11-2013

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ-OurHistory13-exofylloMATHITIKOS-DIAGONISMOS

Τα Χριστούγεννα θα οργανώσουμε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

ΠΙΝΑΚΑΣ

 

ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

0

Συγγραφέας: ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ | Κατηγορία Ο κόσμος των μελισσών | , στις 25-11-2013

Το 2/θέσιο  νηπιαγωγείο μας βρίσκεται στην όμορφη και γραφική Ερατεινή .Τη φετινή σχολική χρονιά φοιτούν σε αυτό 19 μαθητές τόσο στο πρωινό όσο και στο ολοήμερο τμήμα μας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση