Οι επισκέψεις μας

Την Τρίτη 29  Νοεμβρίου 2011 επισκεφθήκαμε το΄Ιδρυμα  Μείζονος Ελληνισμού. Εκεί στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση  ” ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ “.  Η συγκεκριμένη παράσταση που φέρει την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη μας άφησε άριστες εντυπώσεις.

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 παρακολουθήσαμε την όπερα για παιδιά “Ο παπουτσωμένος γάτος” στο Θέατρο Ολύμπια . Την παραπάνω όπερα έχει σκηνοθετήσει ο κύριος Μοσχόπουλος. Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί αγαπήσαμε τον γάτο. Οι κινήσεις του (παρόλο που το κουστούμι φαινόταν ιδιαίτερα ζεστό) ήταν άνετες και απόλυτα εκφραστικές. Επίσης η φωνή του έφτανε στα αυτιά μας καθαρή και δυνατή. Μας προβλημάτισε το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να ακούσουμε το ίδιο καλά και μερικούς από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες. Όμως μας ευχαρίστησε η δομή του λόγου όπως και το πλούσιο λεξιλόγιο. Ακόμα αναρωτηθήκαμε για το αν θα μας ταίριαζε καλύτερα η παρουσία πολύχρωμων σκηνικών – κουστουμιών  στο παλάτι και στο μύλο (κάτι που τα παιδιά αυτής της ηλικίας προτιμούν τις περισσότερες φορές). Μας παραξένεψε όμως και ο  θόρυβος που ακουγόταν στην αλλαγή των σκηνικών παρόλο που ο χαριτωμένος μας γάτος επιτυχημένα δικαιολόγησε.  Επιπρόσθετα η χρονική διάρκεια της παράστασης  ήταν πολύ καλή.  Μετά το πέρας της παράστασης  ενθουσιαστήκαμε όταν διαπιστώσαμε πως τρεις καλλιτέχνες βρίσκονταν έξω από τα επίσημα θεωρεία με τα κουστούμια τους. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν και να μιλήσουν για λίγο μαζί τους.

 

Στα πλαίσια του project για το τρέχον σχολικό έτος ” Προστατεύω το περιβάλλον ” η επίσκεψή μας στο μουσείο Βορρέ θεωρήθηκε επιβεβλημένη. Έτσι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια πολύ καλή ξενάγηση σε επιλεγμένα έργα ενώ η περιήγηση στο Πυργί χάρισε σε όλους μας εικόνες από την πιο πρόσφατη ιστορία μας. Ακόμα τα παιδιά συμμετείχαν στο εργαστήρι του μουσείου και δημιούργησαν μικρά αριστουργήματα με υλικά ανακύκλωσης,  ακολουθώντας το παράδειγμα του ίδιου του κυρίου Βορρέ. Επιπλέον δεν πρέπει να παραλείψουμε την περιήγησή μας στο κήπο του μουσείου, αφού θαυμάσαμε τα ψαράκια της λίμνης, παρά το  κρύο της ημέρας .

 

 

Στα πλαίσια του project “Προστατεύω το Περιβάλλον” την  Τρίτη, 27 Μαρτίου ένα τουριστικό λεωφορείο μας μετέφερε στο Μαρκόπουλο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως αποδείχτηκε όλοι οι οικοδεσπότες μας εκείνη την ημέρα είχαν σχεδιάσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τα παιδιά μας. Όλο το κτήριο αντηχούσε από τα γέλια των παιδιών, όχι μόνο επειδή φόρεσαν κράνη των πυροσβεστών, αλλά και επειδή κατέβαιναν ξανά και ξανά την τσουλήθρα τους με τη βοήθεια  τους φυσικά. Έλαμπαν τα πρόσωπά τους από ευτυχία καθώς πήγαν βόλτα με το πυροσβεστικό όχημα ενώ άκουγαν τη σειρήνα. Όπως ήταν αναμενόμενο κάποια ανακοίνωσαν ότι θα γίνουν πυροσβέστες αφού κατάφεραν να κρατήσουν τη μάνικα που έριχνε το  νερό. Όσο για την ενημέρωση μας, από τον υποδιοικητή Γιώργο Κατσαρή,  ήταν λιτή, περιεκτική και απόλυτα σωστή στη διάρκειά της για τα παιδιά μας. Φεύγοντας τα παιδιά φορούσαν ένα αναμνηστικό καπέλο με το σήμα της Πυροσβεστικής. Μετά από λίγες μέρες στείλαμε και εμείς ένα μικρό δώρο στους οικοδεσπότες μας : τις ζωγραφιές μας για να πούμε  ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για όλη την παρουσίαση και ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την εγκάρδια φιλοξενία .

Την Πέμπτη 3 / 5 / 2012 επισκεφτήκαμε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα. Ο σεβασμός στα ζώα, η καθαριότητα αλλά και η συμπεριφορά του προσωπικού  ήταν όπως τη θυμόμαστε : υποδειγματική. Μας εντυπωσίασε το δάσος με τα λεμούρια που κινούνται ελεύθερα ανάμεσα μας αφού φυσικά ακολουθήσαμε 2 απαράβατους κανόνες : απόλυτη ησυχία και ήρεμες, αργές κινήσεις. Εκείνη την ημέρα ήμαστε μάρτυρες και της ” βόλτας ”  που έκανε ένα λεμούριο εκτός του δάσους του όταν ξαφνικά το είδαμε να επισκέπτεται μαζί μας τις χήνες. Η εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη ήταν το πρόγραμμα επίδειξης με τα δελφίνια και τις φώκιες. Η συνεργασία εκπαιδευτών – θηλαστικών ήταν άριστη. Θα μπορούσαμε να προτείνουμε άραγε κάθε φορά που ένα σχολείο επισκέπτεται το Πάρκο ένα μέλος από το προσωπικό να δίνει μερικές γενικές πληροφορίες για το ίδιο το Πάρκο ;

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα του συλλόγου Αρχέλων. Κάθε μέρα εθελοντές από όλο τον κόσμο  στην 3 Μαρίνα Γλυφάδας προσπαθούν να σώσουν τις τραυματισμένες χελώνες Καρέτα – Καρέτα. Η Κλειώ και ο Κώστας στάθηκαν πολύ τυχεροί που είχαν όλη αυτή την αγάπη και σε λίγο καιρό θα επιστρέψουν και πάλι στα πελάγη μας υγιείς. Στις διακοπές μας φέτος το καλοκαίρι μπορούμε και εμείς να προσφέρουμε την εθελοντική μας προσφορά ( ιδιαίτερα αν βρεθούμε στη Ζάκυνθο, δυτική Πελλοπόνησσο και Κρήτη ) αρκεί να επικοινωνήσουμε με το σύλλογο Αρχέλων :

Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ

Σολωμού 57 104 32 Αθήνα

Tηλ./Fax: +302105231342

E-mail: stps@archelon.gr

Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών

 

3η Μαρίνα Γλυφάδας, 166 75 Γλυφάδα Αττικής

Τηλ./Fax: +302108982600

E-mail: rescue@archelon.gr

Περιβαλλοντικός Σταθμός Αγιαννάκη

245 00 ΕΛΑΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τηλ/Fax: +302761091181

Email: pelop@archelon.gr

Περιβαλλοντικός Σταθμός και Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Θαλασσίων Χελωνών Παγκαλοχωρίου Ρεθύμνου

741 00 ΠΑΓΚΑΛΟΧΩΡΙ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Τηλ/Fax: +302831072288

Email: crete@archelon.gr

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012 -13

Ημέρα Τρίτη και 27 Νοεμβρίου 2012 η κυρία Δανάη εμψυχώτρια του Μουσείου Συναισθημάτων επισκέφτηκε το σχολείο μας .  Ταξιδεύοντας στον κόσμο των παραμυθιών με τη πολύτιμη βοήθεια της ανακαλύψαμε τα συναισθήματά μας και τα ζωγραφίσαμε .  Για να θυμόμαστε αυτή την περιπέτεια  δέσαμε σε βιβλίο τις ζωγραφιές μας που το ονομάσαμε ¨ Το πολύχρωμο βιβλίο των συναισθημάτων ¨.


Τετάρτη , 6 Φεβρουαρίου 2013 και εμείς επισκεφθήκαμε το χώρο της διεπιστημονικής ομάδας EQ with IQ . Εκεί τα παιδιά μας παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα που είχε σαν στόχο να τα ευαισθητοποιήσει γύρω από τη χρήση της μάσκας στην καθημερινή μας ζωή , στη χρήση της Αφρικάνικης μάσκας και να τους παρουσιάσει το Ισπανικό έθιμο << οι φωτιές >> . Σε όλες τις δραστηριότητες υπήρχε το ανάλογο εργαστήρι στο οποίο τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Την Παρασκευή 5 Απριλίου τα παιδιά μας παρακολούθησαν την όπερα << Κοκκινοσκουφίτσα >>  στην Εθνική Λυρική Σκηνή . Μας άρεσε που οι καλλιτέχνες << παρουσίασαν >> στιγμές από τα καμαρίνια τους και που ο λύκος κρατούσε στα χέρια του τη μάσκα ( παρόλο που τα παιδιά όπως ήταν φυσικό περίμεναν τη στιγμή να τη φορέσει ) . Ακόμα ήταν εξαιρετική ιδέα η ενναλαγή των ρόλων ξυλοκόπου / λύκου ( πολλά μηνύματα ) αλλά τα παιδιά μας λόγω της ηλικίας τους δεν μπόρεσαν να την καταλάβουν . Η μίμηση της φωνής του παπαγάλου από την << κοκκινοσκουφίτσα >> ήταν πολύ καλή . Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Λυρική Σκηνή για την παιδική της όπερα για μια ακόμα φορά και ευχόμαστε και του χρόνου να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε και πάλι μια νέα  .

Ημέρα Πέμπτη 16 του Μάη και το νηπιαγωγείο μας επισκέφθηκε την Αρχαία Αγορά . Ένας από τους στόχους μας ήταν η παρατήρηση βοτάνων που υπάρχουν στο χώρο από τα αρχαία χρόνια . Επίσης τα παιδιά παρατήρησαν σκεύη αποθήκευσης των προϊόντων των βοτάνων στο Μουσείο π.χ. μυροδοχείο . Στη συνέχεια συμμετείχαν στην καταγραφή φύλλων των βοτάνων στο χώρο της διεπιστημονικής ομάδας EQ with IQ .

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σχολικό Έτος 2013 -14 

Την τρίτη 19 , Νοεμβρίου 2013 ένας εμψυχωτής από τη σχολή επικοινωνίας για παιδιά << αέρινη πόλη >> παρουσίασε ένα πρόγραμμα στο χώρο του σχολείου με τίτλο << Βάζουμε όρια . Λέμε << Ως εδώ ! >> Το πρόγραμμα βασίζεται στο επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη ( ΚΕΔΕ )  << Επικοινωνία δίχως βία , για σχολεία δίχως βία  >> .

Έχει δε στόχο να γίνει μια εισαγωγή στα παιδιά της έννοιας και της χρησιμότητας των ορίων

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 – 15 

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε το Θέατρο Μαριονέτας << Γκότση >> όπου και τα παιδιά μας παρακολούθησαν την παράσταση ¨ Ο μικρός πρίγκιπας ¨ του Σαιντ Εξυπερύ . Στην αρχή τα παιδιά μας δημιουργήσαν με την καθοδήγηση του υπεύθυνου πρόσωπο μαριονέτας από πηλό , μετά ¨ έπαιξαν¨με τις μαριονέτες  και τελείωσαν την επίσκεψή τους στο χώρο του θεάτρου με την παρακολούθηση της παράστασης .

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι  στον μικρό ( χωρούσαμε μόνο εμείς ) αλλά φιλόξενο ( γονείς και εκπαιδευτικοί κεραστήκαμε καφέ ) και ζεστό χώρο ( αναμμένο τζάκι ) τα παιδιά μας έμειναν κατενθουσιασμένα από την όλη τους εμπειρία .  Η παράσταση ήταν πολύ προσεγμένη , με πλούσιο λεξιλόγιο και διήρκησε τόσο όσο είναι αναγκαίο για αυτή την ηλικία . 

mm1

m2

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2015 επισκεφθήκαμε το Μουσείο Ηρακλειδών όπου μας περίμενε μια ανεπανάληπτη βιωματική εμπειρία . Παιχνίδια με βάση τα μαθηματικά που μπορούσαν τα παιδιά μας να παίξουν ! Τα παιδιά μας κατασκεύασαν εκτός των άλλων αναπτύγματα στερεών από γεωμετρικά σχήματα . Επίσης μέσα από διαδραστικό πίνακα παρακολούθησαν το πρόγραμμα << Πλατωνικά στερεά και σύμπαν >> . Το μουσείο μας έστειλε τα προγράμματα τα οποία μπορείτε  να βρείτε στα Χρήσιμα links με τίτλο << Μουσείο Ηρακλειδών :  Πλατωνικά στερεά και Σύμπαν >>

Την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 επισκεφθήκαμε το Μουσείο Πειραμάτων όπου τα παιδιά εκπόνησαν το πρόγραμμα << Μια σταγόνα διηγείται .. >>. Μια από τις δραστηριότητες ήταν και να << απεικονίσουν >> το στοιχείο του νερού ενώ δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πως μια σταγόνα νερό ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΦΩΤΙΑ.


??????????  ??????????

 

 

Η Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 ήταν για εμάς ημέρα θεάτρου. Επισκεφτήκαμε το θέατρο Κιβωτός όπου παρακολουθήσαμε την παράσταση << Παραμύθι χωρίς όνομα >>. Το έργο βασίζεται σε αυτό της Π.Δέλτα και την παράσταση είχε σκηνοθετήσει η Κάρμεν Ρουγγέρη. Οφείλουμε να πούμε απλά << Συγχαρητήρια >> επειδή για μια ακόμα φορά ενθουσιαστήκαμε. Κι όπως δυο μικρούλες μας είπαν στην ίδια την κυρία Ρουγγέρη : << ήταν η καλύτερη παράσταση που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα >>. 

 

 

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 μας επισκέφτηκε στο σχολείο μας η WWF. Η κυρία Κουταβά μέσα από ποικίλα παιχνίδια μας βοήθησε να κατανοήσουμε το θέμα “άσε το γόνο να γίνει γονιός”. Ευχαριστούμε θερμά τη WWF για την πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση που ανέπτυξε.

 

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 επισκεφτήκαμε το αστεροσκοπείο Πεντέλης. Παρατηρήσαμε το τεράστιο, ιστορικό τηλεσκόπιο και λατρέψαμε το τεράστιο ασανσέρ του. Απογοητευτήκαμε όταν δεν μπορέσαμε να κοιτάξουμε μέσα από το τηλεσκόπιο τα αστέρια αλλά υποσχεθήκαμε να ξαναπάμε ένα ΒΡΑΔΥ.

 

 

Σχολικό Έτος 2015 – 16

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 επισκεφθήκαμε την Εθνική Λυρική Σκηνή. Στο θέατρο Ολύμπια παρακολουθήσαμε την παράσταση όπερας – μπαλέτου για παιδιά “Καρμενσίτας”. Η παράσταση είναι βασισμένη στη μουσική της “Κάρμεν” του Ζωρζ Μπιζέ. Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Χρύσανθος Αλισάφης και τη χορογραφία επιμελείται η Μαρία Κουσουνή.   

 

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 επισκεφθήκαμε το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας. Τα παιδιά μας περιηγήθηκαν στην έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!» που είναι η δημιουργική προσέγγιση του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα διαδραστικά εκθέματα. Οι μαθητές παίρνουν ερεθίσματα μέσα στο ασφαλές περιβάλλον του Μουσείου Συναισθημάτων για να γνωρίσουν καλύτερα, να επεξεργαστούν και να αντιμετωπίσουν δημιουργικά το συναίσθημα του φόβου.

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας: http://www.mce.gr

 

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 επισκεφτήκαμε το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάσημα έργα καλών τεχνών να “ζωντανεύουν” με την τεχνική του animation. Η ιστορία που εξελισσόταν μπροστά στα παιδιά συνοδευόταν από τη ζωντανή ερμηνεία τραγουδιών υπό τους μελωδικούς ήχους μιας κιθάρας. Το έργο είχε τίτλο “Συνέβη σε μια βίδα”. 

 

Σχολικό Ετος 2016-17 

Σήμερα Τρίτη 22/11/2016 επισκεφτήκαμε το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας. Τα δύο τμήματα παρακολούθησαν το καθένα ένα από τα παρακάτω προγράμματα “Γεια σου κύριε Φόβε! Αναγνωρίζω, αποδέχομαι, αντιμετωπίζω το Φόβο” και “Γεια σου κύριε Φόβε!”

 

Την Πέμπτη 26/11/2016  τα παιδιά παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Ηρακλής, η ζωή, ο μύθος και όλοι οι άθλοι του” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η παράσταση φέρει την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη. 

 

Την Τετάρτη 15/2/2017 η ομάδα “Μαγεμένη Πυξίδα” επισκέφτηκε το σχολείο όπου αλληλόδρασε με τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια της αλληλόδρασης τα παιδιά ταξίδεψαν νοερά μέσα από το βιβλίο του G. Rodari “Ένα και 7” και δημιούργησαν ότι τα εντυπωσίασε. 

DSCN2575simp

 

Σήμερα Τρίτη 7/3/2017 επισκεφτήκαμε το θέατρο Κιβωτός. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μουσικό παραμύθι “Ο μαγικός αυλός” του Β.Α., Μότσαρτ. 

Πέμπτη 6/4/2017 και βρισκόμαστε στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Μέσα στην τεράστια αγκαλιά που χωρά όλους εμάς τους διαφορετικούς και ξεχωριστούς μάθαμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *