“Τα μαγικά κλειδιά των παραμυθιών” παρουσιάζονται…

Τη σχολική χρονιά 2016-2017 τα παιδιά του τμήματος 1 του νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων «Τα μαγικά κλειδιά των παραμυθιών» που σχεδιάσθηκε από τη νηπιαγωγό του τμήματος. Πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπήρξε το άρθρο της Νικητάκη Ζωής, Τα παραμύθια και η επίδρασή τους στα 8 είδη νοημοσύνης του παιδιού (μπορείτε να το δείτε εδώ). Βασικός στόχος του προγράμματος  ήταν να αναπτύξουν τα παιδιά όλα τα είδη νοημοσύνης, μέσω πολλαπλών ερεθισμάτων από την επαφή τους με τα παραμύθια, φανερώνοντας δημιουργικές πτυχές του εαυτού τους.

Όπως είχε προγραμματιστεί, εκτός από τις αντίστοιχες δραστηριότητες και την επεξεργασία του θέματος στην τάξη, τα παιδιά στο πλαίσιο της λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης άρχισαν να δανείζονται τα «Μαγικά κλειδιά των παραμυθιών» στο σπίτι τους. Σε συνεργασία με τους γονείς τους, ακολουθώντας την προσέγγιση των «μαγικών κλειδιών των παραμυθιών» (οδηγίες και υλικά που εμπεριέχονταν σε αντίστοιχο φάκελο κάθε μαγικού κλειδιού), τα παιδιά σταδιακά μας παρουσίαζαν τις καταπληκτικές δημιουργίες τους, είτε αποτυπωμένες σε διάφορες κατασκευές, κείμενα που έγραφαν (όπως μπορούσαν), είτε μέσω κινητικών αναπαραστάσεων, δραματοποιήσεων ή/και σύνθετων δημιουργιών με αυτοσχέδιες μουσικές, τραγούδια, νέα παραμύθια.

Σήμερα λοιπόν τα μαγικά κλειδιά των παραμυθιών παρουσιάζονται… magika kleidia ton paramythionTα μαγικά κλειδιά των παραμυθιών_Πολιτιστικό πρόγραμμα σχ. έτους 2016-2017_Β. Πλιάτσικα



Λήψη αρχείου

Σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν και πάλι τις εξερευνήσεις των μαγικών κλειδιών των παραμυθιών, καθώς το πρόγραμμα αυτό ενθουσίασε τα παιδιά όσο και τους γονείς συνεργάτες μας.