Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος

Σήμερα ολοκληρώθηκε η φετινή εκστρατεία της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση 2017 της Actionaid, που είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων.

xartaetoi-IMG_6280

Οι χαρταετοί μας “ακολουθούν τον άνεμο…” στον  ουρανό της τάξης μας

Στις 11:00 η ώρα τα παιδιά τραγούδησαν το τραγούδι της εκστρατείας έχοντας στο νου και την καρδιά τους τα παιδιά που δεν απολαμβάνουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Το τραγούδι τους είναι ένα έμπρακτος και ειρηνικός τρόπος να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην παγκόσμια γλώσσα της μουσικής!

Αργότερα το μεσημέρι, λίγο πριν την αποχώρησή τους, τα παιδιά τραγούδησαν στους γονείς τους το τραγούδι “Θα είμαι πάντα εδώ” και τους παρουσίασαν τα μηνύματα που έστειλαν με τους χαρταετούς τους προς τα παιδιά που δεν απολαμβάνουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Μπορείτε να δείτε τους χαρταετούς και να διαβάσετε τα μηνύματα στο αρχείο που ακολουθεί:

Οι χαρταετοί και τα μηνύματά τους_9ο Νηπιαγωγείο Ελευθερίου – Κορδελιού_Τμήμα 1_

 

Πληροφορίες για το τραγούδι “Θα είμαι πάντα εδώ”: Μουσική: Julien Joubert, Κείμενο-στίχοι: Μανόλης Λαδουκάκης, βασισμένο στο πρωτότυπο γαλλικό κείμενο του Eric Herbette, Ερμηνεία: Ρόζα Αγγελή

Όταν ήρθε η ώρα οι χαρτατεοί μας να φύγουν από το νηπιαγωγείο τα παιδιά συνεργάστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν ένα καινούριο τοπίο που θα συντροφεύει τους χαρταετούς στο ταξίδι τους. Έναν ουρανό, ένα δέντρο, ένα λαγό, πουλιά, αυτοκίνητα, μικρότερους χαρταετούς πάνω στα οποία τοποθέτησαν τους χαρταετούς και τα μηνύματά μας για να τα μεταφέρουν στον Μαχντί και όλα τα παιδιά που δεν απολαμβάνουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Μαζί με το έργο τους αποφάσισαν να στείλουν στον Μαχντί μια επιστολή, με την οποία συνοδεύουν το έργο τους.

Οι χαρταετοί μας ταξιδεύουν_9ο Νηπιαγωγείο Ελευθερίου-Κορδελιού, Τμήμα 1

Οι χαρταετοί μας ταξιδεύουν…

Τους χαρταετούς μας όπως και των άλλων σχολείων που συμμετείχαν στη Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2017 της Actionaid μπορείτε να τους βλέπετε εδώ: http://actionaideducation.tumblr.com/.

Περισσότερο υλικό και πληροφορίες για το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση μπορείτε να δείτε στο αντίστοιχο άρθρο εδώ.