Καλό καλοκαίρι!

Λίγες ημέρες πριν κλείσουν τα σχολεία τα παιδιά δημιούργησαν κατασκευές με θέμα το καλοκαίρι. Από αυτές, άλλες τις άφησαν στο νηπιαγωγείο τους, όπως τα  ψαράκια για τον βυθό που δημιουργήσαμε στα παράθυρα, ενώ άλλες τις πήραν μαζί τους, όπως τα καπέλα «καρπουζάκια» για να «προφυλαχθούν» από τον ήλιο…

Κάποιες ιδέες για καλοκαιρινά

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Oριστικός πίνακας εγγραφέντων νηπίων και προνηπίων

Σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με την παράγραφο Α5. της εγκυκλίου με αρ. Πρωτ.: Φ.6/ΦΜ/67172/Δ1/25-04-2017 του ΥΠΠΕΘ με θέμα   «Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2017-2018» τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 αναρτώνται στα Νηπιαγωγεία:

α) ο οριστικός πίνακας των εγγραφέντων νηπίων και προνηπίων που θα φοιτήσουν τη σχολική χρονιά 2017-18,

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ανακοίνωση εγγραφών στα Νηπιαγωγεία σχ. έτους 2017-2018

Εγγραφές1

Τα έντυπα που παραλαμβάνονται από το νηπιαγωγείο ή μπορείτε να εκτυπώσετε από τις αντίστοιχες υπερσυνδέσεις είναι:

1. ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ- 2017-18 

2. ΑΔΥΜ_Δελτίο_και_φύλλο_εξέτασης_2014

3. Δήλωση 1599-1986 γονέα_στοιχεία πιστοποιητικού

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Το μαγικό κλειδί της κίνησης

Τη φετινή σχολική χρονιά τα παιδιά του τμήματος 1 του νηπιαγωγείου μας συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων «Τα μαγικά κλειδιά των παραμυθιών» που σχεδιάσθηκε από τη νηπιαγωγό του τμήματος. Πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπήρξε το άρθρο της Νικητάκη Ζωής, Τα παραμύθια και η επίδρασή τους στα 8 είδη νοημοσύνης του παιδιού (μπορείτε να το δείτε  » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος

Σήμερα ολοκληρώθηκε η φετινή εκστρατεία της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση 2017 της Actionaid, που είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων.

Στις 11:00 η ώρα τα παιδιά τραγούδησαν το τραγούδι της εκστρατείας έχοντας στο νου και την καρδιά τους τα παιδιά που δεν απολαμβάνουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κομμάτι ξύλο

Σήμερα τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Τα μαγικά κλειδιά των παραμυθιών (του τμήματος 1) παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τη θεατρική παράσταση «Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι σε διασκευή – σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη. image

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Η χελιδόνα έρχεται…

Με τον ερχομό της άνοιξης, την πρώτη ημέρα του Μάρτη, τα παιδιά αναβίωσαν το παραδοσιακό έθιμο της «Χελιδόνας», συζητώντας και γνωρίζοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά της εποχής. Συνεργάστηκαν στο χρωμάτισμα ξύλινου χελιδονιού και στον στολισμό γενικότερα του παραδοσιακού παιχνιδιού της ξύλινης χελιδόνας. Την χελιδόνα κατασκεύασε ειδικά για εμάς ο επιπλοποιός πατέρας μου και τον ευχαριστούμε θερμά γι”

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ο Κουκουμπλής και τα «μπίρι – μπίρι»

Στην αρχή της εβδομάδας τα παιδιά του τμήματος 1 παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο Κουκουμπλής» από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς».

Τα τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια που παρουσιάστηκαν ήταν:

«Ο Κουκουμπλής» προέρχεται από τη Θεσσαλία, της συλλογής Μαρούλας Κλιάφα από το Γαρδίκι Τρικάλων.

»Το πιο γλυκό ψωμί» της συλλογής Δ. Λουκάτου προέρχεται από

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Όταν ανάβει το φως…

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όταν ανάβει το φως…» της ομάδας παιδαγωγών «Ατελιέ της Φανταστικής» που επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο μας.

Με κεντρικό εργαλείο τη φωτοτράπεζα, τα παιδιά παρατήρησαν τα διάφορα υλικά δημιουργίας και πειραματίστηκαν με αυτά. Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η εισαγωγή των παιδιών στην πρακτική της παρατήρησης,

 » Διαβάστε όλο το άρθρο