Διαδικτυακό Ραδιόφωνο – ESR…

Είμαστε στον αέρα ξανά !! Το ανανεωμένο European School Radio ακούγεται και πάλι στο διαδίκτυο και μάλιστα μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Η ημερομηνία της επίσημης έναρξης του νέου προγράμματος:
Δευτέρα 11/09/2012
SKYPE: european.school.radio
twitter: @Europ_Sch_Radio
Email: esradio@sch.gr

Τρεις τρόποι για να μας ακούσετε:

* Από το site μας http://esradio.mysch.gr/
* Από το ΠΣΔ στη διεύθυνση http://vod.sch.gr/video/iptv/1274
* Kατεβάζοντας το αρχείο http://vod.sch.gr/asx/live/esr-sch-gr.asx στον υπολογιστή σας

Το Μαθητικό Διαδικτυακό ραδιόφωνο ήταν μια ιδέα που «γεννήθηκε» το 2008 από την Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας και του Γυμνασίου Εκάλης όταν αναζητήθηκε ένα πιο δυναμικό και άμεσο μέσο επαφής και εκπαίδευσης των παιδιών με το ευρύτερο περιβάλλον, έχοντας ως δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον τους για τις νέες τεχνολογίες.

Η καινοτομική και δύσκολη εργασία του διαδικτυακού ραδιοφώνου εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία που κάνει το μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης.

Το ραδιόφωνο ενέπνευσε πολλά παιδιά και καθηγητές να δημιουργήσουν και να βάλουν την φαντασία τους να δουλέψει. Για τους μαθητές τα οφέλη είναι πάρα πολλά γιατί μαθαίνουν να ερευνούν, να αποκωδικοποιούν δεδομένα και να τα αξιοποιούν. Ελάτε και εσείς μαζί μας για να αποκτήσει η φωνή της μαθητικής κοινότητας ακόμη μεγαλύτερη δύναμη.

Το ανανεωμένο European School Radio φιλοξενείται στην πλατφόρμα streaming media του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (www.sch.gr ) και ακούγεται μέσω της ειδικής πλατφόρμας η οποία δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό, στις υπηρεσίες βίντεο, Εκπαιδευτικά Κανάλια (http://vod.sch.gr/video/iptv/1274). Ακόμη συνεργάζεται με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση (http://www.edutv.gr/) με στόχο κοινές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις και τη δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας ραδιοφώνου μέσω του ΠΣΔ.

Περιμένουμε τις συμμετοχές σας στην ειδική φόρμα που θα βρείτε σε αυτή τη σελίδα αλλά και στην ιστοσελίδα του σταθμού toy σταθμού

SKYPE: european.school.radio
twitter: @Europ_Sch_Radio
Email: esradio@sch.gr
Ιστότοπος

http://esradio.mysch.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/9gympeir/%ce%b7-%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση