Πασχαλινές δημιουργίες 2018!!!

Το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά φέτος για τον εορτασμό της γιορτής του Πάσχα. Τα παιδιά έφτιαξαν λαμπάδες και πασχαλινά στολίδια για το δέντρο της αυλής.

 

Επίσκεψη στη Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη Θήβας

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας στον νέο και ανακαινισμένο πλέον χώρο της.Ξεναγηθήκαμε στις αίθουσες που φιλοξενούν έναν πολύ μεγάλο αριθμό βιβλίων και γνωρίσαμε κυρίως το παιδικό τμήμα.Εκεί με την πολύτιμη βοήθεια της υπεύθυνης της Βιβλιοθήκης κας.Μάγδας, πραγματοποιήθηκε βιβλιοπαρουσίαση από τα παιδιά σε βιβλία που επέλεξαν από το χώρο, συζητήσαμε για τους ήρωες των βιβλίων και τέλος απεικόνισαν σε χαρτί ό,τι τους εντυπωσίασε περισσότερο.

Επίσκεψη στην αίθουσα εικονικής πραγματικότητας στο Συνεδριακό Κέντρο

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Συνεδριακό Κέντρο της πόλης μας και παρακολούθησαν την εικονική αναπαράσταση του Μυκηναϊκού ανακτόρου της Θήβας και τη ζωή των κατοίκων της πόλης.

Εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 23  Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821. Παρουσιάστηκε το χρονικό της Επανάστασης με θεατρικά, ποιήματα, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς.

«Σώσε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια»

Το πρόγραμμα Αποστολή <<Σώσε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια>> είναι ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο έχει σχεδιαστεί από τη μη-κερδοσκοπική οργάνωση Πράκτορες του Πλανήτη. Το πρόγραμμα εξελίσσεται μέσα από έντυπο υλικό το οποίο καλεί τους μαθητές να γίνουν Πράκτορες του Πλανήτη, να συλλέξουν πληροφορίες και να αναλάβουν δράση πάνω στο ζήτημα των απορριμάτων.
Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο <<Πράκτορας Θωμάς>> ο οποίος έδωσε πληροφορίες στους μαθητές σχετικά με το πρόγραμμα, τους μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια και τέλος συμπλήρωσαν την πρακτορική τους ταυτότητα (δακτυλικό αποτύπωμα, όνομα,πρακτορικό όνομα, ημερομηνία έκδοσης ταυτότητας). Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τις αποστολές για τον πλανήτη.

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!!

Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου γιόρτασαν την Αποκριά με μια  μικρή γιορτή. Δάσκαλοι και μαθητές κατασκεύασαν μάσκες, έφτιαξαν λαγάνες και έψησαν σουβλάκια. Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Παγώνα Μελετίου για τη συνεισφορά της. Καλή Σαρακοστή!!

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας για τη διασκέδαση των παιδιών διοργάνωσε  με επιτυχία τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης. Πολλά σουβλάκια ψήθηκαν, το κλίμα ήταν εορταστικό και οι παιδικές φωνές ακούγονταν στις γύρω γειτονιές. Ευχαριστούμε από καρδιάς τη Χ.Ε.Ν. Θήβας για τα σουβλάκια και τα αναψυκτικά που μας προσέφεραν.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Την  Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 προγραμματοποιήθηκε   επίσκεψη στο χώρο του σχολείου της Ομάδας Υγείας του ΠΕΔΥ Μ.Υ. Θηβών, κα Τρικαλίτη Βασιλική (οδοντίατρος ), κα Αρβανίτη Αθηνά(Επισκέπτρια Υγείας), κα Λαζάρου Σοφία (Επισκέπτρια Υγείας) και η κα Πέππα Χριστίνα (μαία) με σκοπό την κλινική οδοντιατρική εξέταση των μαθητών,  την καταγραφή τυχόν ευρημάτων και έλεγχο των βιβλιαρίων υγείας παιδιών για τυχόν ελλείψεις στα εμβόλιά τους.

Έγινε ενημέρωση των μαθητών για τη διαδικασία της οδοντιατρικής εξέτασης και παρουσίαση οδηγιών οδοντιατρικής πρόληψης και στοματικής υγείας με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία τους.  Ακολούθως, η οδοντίατρος  πραγματοποίησε απλή οδοντιατρική επισκόπηση της στοματικής κοιλότητας του κάθε μαθητή με γλωσσοπίεστρο μια χρήσης. Στους μαθητές  επισημάνθηκαν τα ευρήματα της εξέτασης (σφραγίσματα ή ορθοδοντική εξέταση) προς ενημέρωση των γονέων τους. Τέλος, στους μαθητές προσφέρθηκαν δώρα, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτες.

 

 

 

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του σχολείου μας για τη 17 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αφήγηση των γεγονότων με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού εκείνης της εποχής, ποιήματα και τραγούδια από τους μαθητές του σχολείου.DSCN2257 DSCN2261 DSCN2265 DSCN2267 DSCN2270

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων για τη γιορτή της αεροπορίας επισκεφτήκαμε το αεροδρόμιο της Τανάγρας. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στο χώρο του αεροδρομίου και είδαν από κοντά τα μέρη των πολεμικών αεροπλάνων που εκθέτονταν στην αεροπορική βάση. Κατόπιν, επισκεφτήκαμε το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Σχηματαρίου που περιελάμβανε εκθέματα Προϊστορικών, Αρχαϊκών, Κλασικών,Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων. Η μεταφορά των μαθητών στο αεροδρόμιο ήταν ευγενική χορηγία από τον Πάτερ Δανιήλ, του ιερού ναού των Αγίων Θεοδώρων.

DSCN2236 DSCN2243 DSCN2248 DSCN2255

Εορταστική εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου

 

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του σχολείου μας για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε  παρουσίαση του χρονικού του αγώνα και της Κατοχής, με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού της εποχής εκείνης, καθώς επίσης  ποιήματα και τραγούδια  από τους μαθητές όλων των τάξεων. Στη γιορτή μας παρευρέθηκε ο πάτερ Νικόδημος που ανέφερε στα παιδιά το μήνυμα του αγώνα και  τους πρόσφερε δώρα .20171027_084747 20171027_090534 20171027_092242 20171027_092821 20171027_092916 20171027_093438 20171027_093636 20171027_094045

Πανελλήνια Αθλητική Ημέρα

Στα πλαίσια της πανελλήνιας αθλητικής ημέρας οι μαθητές της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης δημιούργησαν κολάζ με άρθρα για τα οφέλη της δια βίου άσκησης σε συνδυασμό με τη διατροφή.

Επισκεφτήκαμε το κοντινότερο δημοτικό γήπεδο 5Χ5, στο οποίο οι μαθητές πραγματοποίησαν τις εξής δραστηριότητες.

Η Α΄ και Β΄  τάξη πραγματοποίησαν ρίψεις με μπαλάκια του τένις και nerf. Επιπλέον, έπαιξαν τα εξής παραδοσιακά παιχνίδια: τα μέντα- μέντα , το τζαμί και το φιδάκι.

Επιπρόσθετα, η Γ΄ και η Δ΄ τάξη πραγματοποίησαν τα παρακάτω παιχνίδια: ανεβοκατεβάσματα στον πάγκο, μπάσκετ και  μπέιζμπωλ.

Τέλος, η Ε΄και ΣΤ΄ τάξη έπαιξαν μπέιζμπωλ, μπάσκετ και πραγματοποίησαν ρίψεις με μέντεσιν μπώλ.

DSCN2158          DSCN2166                                               DSCN2172

 

 

DSCN2149

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στο σχολείο μας!

Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς χτύπησε για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Η έναρξη των μαθημάτων σηματοδοτήθηκε από την τέλεση του Αγιασμού από τον Πάτερ Δανιήλ, ενώπιον μαθητών και εκπαιδευτικών. Ακολούθως, η Διευθύντρια παρουσίασε τους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν το σχολείο κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Η κατανομή των τμημάτων είναι η ακόλουθη:

  • Α τάξη: κ. Βλαχοδήμου Γεωργία
  • Β τάξη: κ. Καζάνας- Ζαφείρης Ιωάννης
  • Γ-Δ τάξη: κ. Πάσχου Αικατερίνη
  • Ε-ΣΤ τάξη: κ. Σολωμού Αικατερίνη
  • Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής: κ. Τσίπης Κυριάκος
  • Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας: κ. Καραγκιζοπούλου Πηνελόπη
  • Εκπαιδευτικός Εικαστικών:κ. Εγγλέζου Φαίδρα
  • Εκπαιδευτικός Μουσικής: κ. Σταυροπούλου Σοφία
  • Εκπαιδευτικός ΖΕΠ: κ. Μίχα Ελισάβετ

Η Διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου σας εύχεται καλή σχολική χρονιά!

 

DSCN2138                              DSCN2141

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!

Τις καλύτερες και «θερμότερες» ευχές σε όλους για ένα ξεκούραστο και όμορφο καλοκαίρι από τη Διευθύντρια, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας!!! 

Παρουσίαση προγράμματος Ν&Δ – «President Hotel» Αθήνα – 27 & 28 Ιουνίου 2017

Με τη δυναμική παρουσίαση του προγράμματος του σχολείου μας στην Ολομέλεια της Απολογιστικής εκδήλωσης του «Νοιάζομαι & Δρω» στην Αθήνα, στις 27 & 28 Ιουνίου, κλείνουμε τη φετινή σχολική μας χρονιά περήφανοι και πλήρως ικανοποιημένοι για όσα καταφέραμε από κοινού εκπαιδευτικοί και μαθητές!!!

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όσους μας πρόσφεραν τη βοήθεια και τη στήριξή τους κατά την υλοποίηση των δράσεων κυρίως εκτός σχολικής μονάδας, πετυχαίνοντας έτσι τους στόχους μας!!!

Να ευχαριστήσουμε, επίσης, τη σχολική μας σύμβουλο και συντονίστρια του προγράμματος, κ. Άννα Ζουγανέλη!!!

Η δυναμική μας παρουσίαση στην Αθήνα έγκειται στο ότι το σχολείο μας ήταν ένα από τα τρία που παρουσίασαν το πρόγραμμά τους στην Ολομέλεια της εκδήλωσης, ως παράδειγμα καλών πρακτικών!!!

1 1 005

 

 

5

1 0041 001 6

 

 

 

 

 

 

4

«ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ…»

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, αποχαιρετήσαμε τη φετινή χρονιά πολύ διασκεδαστικά!!!

Με πολλά παιχνίδια που περιείχαν γλυκές, αλλά και υγιεινές επιβραβεύσεις…λουκουμομαχίες σε συνδυασμό με φρουτομαχίες, αλλά και μπλουζοδρομίες!!!

Και τέλος, κλείσαμε τη γιορτή μας με ένα θεατρικό παντομίμας βασισμένο στις έννοιες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, που φέτος αποτέλεσαν τον κύριο στόχο του προγράμματος που υλοποιήσαμε!!!

Διασκεδάσαμε, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη!!!

1 - Αντίγραφο

 

2 - Αντίγραφο 3Α - Αντίγραφο

4 - Αντίγραφο

6 - Αντίγραφο

8 - Αντίγραφο

9 - Αντίγραφο

10 - Αντίγραφο

11 - Αντίγραφο

 

 

 

 

 

 

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!!!

Την Πέμπτη, 8 Ιουνίου μας επισκέφτηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας για άλλη μια φορά στους μαθητές μας είδη ένδυσης και υπόδησης, που τους είναι απαραίτητα.

Τους ευχαριστούμε θερμά, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια στέκεται αρωγός στο σχολείο μας, καλύπτοντας βασικές ανάγκες των μαθητών μας!!!

 

1

 

2

«ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»

Την Πέμπτη, 1 Ιουνίου επισκέφτηκε το σχολείο μας εκπρόσωπος του Συνδέσμου «ΑΡΙΩΝ», ο οποίος ασχολείται με την Προστασία και την Ορθολογική Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) και ενημέρωσε τους μαθητές για τη δραστική μείωση της χρήσης της Πλαστικής Σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο, τονίζοντας μεν τη χρησιμότητά της, αλλά ταυτόχρονα και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στο περιβάλλον, καθώς παραμένει σ΄αυτό για πολλά χρόνια, καταλήγοντας ως επιβλαβή μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, κυρίως για τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα. Στην εκστρατεία αυτή παίρνει μέρος και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.) με την υποστήριξη των Δήμων, τοπικών & κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, στοχεύοντας -γιατί όχι;- στην κατάργηση της πλαστικής σακούλας!

 

1 001 1 002

 

1 003

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων