ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Την  Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 προγραμματοποιήθηκε   επίσκεψη στο χώρο του σχολείου της Ομάδας Υγείας του ΠΕΔΥ Μ.Υ. Θηβών, κα Τρικαλίτη Βασιλική (οδοντίατρος ), κα Αρβανίτη Αθηνά(Επισκέπτρια Υγείας), κα Λαζάρου Σοφία (Επισκέπτρια Υγείας) και η κα Πέππα Χριστίνα (μαία) με σκοπό την κλινική οδοντιατρική εξέταση των μαθητών,  την καταγραφή τυχόν ευρημάτων και έλεγχο των βιβλιαρίων υγείας παιδιών για τυχόν ελλείψεις στα εμβόλιά τους.

Έγινε ενημέρωση των μαθητών για τη διαδικασία της οδοντιατρικής εξέτασης και παρουσίαση οδηγιών οδοντιατρικής πρόληψης και στοματικής υγείας με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία τους.  Ακολούθως, η οδοντίατρος  πραγματοποίησε απλή οδοντιατρική επισκόπηση της στοματικής κοιλότητας του κάθε μαθητή με γλωσσοπίεστρο μια χρήσης. Στους μαθητές  επισημάνθηκαν τα ευρήματα της εξέτασης (σφραγίσματα ή ορθοδοντική εξέταση) προς ενημέρωση των γονέων τους. Τέλος, στους μαθητές προσφέρθηκαν δώρα, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτες.

 

 

 

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του σχολείου μας για τη 17 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αφήγηση των γεγονότων με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού εκείνης της εποχής, ποιήματα και τραγούδια από τους μαθητές του σχολείου.DSCN2257 DSCN2261 DSCN2265 DSCN2267 DSCN2270

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων για τη γιορτή της αεροπορίας επισκεφτήκαμε το αεροδρόμιο της Τανάγρας. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στο χώρο του αεροδρομίου και είδαν από κοντά τα μέρη των πολεμικών αεροπλάνων που εκθέτονταν στην αεροπορική βάση. Κατόπιν, επισκεφτήκαμε το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Σχηματαρίου που περιελάμβανε εκθέματα Προϊστορικών, Αρχαϊκών, Κλασικών,Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων. Η μεταφορά των μαθητών στο αεροδρόμιο ήταν ευγενική χορηγία από τον Πάτερ Δανιήλ, του ιερού ναού των Αγίων Θεοδώρων.

DSCN2236 DSCN2243 DSCN2248 DSCN2255

Εορταστική εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου

 

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του σχολείου μας για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε  παρουσίαση του χρονικού του αγώνα και της Κατοχής, με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού της εποχής εκείνης, καθώς επίσης  ποιήματα και τραγούδια  από τους μαθητές όλων των τάξεων. Στη γιορτή μας παρευρέθηκε ο πάτερ Νικόδημος που ανέφερε στα παιδιά το μήνυμα του αγώνα και  τους πρόσφερε δώρα .20171027_084747 20171027_090534 20171027_092242 20171027_092821 20171027_092916 20171027_093438 20171027_093636 20171027_094045

Πανελλήνια Αθλητική Ημέρα

Στα πλαίσια της πανελλήνιας αθλητικής ημέρας οι μαθητές της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης δημιούργησαν κολάζ με άρθρα για τα οφέλη της δια βίου άσκησης σε συνδυασμό με τη διατροφή.

Επισκεφτήκαμε το κοντινότερο δημοτικό γήπεδο 5Χ5, στο οποίο οι μαθητές πραγματοποίησαν τις εξής δραστηριότητες.

Η Α΄ και Β΄  τάξη πραγματοποίησαν ρίψεις με μπαλάκια του τένις και nerf. Επιπλέον, έπαιξαν τα εξής παραδοσιακά παιχνίδια: τα μέντα- μέντα , το τζαμί και το φιδάκι.

Επιπρόσθετα, η Γ΄ και η Δ΄ τάξη πραγματοποίησαν τα παρακάτω παιχνίδια: ανεβοκατεβάσματα στον πάγκο, μπάσκετ και  μπέιζμπωλ.

Τέλος, η Ε΄και ΣΤ΄ τάξη έπαιξαν μπέιζμπωλ, μπάσκετ και πραγματοποίησαν ρίψεις με μέντεσιν μπώλ.

DSCN2158          DSCN2166                                               DSCN2172

 

 

DSCN2149

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στο σχολείο μας!

Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς χτύπησε για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Η έναρξη των μαθημάτων σηματοδοτήθηκε από την τέλεση του Αγιασμού από τον Πάτερ Δανιήλ, ενώπιον μαθητών και εκπαιδευτικών. Ακολούθως, η Διευθύντρια παρουσίασε τους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν το σχολείο κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Η κατανομή των τμημάτων είναι η ακόλουθη:

  • Α τάξη: κ. Βλαχοδήμου Γεωργία
  • Β τάξη: κ. Καζάνας- Ζαφείρης Ιωάννης
  • Γ-Δ τάξη: κ. Πάσχου Αικατερίνη
  • Ε-ΣΤ τάξη: κ. Σολωμού Αικατερίνη
  • Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής: κ. Τσίπης Κυριάκος
  • Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας: κ. Καραγκιζοπούλου Πηνελόπη
  • Εκπαιδευτικός Εικαστικών:κ. Εγγλέζου Φαίδρα
  • Εκπαιδευτικός Μουσικής: κ. Σταυροπούλου Σοφία
  • Εκπαιδευτικός ΖΕΠ: κ. Μίχα Ελισάβετ

Η Διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου σας εύχεται καλή σχολική χρονιά!

 

DSCN2138                              DSCN2141

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!

Τις καλύτερες και «θερμότερες» ευχές σε όλους για ένα ξεκούραστο και όμορφο καλοκαίρι από τη Διευθύντρια, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας!!! 

Παρουσίαση προγράμματος Ν&Δ – «President Hotel» Αθήνα – 27 & 28 Ιουνίου 2017

Με τη δυναμική παρουσίαση του προγράμματος του σχολείου μας στην Ολομέλεια της Απολογιστικής εκδήλωσης του «Νοιάζομαι & Δρω» στην Αθήνα, στις 27 & 28 Ιουνίου, κλείνουμε τη φετινή σχολική μας χρονιά περήφανοι και πλήρως ικανοποιημένοι για όσα καταφέραμε από κοινού εκπαιδευτικοί και μαθητές!!!

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όσους μας πρόσφεραν τη βοήθεια και τη στήριξή τους κατά την υλοποίηση των δράσεων κυρίως εκτός σχολικής μονάδας, πετυχαίνοντας έτσι τους στόχους μας!!!

Να ευχαριστήσουμε, επίσης, τη σχολική μας σύμβουλο και συντονίστρια του προγράμματος, κ. Άννα Ζουγανέλη!!!

Η δυναμική μας παρουσίαση στην Αθήνα έγκειται στο ότι το σχολείο μας ήταν ένα από τα τρία που παρουσίασαν το πρόγραμμά τους στην Ολομέλεια της εκδήλωσης, ως παράδειγμα καλών πρακτικών!!!

1 1 005

 

 

5

1 0041 001 6

 

 

 

 

 

 

4

«ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ…»

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, αποχαιρετήσαμε τη φετινή χρονιά πολύ διασκεδαστικά!!!

Με πολλά παιχνίδια που περιείχαν γλυκές, αλλά και υγιεινές επιβραβεύσεις…λουκουμομαχίες σε συνδυασμό με φρουτομαχίες, αλλά και μπλουζοδρομίες!!!

Και τέλος, κλείσαμε τη γιορτή μας με ένα θεατρικό παντομίμας βασισμένο στις έννοιες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, που φέτος αποτέλεσαν τον κύριο στόχο του προγράμματος που υλοποιήσαμε!!!

Διασκεδάσαμε, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη!!!

1 - Αντίγραφο

 

2 - Αντίγραφο 3Α - Αντίγραφο

4 - Αντίγραφο

6 - Αντίγραφο

8 - Αντίγραφο

9 - Αντίγραφο

10 - Αντίγραφο

11 - Αντίγραφο

 

 

 

 

 

 

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!!!

Την Πέμπτη, 8 Ιουνίου μας επισκέφτηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας για άλλη μια φορά στους μαθητές μας είδη ένδυσης και υπόδησης, που τους είναι απαραίτητα.

Τους ευχαριστούμε θερμά, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια στέκεται αρωγός στο σχολείο μας, καλύπτοντας βασικές ανάγκες των μαθητών μας!!!

 

1

 

2

«ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»

Την Πέμπτη, 1 Ιουνίου επισκέφτηκε το σχολείο μας εκπρόσωπος του Συνδέσμου «ΑΡΙΩΝ», ο οποίος ασχολείται με την Προστασία και την Ορθολογική Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) και ενημέρωσε τους μαθητές για τη δραστική μείωση της χρήσης της Πλαστικής Σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο, τονίζοντας μεν τη χρησιμότητά της, αλλά ταυτόχρονα και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στο περιβάλλον, καθώς παραμένει σ΄αυτό για πολλά χρόνια, καταλήγοντας ως επιβλαβή μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, κυρίως για τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα. Στην εκστρατεία αυτή παίρνει μέρος και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.) με την υποστήριξη των Δήμων, τοπικών & κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, στοχεύοντας -γιατί όχι;- στην κατάργηση της πλαστικής σακούλας!

 

1 001 1 002

 

1 003

«ΖΑΧΑΡΕΝΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ… ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ κ. ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ»

Λίγες βιντεοσκοπημένες «ζαχαρένιες στιγμές» από την επίσκεψη της συγγραφέα στο σχολείο μας…!!!

Ευχαριστούμε την κ. Ευηρούλα Δούρου και την κ. Γεωργία Παπαργύρη για την επιμέλεια του βίντεο.

https://youtu.be/nsOSUm4uoTU

«ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ»

Στα πλαίσια του εθελοντισμού με τα παιδιά όλων των τάξεων κατασκευάσαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι «Το Φιδάκι του Εθελοντισμού». Πρώτα, αφού τυπώσαμε το ταμπλό με τους αριθμούς, τα παιδιά το ζωγράφισαν με ποικίλα χρώματα. Στη συνέχεια φτιάξαμε τα πιόνια και το ζάρι με πηλό και τα βάψαμε κι αυτά.

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί, δημιουργήσαμε κάρτες ερωτήσεων που αφορούσαν ιστορίες εθελοντισμού και μη, με σκοπό τα παιδιά να αφομοιώσουν την έννοια με παιγνιώδη μορφή. Τέλος, παίξαμε μαζί τους το παιχνίδι, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας για την έννοια του εθελοντισμού.

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

«ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩ»

Την Πέμπτη 18 Μαΐου, επισκέφτηκε το σχολείο εκπρόσωπος – εκπαιδευτής από το Ινστιτούτο Οδικής ΑΣφάλειας για την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.), το οποίο αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό Οργανισμό και αφιλοκερδώς έκανε την παρουσίαση στο σχολείο μας. Κύριος σκοπός του Ινστιτούτο είναι η υποστήριξη και η προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα, τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή στοχεύοντας έτσι στην πρόληψη και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Αφού μίλησε στα παιδιά για τα θετικά και τα αρνητικά του ποδηλάτου, φτιάξανε έναν κατάλογο με αυτά. Έπειτα τους ενημέρωσε για πώς θα ποδηλατούν με ασφάλεια στον δρόμο και στη γειτονιά τους, προκειμένου να αποφεύγουν τα ατυχήματα.

1 2

 

5

 

 

6

 

7

 

 

8

 

9

«ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ»

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων και χαρτιού στο πλαίσιο της Δράσης «Το χαρτί του μέλλοντός μας», που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ.

 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - Βεβαίωση ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΥΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018»

Τη Δευτέρα 15 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον καταυλισμό των Ρομά στο Πυρί Θήβας από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Αικατερίνη Σολωμού και την κ. Μαρία Παπαχρήστου ως μέλος του συλλόγου διδασκόντων, προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς για την εγγραφή των παιδιών τους στο σχολείο. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα φοίτησης και απόκτησης του απολυτηρίου Δημοτικού, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό της σχολικής διαρροής. Τους εκπαιδευτικούς συνόδευσε στην επίσκεψη η κοινωνιολόγος και υπεύθυνη από το Γραφείο Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων του Δήμου Θηβαίων, κ Αναστασία Θάνου.

 

1

 

23

4

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ – ΕΕΕΕΚ»

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, επισκεφτήκαμε το Ειδικό Σχολείο Λουτουφίου Θήβας – ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) στα πλαίσια του προγράμματος «Νοιάζομαι & Δρω».  Στο σχολείο λειτουργούν εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, κηπουρικής και χειροτεχνίας, όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους.

Σκέψεις πολλές κατακλύζουν το μυαλό: αγώνας ζωής για τους γονείς, κατάθεση ψυχής από τους εκπαιδευτικούς και προπάντων αγνές, παιδικές ψυχές που δύσκολα συναντάς…

Στόχος της επίσκεψής μας ήταν η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, η άγνωστη δύναμη της επικοινωνίας, μέσω του Παραολυμπιακού αθλήματος «Γκόλμπολ» (Goalball), που οργάνωσαν οι γυμναστές των δύο σχολείων. Τα παιδιά παίξανε μαζί το παιχνίδι αυτό, το οποίο είναι σχεδιασμένο για τυφλούς αθλητές. Οι μαθητές αγωνίστηκαν σε ομάδες των τριών ατόμων και όλοι είχαν δεμένα μάτια καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, έτσι ώστε να αγωνίζονται όλοι ισότιμα με τους τυφλούς παίκτες. Η μπάλα είναι από καουτσούκ και στο εσωτερικό της υπάρχουν κουδουνάκια, τα οποία συμβάλλουν στον ακουστικό προσανατολισμό των παικτών. Και ενώ παρακολουθείς τα παιδιά να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται μέσα στο γήπεδο, εδώ είναι που δειλά-δειλά ως δάσκαλος αισθάνεσαι ικανοποίηση που συμβάλλεις στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των μαθητών σου.

Μέσω αυτής της αλληλεπίδρασης λοιπόν, οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες, συνειδητοποιώντας την αξία της αποδοχής, της εθελούσιας προσφοράς και της αλληλεγγύης, καθώς και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα που πρέπει να επιδεικνύουν.

Στο τέλος, μας αποχαιρέτησαν με ένα τραγούδι και απένειμαν στα παιδιά το «Πιστοποιητικό του Μικρού Εθελοντή»!!!

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ για τη φιλοξενία και την καλή τους διάθεση!!!

3

 

4

 

5

 

6

 

7

8

 

95

 

991

 

992

 

993

 

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων