«4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ»

Με εικαστικές δραστηριότητες και προβολή ανάλογου οπτικοακουστικού υλικού γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία καθώς και στη φροντίδα τους!!!

«6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ»

Με αφορμή την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού οι μαθητές αγωνίστηκαν σε αθλήματα τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, καλλιεργώντας με τον τρόπο αυτό την ευγενή άμιλλα.

 

«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΥΛΗΣ»

Προσπαθούμε να έρθουμε πιο κοντά στο περιβάλλον…διαμορφώνοντας τη σχολική μας αυλή!!!

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2019-2020

Χτύπησε και φέτος το πρώτο κουδούνι!!! Εκπαιδευτικοί και μαθητές «εν δράσει»…

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!!!

 

Πασχαλινές δημιουργίες!

Την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα ασχοληθήκαμε  με πασχαλινές δημιουργίες και γλυκίσματα. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί  σάς εύχονται ολόψυχα Καλό Πάσχα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιβαλλοντικές δράσεις στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας

Πρόγραμμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης –  Επίσκεψη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Θηβαίων
Στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά στις 8 Απριλίου, στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 το 9ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου Θηβαίων του οποίου οι μαθητές κατάγονται από κοινότητες Ρομά, στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσουν οι διακρίσεις με βάση τη φυλετική καταγωγή. Μαθητές και δάσκαλοι του Σχολείου ενημερώθηκαν για διάφορες πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξία της ανακύκλωσης.
Συγκεκριμένα, οι  μαθητές και οι δάσκαλοί τους είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό και την λειτουργία  του ΦοΔΣΑ, τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Θήβας, την υπό κατασκευή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) καθώς για την ανάπτυξη των δράσεων διαλογής στην πηγή και την ανακύκλωση μέσα από δράσεις διαδραστικού περιεχομένου (προβολή βίντεο-animation, βιωματικά παιχνίδια κ.ά.).
Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις άνω δράσεις και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη ενώ παράλληλα πρότειναν τις δικές τους λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
Παράλληλα, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους «μελλοντικούς πολίτες» που είναι οι μαθητές.

Let’s do it Greece!

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019  στα πλαίσια του προγράμματος Let’s do it Greece οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το γειτονικό γήπεδο του σχολείου μας. Αφού συνέλεξαν και διαχώρισαν τα απορρίμματα τα τοποθέτησαν στους αντίστοιχους κάδους.

 

 

 

 

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 γιορτάσαμε στο σχολείο  μας την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Τα παιδιά μας, με ποιήματα, σκετς και τραγούδια, τίμησαν τους ήρωες της επανάστασης και τη διπλή γιορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Απελευθέρωσης.

Μπράβο στα παιδιά, που με κόπο ετοίμασαν αυτή την ωραία γιορτή.

 

 

 

 

 

Επίσης, οι μαθητές ασχολήθηκαν με την δημιουργία κατασκευών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

 

 

 

 

ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Δάσκαλοι και μαθητές στη διάρκεια του διαλείμματος γίνονται συμπαίκτες και παίζουν βόλεϊ.

 

 

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ

Οι μαθητές του σχολείου μας στα πλαίσια  του προγράμματος της HELMEPA  συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα <<ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ>>. Οι μαθητές σε κλίμα συνεργασίας  σχεδίασαν, ζωγράφισαν και τέλος κατασκεύασαν την ακόλουθη αφίσα:

 

 

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κ. Χρήστος Κοντόπουλος, ο οποίος μας παρουσίασε μια πρωτότυπη έκθεση με ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν μεταμορφωθεί σε έργα τέχνης.  Εντυπωσιακά έργα τέχνης μέσα από τα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως  χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, καπάκια από πλαστικά μπουκάλια  και σχεδόν ανέξοδα, με σύμμαχο την φαντασία και το μεράκι του δημιουργού, με περίσσια έμπνευση μας δίνουν το παράδειγμα ότι τίποτα δεν είναι άχρηστο και ότι τα πάντα μπορούν να ανακυκλωθούν προς όφελος του περιβάλλοντος της οικολογίας αλλά και του σεβασμού στη φύση.

 

 

 

 

 

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας   φρόντισε να δώσει  μια παραδοσιακή μυρωδιά <<τσίκνας>> προσφέροντας σε μαθητές νόστιμα σουβλάκια και άλλα εδέσματα. Οι μαθητές έφαγαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

 

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ!

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, ζήσαμε στο σχολείο μας μια μέρα διαφορετική, γεμάτη πολύχρωμα ρούχα , σερπαντίνες, χορό, τραγούδι και παιχνίδι. Οι μαθητές μας φόρεσαν τις στολές, (μικροί ζωγράφοι)που τις προηγούμενες μέρες φτιάξανε με τη βοήθεια των δασκάλων από ανακυκλώσιμα υλικά. Διασκεδάσαμε πολύ, χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς και ευχηθήκαμε οι χαρταετοί μας να πετάξουν ψηλότερα από όλους. Καλή Σαρακοστή!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιορτή χριστουγέννων !!!!

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 κάναμε την γιορτή των χριστουγέννων στο σχολείο μας. Συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τάξεων  στη θεατρική παράσταση με θέμα << Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια>>.

 

 

Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου κόψαμε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη  πίτα. . Στον «τυχερό» μαθητή ο Σύλλογος πρόσφερε ρούχα και επιτραπέζιο παιχνίδι. Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!

 

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ !!!

Την εβδομάδα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων οι μαθητές και οι  δάσκαλοι με πολλή προθυμία και κέφι ασχολήθηκαν με κατασκευές. Φτιάξαμε γούρια και χριστουγεννιάτικα δεντράκια.

 

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων των παιδιών

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 μιλήσαμε για τα δικαιώματα των παιδιών και κατασκευάσαμε μια αφίσα για την ημέρα αυτή.

17 Νοέμβρη!!!

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 γιορτάσαμε στο σχολείο μας την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ακούστηκαν ποιήματα και τραγούδια από τους μαθητές μας. Επίσης, δημιουργήσαμε και μία κατασκευή για να τιμήσουμε τους πεσόντες του Πολυτεχνείου.

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας!

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του σχολείου μας για την 28η Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε τους μαθητές μας που συμμετείχαν ενεργά στη γιορτή μας.

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Οι πρώτες φθινοπωρινές κατασκευές των μαθητών μας!!! Καλό φθινόπωρο!!!

 

        

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς χτύπησε την Τρίτη 11/09/2018 το πρωί για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Η έναρξη των μαθημάτων σηματοδοτήθηκε

από την τέλεση του Αγιασμού από τον πάτερ Δανιήλ, ενώπιον εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονέων τους.

 

 

           

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων