Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας!

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του σχολείου μας για την 28η Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε τους μαθητές μας που συμμετείχαν ενεργά στη γιορτή μας.

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Οι πρώτες φθινοπωρινές κατασκευές των μαθητών μας!!! Καλό φθινόπωρο!!!

 

        

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς χτύπησε την Τρίτη 11/09/2018 το πρωί για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Η έναρξη των μαθημάτων σηματοδοτήθηκε

από την τέλεση του Αγιασμού από τον πάτερ Δανιήλ, ενώπιον εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονέων τους.

 

 

           

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Οι μαθητές, η Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου σας εύχεται Καλό  Καλοκαίρι!!!!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ !!!

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η τελική γιορτή. Οι μαθητές με πολλή χαρά συμμετείχαν σε όλα τα παιχνίδια δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Ο νικητής από

κάθε παιχνίδι  κέρδιζε και ένα έπαθλο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 το σχολείο μας επισκέφθηκε το ιχθυοτροφείο πέστροφας στον Ορχομενό. Εκεί μας ξενάγησαν στο χώρο του ιχθυοτροφείου και παρακολουθήσαμε όλα τα στάδια ανάπτυξης της πέστροφας. Επίσης, επισκεφθήκαμε τη Μονή της Παναγίας Σκριπούς η οποία είναι ένα  κτίσμα του 9ου αιώνα και από το αρχικό συνολικό συγκρότημα σήμερα σώζεται μόνον το Καθολικό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, αλλά και στους αποστόλους Πέτρο και Παύλο, όπως άλλωστε αποδεικνύει το τρισυπόστατο Ιερό Βήμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΜΒΟΛΙΟΥΠΟΛΗ ΘΗΒΑΣ

Την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 επισκεφτήκαμε την Εμβολιούπολη της Θήβας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα οφέλη των εμβολίων σε κάθε στάδιο της ζωή τους. Μέσα από το Λούνα Πάρκ Υγείας, το Μουσείο Εμβολίων, τη Φυλακή Μικροβίων, τους Τροχούς της Πρόληψης, τα επιτραπέζια παιχνίδια υγείας  τα παιδιά προσπάθησαν να διώξουν το φόβο και το κλάμα από το εμβόλιο.

 

Η ΄΄ ΙΟΝ΄΄ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Σήμερα, Τρίτη 15 Μαίου 2018, στο σχολείο μας ήρθε εκπρόσωπος της σοκολατοβιομηχανίας ΄΄ΙΟΝ΄΄ και μοίρασε σε όλους τους μαθητές σοκοφρέτες. Επίσης παρουσίασε στα παιδιά μικρά, ενδιαφέροντα μαγικά παιχνίδια που τους άρεσαν πολύ.Πέρασε μία ώρα ευχάριστα και δημιουργικά. Ευχαριστούμε την ΄΄ΙΟΝ΄΄ που κάθε χρόνο δε μας ξεχνά και χαρίζει στα παιδιά τα εδέσματά της. Ευχόμαστε  καλή συνέχεια στον διανομέα που ήρθε από την Αθήνα και καλά κέρδη στη Βιομηχανία ΄΄ΙΟΝ΄΄.

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Οι μαθητές με την πολύτιμη βοήθεια της δασκάλας των Εικαστικών, κα Σκιαδοπούλου Δήμητρα, οργανώθηκαν και αποφάσισαν να ομορφύνον την εξωτερική όψη του σχολείου με τις φιγούρες τους. Τα πινέλα πήραν φωτιά, η κούραση ήταν αρκετή, αλλά το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

 

 

 

   

 

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Την Τετάρτη 2 Μαϊου 2018  μια ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά της περιοχής και ενημερώθηκε  για τα προϊόντα και τις τιμές τους. Η βιωματική αυτή δράση βοήθησε τα παιδιά να αντιληφθούν τις διαδικασίες της πώλησης και της αγοράς προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής και να αναπτύξουν κριτική σκέψη για τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες.

 

 

 

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι είναι στις μέρες μας ίσως το μοναδικό έθιμο που εξακολουθεί να μας συνδέει με την παραδοσιακή Πρωτομαγιά.
Το μάζεμα των λουλουδιών για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, ενισχύει τις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση.
Το έθιμο της Πρωτομαγιάς να στολίζουμε τις πόρτες των σπιτιών με στεφάνια λουλουδιών έρχεται από τα πολύ παλιά χρόνια και τότε συμβόλιζε την υποδοχή της δύναμης της φύσης στο σπιτικό.
Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας μάζεψαν λουλούδια,φτιάξανε στεφάνι και εύχονται Καλή Πρωτομαγιά!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Πασχαλινές δημιουργίες 2018!!!

Το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά φέτος για τον εορτασμό της γιορτής του Πάσχα. Τα παιδιά έφτιαξαν λαμπάδες και πασχαλινά στολίδια για το δέντρο της αυλής.

 

Επίσκεψη στη Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη Θήβας

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας στον νέο και ανακαινισμένο πλέον χώρο της.Ξεναγηθήκαμε στις αίθουσες που φιλοξενούν έναν πολύ μεγάλο αριθμό βιβλίων και γνωρίσαμε κυρίως το παιδικό τμήμα.Εκεί με την πολύτιμη βοήθεια της υπεύθυνης της Βιβλιοθήκης κας.Μάγδας, πραγματοποιήθηκε βιβλιοπαρουσίαση από τα παιδιά σε βιβλία που επέλεξαν από το χώρο, συζητήσαμε για τους ήρωες των βιβλίων και τέλος απεικόνισαν σε χαρτί ό,τι τους εντυπωσίασε περισσότερο.

Επίσκεψη στην αίθουσα εικονικής πραγματικότητας στο Συνεδριακό Κέντρο

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Συνεδριακό Κέντρο της πόλης μας και παρακολούθησαν την εικονική αναπαράσταση του Μυκηναϊκού ανακτόρου της Θήβας και τη ζωή των κατοίκων της πόλης.

Εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 23  Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821. Παρουσιάστηκε το χρονικό της Επανάστασης με θεατρικά, ποιήματα, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς.

«Σώσε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια»

Το πρόγραμμα Αποστολή <<Σώσε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια>> είναι ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο έχει σχεδιαστεί από τη μη-κερδοσκοπική οργάνωση Πράκτορες του Πλανήτη. Το πρόγραμμα εξελίσσεται μέσα από έντυπο υλικό το οποίο καλεί τους μαθητές να γίνουν Πράκτορες του Πλανήτη, να συλλέξουν πληροφορίες και να αναλάβουν δράση πάνω στο ζήτημα των απορριμάτων.
Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο <<Πράκτορας Θωμάς>> ο οποίος έδωσε πληροφορίες στους μαθητές σχετικά με το πρόγραμμα, τους μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια και τέλος συμπλήρωσαν την πρακτορική τους ταυτότητα (δακτυλικό αποτύπωμα, όνομα,πρακτορικό όνομα, ημερομηνία έκδοσης ταυτότητας). Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τις αποστολές για τον πλανήτη.

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!!

Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου γιόρτασαν την Αποκριά με μια  μικρή γιορτή. Δάσκαλοι και μαθητές κατασκεύασαν μάσκες, έφτιαξαν λαγάνες και έψησαν σουβλάκια. Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Παγώνα Μελετίου για τη συνεισφορά της. Καλή Σαρακοστή!!

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας για τη διασκέδαση των παιδιών διοργάνωσε  με επιτυχία τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης. Πολλά σουβλάκια ψήθηκαν, το κλίμα ήταν εορταστικό και οι παιδικές φωνές ακούγονταν στις γύρω γειτονιές. Ευχαριστούμε από καρδιάς τη Χ.Ε.Ν. Θήβας για τα σουβλάκια και τα αναψυκτικά που μας προσέφεραν.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Την  Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 προγραμματοποιήθηκε   επίσκεψη στο χώρο του σχολείου της Ομάδας Υγείας του ΠΕΔΥ Μ.Υ. Θηβών, κα Τρικαλίτη Βασιλική (οδοντίατρος ), κα Αρβανίτη Αθηνά(Επισκέπτρια Υγείας), κα Λαζάρου Σοφία (Επισκέπτρια Υγείας) και η κα Πέππα Χριστίνα (μαία) με σκοπό την κλινική οδοντιατρική εξέταση των μαθητών,  την καταγραφή τυχόν ευρημάτων και έλεγχο των βιβλιαρίων υγείας παιδιών για τυχόν ελλείψεις στα εμβόλιά τους.

Έγινε ενημέρωση των μαθητών για τη διαδικασία της οδοντιατρικής εξέτασης και παρουσίαση οδηγιών οδοντιατρικής πρόληψης και στοματικής υγείας με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία τους.  Ακολούθως, η οδοντίατρος  πραγματοποίησε απλή οδοντιατρική επισκόπηση της στοματικής κοιλότητας του κάθε μαθητή με γλωσσοπίεστρο μια χρήσης. Στους μαθητές  επισημάνθηκαν τα ευρήματα της εξέτασης (σφραγίσματα ή ορθοδοντική εξέταση) προς ενημέρωση των γονέων τους. Τέλος, στους μαθητές προσφέρθηκαν δώρα, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτες.

 

 

 

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του σχολείου μας για τη 17 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αφήγηση των γεγονότων με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού εκείνης της εποχής, ποιήματα και τραγούδια από τους μαθητές του σχολείου.DSCN2257 DSCN2261 DSCN2265 DSCN2267 DSCN2270

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων