ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Δάσκαλοι και μαθητές στη διάρκεια του διαλείμματος γίνονται συμπαίκτες και παίζουν βόλεϊ.

 

 

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ

Οι μαθητές του σχολείου μας στα πλαίσια  του προγράμματος της HELMEPA  συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα <<ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ>>. Οι μαθητές σε κλίμα συνεργασίας  σχεδίασαν, ζωγράφισαν και τέλος κατασκεύασαν την ακόλουθη αφίσα:

 

 

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κ. Χρήστος Κοντόπουλος, ο οποίος μας παρουσίασε μια πρωτότυπη έκθεση με ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν μεταμορφωθεί σε έργα τέχνης.  Εντυπωσιακά έργα τέχνης μέσα από τα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως  χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, καπάκια από πλαστικά μπουκάλια  και σχεδόν ανέξοδα, με σύμμαχο την φαντασία και το μεράκι του δημιουργού, με περίσσια έμπνευση μας δίνουν το παράδειγμα ότι τίποτα δεν είναι άχρηστο και ότι τα πάντα μπορούν να ανακυκλωθούν προς όφελος του περιβάλλοντος της οικολογίας αλλά και του σεβασμού στη φύση.

 

 

 

 

 

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας   φρόντισε να δώσει  μια παραδοσιακή μυρωδιά <<τσίκνας>> προσφέροντας σε μαθητές νόστιμα σουβλάκια και άλλα εδέσματα. Οι μαθητές έφαγαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

 

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ!

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, ζήσαμε στο σχολείο μας μια μέρα διαφορετική, γεμάτη πολύχρωμα ρούχα , σερπαντίνες, χορό, τραγούδι και παιχνίδι. Οι μαθητές μας φόρεσαν τις στολές, (μικροί ζωγράφοι)που τις προηγούμενες μέρες φτιάξανε με τη βοήθεια των δασκάλων από ανακυκλώσιμα υλικά. Διασκεδάσαμε πολύ, χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς και ευχηθήκαμε οι χαρταετοί μας να πετάξουν ψηλότερα από όλους. Καλή Σαρακοστή!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιορτή χριστουγέννων !!!!

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 κάναμε την γιορτή των χριστουγέννων στο σχολείο μας. Συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τάξεων  στη θεατρική παράσταση με θέμα << Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια>>.

 

 

Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου κόψαμε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη  πίτα. . Στον «τυχερό» μαθητή ο Σύλλογος πρόσφερε ρούχα και επιτραπέζιο παιχνίδι. Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!

 

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ !!!

Την εβδομάδα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων οι μαθητές και οι  δάσκαλοι με πολλή προθυμία και κέφι ασχολήθηκαν με κατασκευές. Φτιάξαμε γούρια και χριστουγεννιάτικα δεντράκια.

 

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων των παιδιών

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 μιλήσαμε για τα δικαιώματα των παιδιών και κατασκευάσαμε μια αφίσα για την ημέρα αυτή.

17 Νοέμβρη!!!

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 γιορτάσαμε στο σχολείο μας την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ακούστηκαν ποιήματα και τραγούδια από τους μαθητές μας. Επίσης, δημιουργήσαμε και μία κατασκευή για να τιμήσουμε τους πεσόντες του Πολυτεχνείου.

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας!

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του σχολείου μας για την 28η Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε τους μαθητές μας που συμμετείχαν ενεργά στη γιορτή μας.

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Οι πρώτες φθινοπωρινές κατασκευές των μαθητών μας!!! Καλό φθινόπωρο!!!

 

        

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς χτύπησε την Τρίτη 11/09/2018 το πρωί για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Η έναρξη των μαθημάτων σηματοδοτήθηκε

από την τέλεση του Αγιασμού από τον πάτερ Δανιήλ, ενώπιον εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονέων τους.

 

 

           

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Οι μαθητές, η Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου σας εύχεται Καλό  Καλοκαίρι!!!!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ !!!

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η τελική γιορτή. Οι μαθητές με πολλή χαρά συμμετείχαν σε όλα τα παιχνίδια δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Ο νικητής από

κάθε παιχνίδι  κέρδιζε και ένα έπαθλο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 το σχολείο μας επισκέφθηκε το ιχθυοτροφείο πέστροφας στον Ορχομενό. Εκεί μας ξενάγησαν στο χώρο του ιχθυοτροφείου και παρακολουθήσαμε όλα τα στάδια ανάπτυξης της πέστροφας. Επίσης, επισκεφθήκαμε τη Μονή της Παναγίας Σκριπούς η οποία είναι ένα  κτίσμα του 9ου αιώνα και από το αρχικό συνολικό συγκρότημα σήμερα σώζεται μόνον το Καθολικό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, αλλά και στους αποστόλους Πέτρο και Παύλο, όπως άλλωστε αποδεικνύει το τρισυπόστατο Ιερό Βήμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΜΒΟΛΙΟΥΠΟΛΗ ΘΗΒΑΣ

Την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 επισκεφτήκαμε την Εμβολιούπολη της Θήβας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα οφέλη των εμβολίων σε κάθε στάδιο της ζωή τους. Μέσα από το Λούνα Πάρκ Υγείας, το Μουσείο Εμβολίων, τη Φυλακή Μικροβίων, τους Τροχούς της Πρόληψης, τα επιτραπέζια παιχνίδια υγείας  τα παιδιά προσπάθησαν να διώξουν το φόβο και το κλάμα από το εμβόλιο.

 

Η ΄΄ ΙΟΝ΄΄ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Σήμερα, Τρίτη 15 Μαίου 2018, στο σχολείο μας ήρθε εκπρόσωπος της σοκολατοβιομηχανίας ΄΄ΙΟΝ΄΄ και μοίρασε σε όλους τους μαθητές σοκοφρέτες. Επίσης παρουσίασε στα παιδιά μικρά, ενδιαφέροντα μαγικά παιχνίδια που τους άρεσαν πολύ.Πέρασε μία ώρα ευχάριστα και δημιουργικά. Ευχαριστούμε την ΄΄ΙΟΝ΄΄ που κάθε χρόνο δε μας ξεχνά και χαρίζει στα παιδιά τα εδέσματά της. Ευχόμαστε  καλή συνέχεια στον διανομέα που ήρθε από την Αθήνα και καλά κέρδη στη Βιομηχανία ΄΄ΙΟΝ΄΄.

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Οι μαθητές με την πολύτιμη βοήθεια της δασκάλας των Εικαστικών, κα Σκιαδοπούλου Δήμητρα, οργανώθηκαν και αποφάσισαν να ομορφύνον την εξωτερική όψη του σχολείου με τις φιγούρες τους. Τα πινέλα πήραν φωτιά, η κούραση ήταν αρκετή, αλλά το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

 

 

 

   

 

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Την Τετάρτη 2 Μαϊου 2018  μια ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά της περιοχής και ενημερώθηκε  για τα προϊόντα και τις τιμές τους. Η βιωματική αυτή δράση βοήθησε τα παιδιά να αντιληφθούν τις διαδικασίες της πώλησης και της αγοράς προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής και να αναπτύξουν κριτική σκέψη για τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες.

 

 

 

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι είναι στις μέρες μας ίσως το μοναδικό έθιμο που εξακολουθεί να μας συνδέει με την παραδοσιακή Πρωτομαγιά.
Το μάζεμα των λουλουδιών για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, ενισχύει τις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση.
Το έθιμο της Πρωτομαγιάς να στολίζουμε τις πόρτες των σπιτιών με στεφάνια λουλουδιών έρχεται από τα πολύ παλιά χρόνια και τότε συμβόλιζε την υποδοχή της δύναμης της φύσης στο σπιτικό.
Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας μάζεψαν λουλούδια,φτιάξανε στεφάνι και εύχονται Καλή Πρωτομαγιά!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων