Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στο σχολείο μας!

Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς χτύπησε για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Η έναρξη των μαθημάτων σηματοδοτήθηκε από την τέλεση του Αγιασμού από τον Πάτερ Δανιήλ, ενώπιον μαθητών και εκπαιδευτικών. Ακολούθως, η Διευθύντρια παρουσίασε τους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν το σχολείο κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Η κατανομή των τμημάτων είναι η ακόλουθη:

  • Α τάξη: κ. Βλαχοδήμου Γεωργία
  • Β τάξη: κ. Καζάνας- Ζαφείρης Ιωάννης
  • Γ-Δ τάξη: κ. Πάσχου Αικατερίνη
  • Ε-ΣΤ τάξη: κ. Σολωμού Αικατερίνη
  • Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής: κ. Τσίπης Κυριάκος
  • Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας: κ. Καραγκιζοπούλου Πηνελόπη
  • Εκπαιδευτικός Εικαστικών:κ. Εγγλέζου Φαίδρα
  • Εκπαιδευτικός Μουσικής: κ. Σταυροπούλου Σοφία
  • Εκπαιδευτικός ΖΕΠ: κ. Μίχα Ελισάβετ

Η Διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου σας εύχεται καλή σχολική χρονιά!

 

DSCN2138                              DSCN2141

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!

Τις καλύτερες και «θερμότερες» ευχές σε όλους για ένα ξεκούραστο και όμορφο καλοκαίρι από τη Διευθύντρια, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας!!! 

Παρουσίαση προγράμματος Ν&Δ – «President Hotel» Αθήνα – 27 & 28 Ιουνίου 2017

Με τη δυναμική παρουσίαση του προγράμματος του σχολείου μας στην Ολομέλεια της Απολογιστικής εκδήλωσης του «Νοιάζομαι & Δρω» στην Αθήνα, στις 27 & 28 Ιουνίου, κλείνουμε τη φετινή σχολική μας χρονιά περήφανοι και πλήρως ικανοποιημένοι για όσα καταφέραμε από κοινού εκπαιδευτικοί και μαθητές!!!

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όσους μας πρόσφεραν τη βοήθεια και τη στήριξή τους κατά την υλοποίηση των δράσεων κυρίως εκτός σχολικής μονάδας, πετυχαίνοντας έτσι τους στόχους μας!!!

Να ευχαριστήσουμε, επίσης, τη σχολική μας σύμβουλο και συντονίστρια του προγράμματος, κ. Άννα Ζουγανέλη!!!

Η δυναμική μας παρουσίαση στην Αθήνα έγκειται στο ότι το σχολείο μας ήταν ένα από τα τρία που παρουσίασαν το πρόγραμμά τους στην Ολομέλεια της εκδήλωσης, ως παράδειγμα καλών πρακτικών!!!

1 1 005

 

 

5

1 0041 001 6

 

 

 

 

 

 

4

«ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ…»

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, αποχαιρετήσαμε τη φετινή χρονιά πολύ διασκεδαστικά!!!

Με πολλά παιχνίδια που περιείχαν γλυκές, αλλά και υγιεινές επιβραβεύσεις…λουκουμομαχίες σε συνδυασμό με φρουτομαχίες, αλλά και μπλουζοδρομίες!!!

Και τέλος, κλείσαμε τη γιορτή μας με ένα θεατρικό παντομίμας βασισμένο στις έννοιες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, που φέτος αποτέλεσαν τον κύριο στόχο του προγράμματος που υλοποιήσαμε!!!

Διασκεδάσαμε, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη!!!

1 - Αντίγραφο

 

2 - Αντίγραφο 3Α - Αντίγραφο

4 - Αντίγραφο

6 - Αντίγραφο

8 - Αντίγραφο

9 - Αντίγραφο

10 - Αντίγραφο

11 - Αντίγραφο

 

 

 

 

 

 

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!!!

Την Πέμπτη, 8 Ιουνίου μας επισκέφτηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας για άλλη μια φορά στους μαθητές μας είδη ένδυσης και υπόδησης, που τους είναι απαραίτητα.

Τους ευχαριστούμε θερμά, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια στέκεται αρωγός στο σχολείο μας, καλύπτοντας βασικές ανάγκες των μαθητών μας!!!

 

1

 

2

«ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»

Την Πέμπτη, 1 Ιουνίου επισκέφτηκε το σχολείο μας εκπρόσωπος του Συνδέσμου «ΑΡΙΩΝ», ο οποίος ασχολείται με την Προστασία και την Ορθολογική Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) και ενημέρωσε τους μαθητές για τη δραστική μείωση της χρήσης της Πλαστικής Σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο, τονίζοντας μεν τη χρησιμότητά της, αλλά ταυτόχρονα και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στο περιβάλλον, καθώς παραμένει σ΄αυτό για πολλά χρόνια, καταλήγοντας ως επιβλαβή μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, κυρίως για τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα. Στην εκστρατεία αυτή παίρνει μέρος και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.) με την υποστήριξη των Δήμων, τοπικών & κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, στοχεύοντας -γιατί όχι;- στην κατάργηση της πλαστικής σακούλας!

 

1 001 1 002

 

1 003

«ΖΑΧΑΡΕΝΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ… ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ κ. ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ»

Λίγες βιντεοσκοπημένες «ζαχαρένιες στιγμές» από την επίσκεψη της συγγραφέα στο σχολείο μας…!!!

Ευχαριστούμε την κ. Ευηρούλα Δούρου και την κ. Γεωργία Παπαργύρη για την επιμέλεια του βίντεο.

https://youtu.be/nsOSUm4uoTU

«ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ»

Στα πλαίσια του εθελοντισμού με τα παιδιά όλων των τάξεων κατασκευάσαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι «Το Φιδάκι του Εθελοντισμού». Πρώτα, αφού τυπώσαμε το ταμπλό με τους αριθμούς, τα παιδιά το ζωγράφισαν με ποικίλα χρώματα. Στη συνέχεια φτιάξαμε τα πιόνια και το ζάρι με πηλό και τα βάψαμε κι αυτά.

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί, δημιουργήσαμε κάρτες ερωτήσεων που αφορούσαν ιστορίες εθελοντισμού και μη, με σκοπό τα παιδιά να αφομοιώσουν την έννοια με παιγνιώδη μορφή. Τέλος, παίξαμε μαζί τους το παιχνίδι, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας για την έννοια του εθελοντισμού.

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

«ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩ»

Την Πέμπτη 18 Μαΐου, επισκέφτηκε το σχολείο εκπρόσωπος – εκπαιδευτής από το Ινστιτούτο Οδικής ΑΣφάλειας για την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.), το οποίο αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό Οργανισμό και αφιλοκερδώς έκανε την παρουσίαση στο σχολείο μας. Κύριος σκοπός του Ινστιτούτο είναι η υποστήριξη και η προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα, τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή στοχεύοντας έτσι στην πρόληψη και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Αφού μίλησε στα παιδιά για τα θετικά και τα αρνητικά του ποδηλάτου, φτιάξανε έναν κατάλογο με αυτά. Έπειτα τους ενημέρωσε για πώς θα ποδηλατούν με ασφάλεια στον δρόμο και στη γειτονιά τους, προκειμένου να αποφεύγουν τα ατυχήματα.

1 2

 

5

 

 

6

 

7

 

 

8

 

9

«ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ»

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων και χαρτιού στο πλαίσιο της Δράσης «Το χαρτί του μέλλοντός μας», που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ.

 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - Βεβαίωση ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΥΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018″

Τη Δευτέρα 15 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον καταυλισμό των Ρομά στο Πυρί Θήβας από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Αικατερίνη Σολωμού και την κ. Μαρία Παπαχρήστου ως μέλος του συλλόγου διδασκόντων, προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς για την εγγραφή των παιδιών τους στο σχολείο. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα φοίτησης και απόκτησης του απολυτηρίου Δημοτικού, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό της σχολικής διαρροής. Τους εκπαιδευτικούς συνόδευσε στην επίσκεψη η κοινωνιολόγος και υπεύθυνη από το Γραφείο Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων του Δήμου Θηβαίων, κ Αναστασία Θάνου.

 

1

 

23

4

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ – ΕΕΕΕΚ»

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, επισκεφτήκαμε το Ειδικό Σχολείο Λουτουφίου Θήβας – ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) στα πλαίσια του προγράμματος «Νοιάζομαι & Δρω».  Στο σχολείο λειτουργούν εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, κηπουρικής και χειροτεχνίας, όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους.

Σκέψεις πολλές κατακλύζουν το μυαλό: αγώνας ζωής για τους γονείς, κατάθεση ψυχής από τους εκπαιδευτικούς και προπάντων αγνές, παιδικές ψυχές που δύσκολα συναντάς…

Στόχος της επίσκεψής μας ήταν η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, η άγνωστη δύναμη της επικοινωνίας, μέσω του Παραολυμπιακού αθλήματος «Γκόλμπολ» (Goalball), που οργάνωσαν οι γυμναστές των δύο σχολείων. Τα παιδιά παίξανε μαζί το παιχνίδι αυτό, το οποίο είναι σχεδιασμένο για τυφλούς αθλητές. Οι μαθητές αγωνίστηκαν σε ομάδες των τριών ατόμων και όλοι είχαν δεμένα μάτια καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, έτσι ώστε να αγωνίζονται όλοι ισότιμα με τους τυφλούς παίκτες. Η μπάλα είναι από καουτσούκ και στο εσωτερικό της υπάρχουν κουδουνάκια, τα οποία συμβάλλουν στον ακουστικό προσανατολισμό των παικτών. Και ενώ παρακολουθείς τα παιδιά να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται μέσα στο γήπεδο, εδώ είναι που δειλά-δειλά ως δάσκαλος αισθάνεσαι ικανοποίηση που συμβάλλεις στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των μαθητών σου.

Μέσω αυτής της αλληλεπίδρασης λοιπόν, οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες, συνειδητοποιώντας την αξία της αποδοχής, της εθελούσιας προσφοράς και της αλληλεγγύης, καθώς και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα που πρέπει να επιδεικνύουν.

Στο τέλος, μας αποχαιρέτησαν με ένα τραγούδι και απένειμαν στα παιδιά το «Πιστοποιητικό του Μικρού Εθελοντή»!!!

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ για τη φιλοξενία και την καλή τους διάθεση!!!

3

 

4

 

5

 

6

 

7

8

 

95

 

991

 

992

 

993

 

«ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΥΛΗΣ»

Με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον οι μαθητές μας φύτεψαν λουλούδια στην αυλή του σχολείου μέσα σε τσιμεντόλιθους, τους οποίους έβαψαν μετατρέποντάς τους σε παρτέρια, προκειμένου να την ομορφύνουν. Έπειτα, φρόντισαν τα λιγούστρα, που είχαν ήδη φυτέψει. Στη συνέχεια, ανανέωσαν με μπογιές τα επιδαπέδια παιχνίδια που υπήρχαν, τα οποία διακοσμούν την αυλή και με αυτά περνούν ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα των διαλειμμάτων!!!

 

3

 

 

4

 

 

 

 

 

 

91

94

96

98

 

999999991

 

996

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ.ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ»

Την Πέμπτη 4 Μαΐου, μας επισκέφτηκε ο Ρένος, ο Ζαχαρένιος και η δημιουργός του, κ. Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, συγγραφέας του βιβλίου «Μια Ζαχαρένια Συνταγή», το οποίο κυκλοφορεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Ο τετραπέρατος ζαχαροπλάστης Ρένος, που αγαπάει πολύ τους ανθρώπους και θέλει να τους βλέπει να χαμογελούν, μας «πασπάλισε» με τη «μαγική του ζάχαρη», κάνοντας τη μέρα μας μοναδική!!!  Πόσα «θαύματα» μπορούν να κάνουν αυτές οι «μαγικές συνταγές»…!!!

Η κ. Κωνσταντοπούλου φεύγοντας δώρισε στα παιδιά βιβλία και στο σχολείο εκπαιδευτικές αφίσες. Τα παιδιά ενθουσιασμένα της ζήτησαν να έρθει ξανά!!!

Την ευχαριστούμε πολύ που μας τίμησε με την επίσκεψή της!!!

Μια μικρή γεύση των πρωτότυπων και ευφάνταστων δράσεων που υλοποιήθηκαν…το «Σταυρόλεξο της Αλληλεγγύης», η «Υδρόγειος Σφαίρα», το «Γαϊτανάκι της Αγάπης» και πολλές ακόμα!!!

Στο τέλος, κάναμε και την αξιολόγησή μας, γράφοντας πάνω σε λευκά μπλουζάκια λέξεις, που δηλώνουν αλληλεγγύη.

1 011 1 020 1 008

 

1 023 1 024 1 026

 

1042

 

10441045

 

 

10471 000

 

1 0411050

«ΓΛΥΚΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ…»

Σήμερα, 2 Απριλίου 2017, το σχολείο μας επισκέφτηκε ανιματέρ από την ΙΟΝ !!!

Αφού διασκέδασε τα παιδιά με τα «μαγικά του κόλπα», τους μοίρασε σοκοφρέτες γλυκαίνοντας τη μέρα τους!!!

 

20170502_083608 20170502_083805

 

20170502_083838

20170502_083933

20170502_085139

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ: «ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ» & ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ»

Την Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 πραγματοποιήσαμε την εκπαιδευτική επίσκεψη που είχαμε προγραμματίσει. Αρχικά, επισκεφτήκαμε το «Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων» στη Λιβαδειά, όπου τα παιδιά ξεναγήθηκαν ακούγοντας πληροφορίες για επαγγέλματα που σήμερα έχουν αλλάξει ριζικά π.χ. του φωτογράφου ή που έχουν εκλείψει, όπως αυτό του τελάλη, του παγωτατζή, του λούστρου, του κουλουρά και πολλών άλλων.

Στη συνέχεια, στα πλαίσια του προγράμματος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ & ΔΡΩ, πήγαμε στο Ορφανοτροφείο θηλέων «Αγία Ταβιθά», στο οποίο πρόσφεραν αγαθά πρώτης ανάγκης, καθώς επίσης βιβλία και επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Τα αγαθά αυτά, καθώς τα βιβλία και τα παιχνίδια αγοράστηκαν με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση των ημερολογίων που έφτιαξαν τα παιδιά τα Χριστούγεννα για τον σκοπό αυτό. Τα παιδιά γνωρίστηκαν με τις κυρίες που στελεχώνουν το ίδρυμα, οι οποίες τους μίλησαν για τον βίο της Αγίας Ταβιθά. Έμαθαν επίσης και για το έργο που προσφέρουν οι ίδιες εκεί. Τέλος τραγούδησαν μαζί τους με συνοδεία κιθάρας που έπαιξε μία εξ’ αυτών. Αφού τις ευχαριστήσαμε για τη ζεστή φιλοξενία τους, ευχηθήκαμε καλή δύναμη στο έργο τους και αποχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις!!!

1 3

 

 

 

6

7 96 98 991 997

 

 

«ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ»

Η Διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας εύχεται αυτό το Πάσχα, η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει τη λύτρωση στις ψυχές όλων μας!!!

«Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα»

επιταφιος

https://youtu.be/oY3OzPW4mQM

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων