Θερινό Σχολείο Φυσικής για μαθητές ΣΤ

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, πανεπιστημιακοί Καθηγητές,  τέσσερα εργαστήρια του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικών Επιστημών, οι υπεύθυνοι των ΕΚΦΕ Κέντρου και Τούμπας, Ερευνητές, δάσκαλοι των Φυσικών Επιστημών, το NOESIS, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, το Ελληνικό Κολλέγιο, η Ελληνογερμανική Αγωγή, ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας και άλλοι φορείς, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν το σχολείο των ονείρων μας.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες:

  • Θα επισκεφτούν το τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ., όπου θα ξεναγηθούν στα εργαστήρια, θα γνωρίσουν τους επιστήμονες και το έργο τους ενώ θα εκτελέσουν τα δικά τους πειράματα.
  • Θα πραγματοποιήσουν πειράματα Φυσικής μέσω προσομοιώσεων και με ψηφιακή τεχνολογία.
  • Θα γνωρίσουν τις Φυσικές επιστήμες μέσα από διερευνητικά παιχνίδια.
  • Θα παρακολουθήσουν θεαματικά πειράματα Φυσικών Επιστημών.
  • Θα πραγματοποιήσουν μια εικονική “επίσκεψη” στο CERN, όπου θα ξεναγηθούν στους χώρους του ερευνητικού κέντρου και θα συνομιλήσουν με ερευνητές του κέντρου.
  • Θα συμμετάσχουν σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό Φυσικής στο Magic Park.
  • Θα γνωρίσουν τα όρια του σύμπαντος και θα πραγματοποιήσουν αστροπαρατήρηση.

Το θερινό σχολείο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου (θα υπάρξουν δύο ξεχωριστά τμήματα) και θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από 26 – 30 Ιουνίου. Στο σχολείο μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές της ΣΤ Δημοτικού, ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Φυσική. Οι μαθητές θα διαμένουν στο σπίτι τους, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τις 09:30- 19:00. Το μεσημεριανό τους γεύμα θα είναι στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς τα εκπαιδευτήρια διατίθεται λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινά καθημερινά από το Τέρμα Χαριλάου και τέρμα Βούλγαρη στις 09:00.

Το κόστος συμμετοχής είναι 120 ευρώ και συμπεριλαμβάνονται έντυπο υλικό, γεύματα, μετακινήσεις με λεωφορείο, συμμετοχή στις δραστηριότητες (ΝOESIS, Magic Park), ατομική ασφάλιση. (Έκπτωση 10 % για τα παιδιά των μελών της ΕΕΦ). Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί προτεραιότητα. Να διευκρινίσουμε ότι όλοι οι ομιλητές συμμετέχουν αφιλοκερδώς, ενώ το κόστος συμμετοχής των 120 ευρώ ανά μαθητή καλύπτει αποκλειστικά τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου.

Περισσότερες πληροφορίες και η αίτηση για το θερινό σχολείο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *