ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σας ενημερώνουμε ότι και τη φετινή χρονιά λειτουργεί στο σχολείο μας η ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διάγνωσης Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης, ΦΕΚ 315, 12/02/2014, τ. Β’, άρθρο 1, παρ. 2). Η συγκεκριμένη επιτροπή στελεχώνεται από κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο με στόχο την υποστήριξη, την κοινωνικοποίηση, την καλύτερη προσαρμογή στο σχολικό περιβάλλον και την αντιμετώπιση δυσκολιών των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών. Θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε  Παρασκευή από τις 08:10 μέχρι τις 13:00.

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στους μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης  του Δημοτικού Σχολείου μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ (https://www.sch.gr/services).

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας να φροντίσουν για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

 • Οι γονείς/κηδεμόνες  θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
 • Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας.
 • Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών της Α΄τάξης μπορούν να επικοινωνούν με το δάσκαλο του τμήματος που φοιτά το παιδί τους  για να τον πληροφορηθούν.
 • Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης email του  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
 • Στο πεδίο «Τμήμα» θα πρέπει να οριστεί ο αριθμός 1 ή 2, ανάλογα σε ποιο τμήμα φοιτά ο μαθητής/τρια.
 • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

 ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σας ενημερώνουμε ότι, από αύριο 25 Σεπτεμβρίου 2020, το ολοήμερο του σχολείου μας θα λειτουργεί κανονικά.

 ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ

Σας ενημερώνουμε ότι οι σχολικοί τροχονόμοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους όσους συνοδεύουν τους μαθητές μας στο σχολείο να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις στην κεντρική είσοδο του συγκροτήματος, τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι κατά την ώρα της σταδιακής αποχώρησης των παιδιών. Οι γονείς/κηδεμόνες θα περιμένουν τα παιδιά τους σε απόσταση τριών μέτρων από την εξώπορτα του συγκροτήματος. Προέχει η ασφάλεια όλων μας!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αύριο θα γίνει ο αγιασμός στο σχολείο μας, ακολουθώντας τις οδηγίες που ήδη δώσαμε για την προηγούμενη Πέμπτη.

 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για όλη τη Λέσβο, μέχρι και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2020

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

αύριο 17 Σεπτεμβρίου 2020 θα γίνει ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές των Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων θα έρθουν στο σχολείο με τσάντες.

Η προσέλευση των μαθητών των παραπάνω τάξεων θα γίνει από τις 8.00 μέχρι τις 8.15.

Κάθε μαθητής θα κατευθυνθεί στην αίθουσα του τμήματός του, όπου θα τον περιμένει ο δάσκαλός του/δασκάλα του. Στην είσοδο και στην αυλή θα υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων για να διευκολύνουν τους μαθητές να βρουν την αίθουσα διδασκαλίας του τμήματός τους.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης θα έρθουν στο σχολείο, χωρίς τσάντες, με τη συνοδεία ενός μόνο γονέα/κηδεμόνα, στις 8.45΄.  Στην αυλή θα τους περιμένουν οι δάσκαλοί τους. Οι γονείς/κηδεμόνες θα περιοριστούν, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, κατά μήκος της αυλής, κοντά στα κάγκελα.

Στις 9.00 θα γίνει ο αγιασμός με εκπροσώπους μαθητών και εκπαιδευτικών, στην αυλή του σχολείου.

Αμέσως μετά οι γονείς της Α΄ τάξης θα λάβουν μία σύντομη ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς και θα αποχωρήσουν μαζί με τους μαθητές.

Οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων, αφού παραλάβουν τα βιβλία τους θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 10.00.

Δεν θα επιτραπεί να μπει στο σχολείο κανένας, ενήλικας ή μαθητής χωρίς μάσκα.

Οδηγίες για τη λειτουργία του σχολείου θα λάβουν οι μαθητές από τους δασκάλους τους.

Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους!

 

ΑΝΑΒΟΛΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά την τελευταία ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης, αναβάλλεται η προγραμματισμένη ημέρα αγιασμού των σχολείων της περιοχής μας.

Τις επόμενες μέρες θα αναρτηθούν νέες οδηγίες.

Η διευθύντρια του σχολείου

Λεμονιά Πετρά

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

μετά τις τελευταίες οδηγίες που λάβαμε σήμερα το μεσημέρι από το Υ.ΠΑΙ.Θ τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει από τις 8.15-8.30.

Κάθε μαθητής θα έχει μαζί του την σχολική του τσάντα, φαγητό και νερό και δύο μάσκες (τη μία θα τη φοράει ήδη, με την είσοδό του στο σχολείο).

Οι μαθητές, μετά την είσοδό τους στο σχολείο θα κατευθύνονται απ’ ευθείας στην αίθουσα διδασκαλίας τους, όπου θα τους περιμένει ο δάσκαλός τους.

Στις 11.00 θα γίνει ο αγιασμός στην αυλή του σχολείου με αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 11.30 -11.45, έχοντας ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου τις επόμενες μέρες.

Τα ολοήμερα τμήματα (πρωινό κα απογευματινό) θα λειτουργήσουν κανονικά από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020. Λόγω των ειδικών συνθηκών προτείνεται το φαγητό που θα καταναλώσουν οι μαθητές στο ολοήμερο να μπορεί να διατηρηθεί στις τσάντες τους και να μην χρειάζεται ζέσταμα.

Οι γονείς θα συνοδεύουν τους μαθητές μέχρι την είσοδο του σχολείου, διακριτικά και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι με την επιμέλεια του Δήμου Μυτιλήνης καθαρίστηκε έγκαιρα ο αύλειος χώρος του σχολείου και σήμερα ανέλαβε καθήκοντα η καθαρίστριά μας.

Οι σημαντικές ενημερώσεις του σχολείου θα γίνονται μέσω του blog. Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά και ευελπιστούμε στην καλή συνεργασία μεταξύ μας.

Το διδακτικό προσωπικό του 9ου Δ.Σ Μυτιλήνης

 

 

ΜΑΘΗΤΕΣ Α΄ΤΑΞΗΣ 2020-2021

Α ΤΑΞΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Υποβολή αιτήσεων για Πρότυπα & Πειραματικά

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που αξιοποίησαν το χρόνο τους δημιουργικά κατά τη διάρκεια της καραντίνας, λόγω της πανδημίας!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 θα ισχύουν οι παρακάτω οδηγίες λειτουργίας του σχολείου μας, για την ασφάλεια των μαθητών:

 1. Η πόρτα του σχολείου θα ανοίγει καθημερινά στις 8.00.
 2. Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται από τις 8.00-8.15.
 3. Οι μαθητές θα προσέρχονται απευθείας στην αίθουσα διδασκαλίας, όπου θα τους περιμένει ο εκπαιδευτικός.
 4. Κάθε μαθητής θα έχει μαζί του όλα όσα θα χρειαστεί κατά την παραμονή του στο σχολείο (φαγητό, νερό, προσωπικά σχολικά είδη). Το κυλικείο δεν λειτουργεί.
 5. Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα ισχύει κανονικά.
 6. Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται ανά τάξη από τις 13.00 μέχρι τις 13.25 με τη συνοδεία του εκπαιδευτικού.
 7. Όσοι γονείς παραλαμβάνετε τα παιδιά σας από το σχολείο θα πρέπει να παραμείνετε τρία μέτρα μακριά από την εξώπορτα για να μην παρεμποδίζεται η έξοδος και των υπόλοιπων μαθητών.
 8. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα παρακολουθούν το μάθημα οι μαθητές που είναι άρρωστοι.
 9. Αν χρειαστεί να μπει ενήλικας στο χώρο του σχολείου πρέπει να φοράει μάσκα και γάντια.

Ευελπιστούμε στην καλή συνεργασία όλων σας για την ομαλή επαναλειτουργία του σχολείου και την ασφάλεια των μαθητών μας.

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες. Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες της παρακάτω εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας. Όσον αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε σαν σχολική μονάδα, θα σας κοινοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020. Από εσάς περιμένουμε υπεύθυνες δηλώσεις για τους μαθητές που για σοβαρούς λόγους δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Α.Δ.Υ.Μ

Παρακαλούνται οι κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν στη Γ΄ τάξη να φροντίσουν έγκαιρα για τη συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ), το οποίο θα έχει ισχύ για τα επόμενα τρία χρόνια της φοίτησης των μαθητών στο σχολείο. Το Α.Δ.Υ.Μ θα πρέπει να κατατεθεί στο σχολείο το αργότερο μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2020-2021.Α.Δ.Υ.Μ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΥΓΜΝΑΣΙΑ

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2020-21

Παρακαλούνται όσοι γονείς ενδιαφέρονται να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2020-21 να συμπληρώσουν την αίτηση που επισυνάπτεται και να την καταθέσουν στο σχολείο, μέχρι τέλος Μαΐου 2020 και ώρες 9-12.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ (1)

ΔΗΛΩΣΗ Β΄ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Παρακαλούνται οι κηδεμόνες των μαθητών της Δ΄τάξης που πρόκειται να φοιτήσουν το νέο σχολικό έτος 2020-21 στην Ε΄ τάξη καθώς και οι κηδεμόνες των μαθητών της Στ΄ που θα πάνε στο γυμνάσιο να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τη σχετική δήλωση για τη β’ ξένη γλώσσα.
Οι δηλώσεις θα κατατίθενται στο σχολείο μέχρι τέλος Μαΐου 2020 από τις 9 μέχρι τις 12 τις εργάσιμες ημέρες.
Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα (1)

ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2020-21 ξεκίνησαν.
Από σήμερα και μέχρι τις 29 Μαΐου 2020 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9-12 θα γίνονται οι εγγραφές με τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.Αίτηση κηδεμόνα προς τη διεύθυνση του σχολείου.
2.Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού.
3.Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή/τριας.
4.Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.
5.Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Σελίδα 1 από 9

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων