ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣ

Γιορτάζουμε τις παγκόσμιες ημέρες της φετινής σχολικής χρονιάς 2016-2017 είναι το eTwinning έργο στο οποίο συμμετέχει φέτος το σχολείο μας με το τμήμα Δ΄1 και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Κίτσιου Βίλλη θεατρικής αγωγής και  Νιδέλκο Λεωνίδα δάσκαλο.

 

Παρουσίαση1

 

Σχετικά με το έργο

Κάθε μήνας έχει πολλές παγκόσμιες ημέρες. Σε αυτό το έργο θα ασχοληθούμε με τις πιο σημαντικές μέρες σε βάθος. Θα γράψουμε άρθρα , θα τις ζωγραφίσουμε, θα τις κατανοήσουμε, θα τις κάνουμε θεατρικά. Με λίγα λόγια θα μάθουμε για αυτές!

Στόχοι

Τα παιδιά θα μάθουν γιατί γιορτάζονται αυτές οι ημέρες, πόσο πολύ σημαντικές είναι. Έτσι θα αναπτύξουν συνείδηση, περιβαλλοντική, πολιτιστική και αγωγής υγείας.
Τα παιδιά θα δημιουργήσουν, θα μάθουν, θα ζωγραφίσουν, θα εκφραστούν, θα συνεργαστούν με τους νέους τους φίλους από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Διαδικασία της εργασίας

Κάθε μήνα θα αναδεικνύονται οι πιο σημαντικές παγκόσμιες ημέρες και τα παιδιά θα συνεργάζονται μεταξύ τους για να εμβαθύνουν στην κάθε γιορτή και να μάθουν για αυτήν.

¨Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς δουλέψαμε στο θεατρικό μας εργαστήρι την Αγκαλιά ως σύμβολο. Τα παιδιά εκφράστηκαν μέσα από ομαδικά γλυπτά δίνοντας με τον τρόπο τους εικόνες που προετοιμάζουν μια αγκαλιά. Έπειτα με την τεχνική ‘’Ανίχνευση σκέψης’’ διάβασαν τη σκέψη των ομαδικών γλυπτών και την αποτύπωσαν στο χαρτί!

Αναρτήθηκε στο authorSTREAM από τον/την leoxan

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *