«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ»

  Τη φετινή σχολική χρονιά οι ΣΤ’ τάξεις του σχολείου μας συμμετείχαν στο eTwinning πρόγραμμα με τίτλο ΄΄Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα΄΄ σε συνεργασία με πολλά σχολεία της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης.

  Σκοπός του Προγράμματος ήταν η προβολή και ανάδειξη της Ιπποκρατικής ιδέας ως στοιχείο ταυτότητας της πόλης της Λάρισας. Στόχευσή μας ήταν οι μαθητές να δουλέψουν συνεργατικά και διαθεματικά έτσι ώστε να γνωρίσουν το έργο αυτού του μεγάλου ανδρός της αρχαιότητας που έζησε και έδρασε για ένα μέρος της ζωής του στην πόλη μας και πέθανε σ’ αυτή!

  Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά το μάθημα των Εικαστικών ασχοληθήκαμε με τα φαρμακευτικά φυτά του Ιπποκράτη. Τα παιδιά δούλεψαν με πολλή αγάπη και μεράκι προσπαθώντας να αποδώσουν ζωγραφικά πλήθος φαρμακευτικών φυτών στα οποία ακόμη και σήμερα βασίζεται η σύγχρονη φαρμακολογία.

  Στους πειραματισμούς τους  χρησιμοποίησαν ως υλικό την τέμπερα.

  Στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, μελετήσαμε τον όρκο του Ιπποκράτη και τους λόγους του, μάθαμε να απαγγέλουμε τον όρκο του στα αρχαία ελληνικά με τους ιδιαίτερους τονισμούς και μια μαθήτρια μας, τον επένδυσε με τη δική της μουσική αρμονική σύνθεση.

  Προχωρήσαμε -παράλληλα- στη μελέτη έργων των αρχαίων τραγικών ποιητών, ιδιαιτέρως του Αισχύλου. Διαπιστώσαμε πως υπήρχαν κοινά νοήματα και αναζητήσεις διότι ο 5ος αιώνας είναι μια δυναμική περιπλάνηση στην οικουμένη και τα προβλήματά της.

  Αλλά επειδή η ψυχή αντικατοπτρίζεται στο σώμα και αντίστροφα προσπαθήσαμε να αποδώσουμε την ψυχική και πνευματική αρμονία μέσα από την κίνηση του σώματος. Σωματοποιήσαμε έννοιες αυτοσχεδιάζοντας.

  Το Πρόγραμμα, παρουσιάστηκε στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής Γ. Ι. Κατσίγρα στις 24 Μαΐου 2016 με μεγάλη επιτυχία.

Παρουσίαση1

  Ακολουθούν οι σχετικές εργασίες των μαθητών μας! Στα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη συνέπεια και τον ενθουσιασμό με τον οποίο εργάστηκαν για την υλοποίηση του Προγράμματος.

Αναρτήθηκε στο authorSTREAM από τον/την authorSTREAM
Αναρτήθηκε στο authorSTREAM από τον/την 070878
Αναρτήθηκε στο authorSTREAM από τον/την 070878
Αναρτήθηκε στο authorSTREAM από τον/την 070878
Αναρτήθηκε στο authorSTREAM από τον/την 070878

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Πετρίκης Σωτήρης  – Εικαστικών

Κίτσιου Βίλλη       –    Θεατρολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *