ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ETWINNING ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

Η επιβράβευση των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς!Tρεις ετικέτες ποιότητας για έργα etwinng που υλοποιήθηκαν τη χρονιά που πέρασε από το σχολείο μας.

 

1.CC (Culture & Civilization ) Relay Race (Σκυταλοδρομία Κουλτούρας & Πολιτισμού)

12046573_895949847125948_6333474453459109362_n

12049331_895949850459281_6039453259356172778_n

 

P

 

Άξονας του είναι η ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων στους τομείς του χορού, της μουσικής, της τέχνης, της λογοτεχνίας και της γαστρονομίας.Πραγματοποιήθηκε με συνιδρυτή το σχολείο Audentese Erakool της Εσθονίας και συνεργάτη το σχολείο OŠ Braće Radića της Κροατίας.

Υπεύθυνη προγράμματος: Ελένη Τσαπατόρη  γυμνάστρια

Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί :Κατερίνα Βελεσιώτου  μουσικής, Σωτήρης Πετρίκης  εικαστικών, Μαρία Παπαδημητρίου αγγλικών & Καλλιόπη Περρή αγγλικών

2.Digital tales ( Ψηφιακά παραμύθια του τόπου μας)

etw

 

 

etw1

 

b93fb8_opt

 

Το έργο έχει ως κεντρικό του θέμα τη συλλογή παραδοσιακών-λαϊκών παραμυθιών και την ψηφιοποίησή τους, καθώς επίσης και τη γνωριμία των μαθητών με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παραμυθιών αυτών ώστε να δημιουργήσουν και τα ίδια (σε συνεργασία με τους μαθητές των σχολείων/συνεργατών) τα δικά τους παραμύθια. Καθένα από τα συνεργαζόμενα σχολεία παρουσιάζει παραδοσιακά παραμύθια που έχουν συγκεντρώσει με διάφορους τρόπους και αξιολογήσει οι ίδιοι οι μαθητές και μέσω του eTwinning δίνεται η ευκαιρία να τα ψηφιοποιήσουν και να τα μοιραστούν με τους συνεργάτες τους. Επίσης, εικονογραφούν, ηχογραφούν και δραματοποιούν  παραμύθια, τα δικά τους αλλά και των συνεργατών τους, τα οποία και αξιολογούν. Στη συνέχεια καλούνται να γράψουν τα δικά τους παραμύθια και στο τέλος να φτιάξουν ένα μεγάλο συνεργατικό παραμύθι τηρώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις των παραδοσιακών παραμυθιών. Το έργο συνδυάζει την προφορική λαϊκή παράδοση κάθε τόπου με τη δημιουργία πρωτότυπου συνεργατικού υλικού, μέσω της άμεσης συμβολής των ΤΠΕ.Το έργο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με σχολεία της Ελλάδας.
Αναρτήθηκε στο authorSTREAM από τον/την authorSTREAM

 

 

Υπεύθυνος προγράμματος:Νιδέλκος  Λεωνίδας δάσκαλος

Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί:Βαλδούμας Βασίλης δάσκαλος, Γεωργία Καρακούλα πληροφορικής,Βίλλη Κίτσιου θεατρολόγος,Πετρίκης Σωτήρης εικαστικών

 

3.Digital tales from our country(Ψηφιακά παραμύθια της χώρας μας)

b51f7f2_opt

Διαφάνεια1

Διαφάνεια2

 

 

Το έργο είχε το ίδιο θέμα με το παραπάνω και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με σχολεία της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Υπεύθυνος προγράμματος:Νιδέλκος Λεωνίδας δάσκαλος

Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί:Βαλδούμας Βασίλης δάσκαλος,Κίτσιου Βίλλη θεατρολόγος,Τσόκου Λιάνα αγγλικών,Καρακούλα Γεωργία πληροφορικής,Πετρίκης Σωτήρης εικαστικών

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους του σχολείου μας για τη βοήθεια και τη συμπαράστασή τους και ιδιαίτερα στον διευθυντή του σχολείου μας Βασίλη Ζωγράφο που μας στήριξε όλη τη χρονιά ηθικά και οικονομικά.

Τέλος συγχαρητήρια  στους  μαθητές του σχολείου μας που εργάστηκαν τόσο σκληρά και πολλές φορές πέραν του σχολικού ωραρίου!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *