ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΜΠΑ! – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ – ΤΑΞΕΙΣ Α΄, Β΄, Δ΄

Γράφει η Γεωργία Καρακούλα, πληροφορικής

be3bae9cada25ae70985821a3109412d_XL
Η αλήθεια είναι πως ενώ συνήθως θυμόμαστε την γιορτή της μητέρας την δεύτερη Κυριακή κάθε Μαΐου, ελάχιστοι θυμούνται ότι ένα μήνα μετά γιορτάζουν οι ανά τον κόσμο μπαμπάδες. Και παρ’ ότι μπορεί να μην το δείχνουν, θα ήθελαν κι εκείνοι λίγη από την αναγνώριση και τις εκδηλώσεις αγάπης που απολαμβάνουν οι μαμάδες στην αντίστοιχη γιορτή τους.
father-and-son_680_274118_5I9345

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Με δώρα απ” όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.

Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ ρες Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Οι μικροί μαθητές της Α και Β τάξης ζωγράφισαν καρτούλες για τον μπαμπά, και η Δ΄τάξη δημιούργησε μια κάρτα στο Powerpoint και έκρυψε ένα δωράκι.
Μερικοί μαθητές δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την εργασία τους, λόγω του ότι το μάθημα είναι μονόωρο και χάθηκαν αρκετές ώρες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *