Ημερίδα: “Αγαπώ και προστατεύω το πράσινο της πόλης μου” (9/5/2018)

Με μεγάλη επιτυχία, σε μια αίθουσα κατάμεστη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Αγαπώ και προστατεύω το πράσινο της πόλης μου» την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, 6 μ.μ στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Με τον τρόπο αυτό κορυφώθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μαθητών των σχολείων σε θέματα πρασίνου, που υλοποίησε από τις αρχές της σχολικής χρονιάς η Διεύθυνση Πάρκων και Κηποτεχνιών του Δήμου Κορυδαλλού, σε 9 σχολεία του Δήμου.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του προγράμματος, που έχει στόχο να εμπνεύσει τους μελλοντικούς πολίτες του Κορυδαλλού να σεβαστούν και βεβαίως να συμβάλλουν στην φροντίδα και στην αύξηση του αστικού και του περιαστικού πρασίνου. Τόνισε δε, μεταξύ άλλων, ότι το έργο ανάπλασης της έκτασης των 10 στρεμμάτων των πρώην γυναικείων φυλακών θα ξεκινήσει ως το φθινόπωρο και θα αποτελεί ένα νέο χώρο πρασίνου, μαζί με τις άλλες δραστηριότητες αναψυχής, που θα περιλαμβάνει. Στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστεί το νέο σύγχρονο Κολυμβητήριο, το οποίο δημοπρατείται το επόμενο διάστημα.

Ακολούθησε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος από τα στελέχη της υπηρεσίας Πρασίνου, τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των περιβαλλοντικών ομάδων και φυσικά τους μαθητές, που ανέδειξαν τη σημασία του αστικού πρασίνου στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Τα παιδιά εξέπεμψαν μήνυμα αισιοδοξίας, τόσο με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, όσο και με την ενεργή συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης, ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Γιώργος Βούλγαρης και η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Αλεξάνδρα Σούρμπη.

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού συμμετείχε στην ημερίδα με μαθητές της Β,Γ, και Δ τάξης και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, οι οποίοι παρουσίασαν τις κατασκευές τους και μοιράστηκαν με το κοινό τις εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα δεντροφύτευσης και την περιποίηση των καλλωπιστικών φυτών .

(Υπεύθυνη Δασκάλα Β΄ τάξης, Δήμητρα Κουκουγιώργου, Υπεύθυνη Δασκάλα Γ’ τάξης, Χλόη Κουράκη, Υπεύθυνη Δασκάλα Δ’ Τάξης, κα Ευαγγελία Κωνσταντίνου)

Οι μαθητές μας τραγουδούν : Γεια σου κύριε μενεξέ ( Το τραγούδι του κοριτσιού ) (Στίχοι:  Οδυσσέας Ελύτης – Μουσική:  Δημήτρης Λάγιος)

Απόσπασπασμα από την παρουσίαση του σχολείου μας

[slideboom id=2116365&w=600&h=400]

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση