Στέλλα Σορώτου «Η ελιά», Αίθουσα “Πλειάδες” Δήμος Κορυδαλλού

Το πρώτο βιβλίο της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Στέλλας Σορώτου «Ελιά» που κατάγεται από το Μπισχίνι του δήμου Ζαχάρως, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στην αίθουσα  «Πλειάδες» του Δήμου Κορυδαλλού. Στην εκδήλωση συμμετείχε ομάδα παιδιών της Ε΄1 τάξης του σχολείου μας που παρουσίασαν θετρικό δρώμενο για το πολύτιμο αυτό δέντρο.

Πρόκειται για ένα αλληγορικό μυθιστόρημα, στο οποίο υμνείται η ελιά και στέλνει πολλά και σημαντικά μηνύματα στον σύγχρονο άνθρωπο. Τα παιδιά της Ε1 παρουσίασαν μοναδικά μια σύντομη σκηνή του βιβλίου, όπως εκείνη είχε επιλεχθεί από την ίδια τη συγγραφέα.

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές μας για την πολύ ωραία παρουσίαση και την κυρία Σορώτου για το όμορφο βιβλίο της.

Επιμέλεια δρώμενου: Φασούλα Αργυρώ, εκπ/κός της Ε΄1 τάξης

 Στο βιβλίο η Ελιά είναι ένα αιώνιο σύμβολο που έχει τη ρίζα του σε ένα μοναχικό και απογοητευμένο δέντρο γεμάτο καρπούς. Στους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς που περνάει η ανθρωπότητα ο «Φύλακας Άγγελός της» παίρνει το σπόρο και τον πολλαπλασιάζει πετώντας τον πάνω από πόλεις και χωριά αυτοκινητόδρομους και σιδηρογραμμές, πολυκατοικίες και ουρανοξύστες, εργοστάσια και μεταλλεία, πάνω από ψυχρούς και αδιάφορους ανθρώπους, πάνω απ’ όπου δεν φυτρώνει για να φυτρώσει…

Όπως η ίδια η συγγραφέας του αναφέρει η ελιά είναι ένα αιωνόβιο δέντρο, χωρίς ηλικία,  που κάποιος φύτεψε στο Μπισχίνι, το χωριό που είναι το σπίτι της, πριν από αιώνες. «Ανήκει στο κτήμα του Γαβριήλ, που είναι ελαιοπαραγωγός και οινοπαραγωγός, με πολύ μεράκι. Το δέντρο αυτό το έκανα «μύθο» και σας αφηγούμαι την «ιστορία» του παραβολικά, μέσα από το βιβλίο μου, με τ’ όνομά του: «Ελιά»!!!! Κυκλοφόρησε στην ελληνική γλώσσα, σύντομα θα εκδοθεί και στα αγγλικά. Ελπίζω να φτάσει και σε σας ένα κλαδί του!!!»

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση