07_04_17_pasxa_2017_1_lg

COLOURDAYRUN

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η 28η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Σας ενημερώνουμε ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας  διοργανώνει την εν θέματι έκθεση “Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών”. Πατήστε εδώ, για να διαβάσετε περισσότερα.

Δήμος Αμαρουσίου – Τμήμα Υποστήριξης Δομών Εκπαίδευσης

 

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η 27η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

AFISA_XELIDONISMATA_2017Η Ορνιθολογική μάς προσκαλεί για 23η χρονιά να συμμετέχουμε στην πιο χαρούμενη γιορτή της άνοιξης, τα «Χελιδονίσματα 2017» και να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια πήλινη  χελιδονοφωλιά!

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς θα ενημερωθούν για το πώς να κατασκευάσουν τις φωλιές, θα τις πάρουν μαζί τους και αφού στεγνώσουν θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και απευθύνεται σε παιδιά και γονείς (δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής, η συμμετοχή είναι δωρεάν).
Τα «Χελιδονίσματα 2017» θα πραγματοποιηθούν στον Πύργο Συγγρού του Κτήματος Συγγρού στο Μαρούσι την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρες 11:00-14:00. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

 

 

2017.02.25 Maroussi in colour_poster_web

Η 24η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες :

·         Τρίτη 21 Φεβρουαρίου από τις 9:00- 13:30

·         Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου από τις 14:00 – 19:30

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η 26η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

UNESCO_Amaroussiou_euxes_xmas-2017

 

sx. ep.

 

Ευχές από τα μέλη της  Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου.

 

ΧΡΙΣΤ. 2016

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου, πατήστε εδώ.

 

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Οφθαλμολογικό & Διαθλαστικό Κέντρο «Εμμετρωπία» υλοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα,  το οποίο ονομάζεται «Μέθοδος Αναγνωστικής Επάρκειας RADAR» για τους μαθητές/τριες της Γ΄ έως τη ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Το πρόγραμμα αυτό αφορά  όλους τους μαθητές/τριες ανεξαρτήτως εντοπισμού προβλήματος.

Πατήστε εδώ, για να διαβάσετε την επιστολή προς τους γονείς και εδώ για τη σχετική  αφίσα.

 

Σεμινάριο με θέμα:

«Η Αξία του Εθελοντισμού και της Προσφοράς»

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού στις 05/12, ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Η Αξία του Εθελοντισμού και της Προσφοράς», διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 07/12/2016 και ώρα 17:45, στα γραφεία του Ομίλου Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος.

Ο εθελοντισμός αποτελεί μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς, όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερό του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό, είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας ή φορέα. Ο σύγχρονος εθελοντισμός προχωρά πέρα από τις παραδοσιακές του μορφές και περικλείει μια δυναμική ενεργή συμμετοχή των εθελοντών, που εμπλέκονται σε φορείς ή οργανώσεις.

Ο εθελοντισμός τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει πάρει μια πιο οργανωμένη μορφή. Χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της παρουσίας είναι η αύξηση του αριθμού οργανώσεων, η υποστήριξη οργανώσεων καθώς και η αφύπνιση του επιστημονικού ενδιαφέροντος για το θέμα. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η κουλτούρα της προσφοράς, του εθελοντισμού και η κοινωνική διάσταση του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης επανέρχονται – παρά τις πολλαπλές δυσκολίες – και οι πολίτες μπορούν εν δυνάμει να βρουν τρόπους δημιουργικής και ουσιαστικής κοινωνικής εθελοντικής προσφοράς.

Η αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς βοηθά στη διάδοση παγκόσμιων αξιών και κανόνων, που προάγουν την αλληλεγγύη στις κοινωνίες. Δημιουργεί ένα δίκτυ προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Συμβάλλει στη διάχυση πληροφοριών, παροχή πληροφόρησης & γνώσης, δημοσιοποίηση προβλημάτων και κινητοποίηση της κοινής γνώμης προωθώντας αλλαγές.

Στο Σεμινάριο αυτό θα συζητηθούν τα εξής θέματα: α) Ποιο είναι το προφίλ του εθελοντή; β) Υποχρεώσεις και δικαιώματα εθελοντή, γ) Ο ρόλος της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας προσφοράς, δ) Τι δεν είναι εθελοντισμός και ε) Τα οφέλη του εθελοντισμού για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη του ατόμου και για την κοινωνία.

Ομιλήτρια: Ιφιγένεια Σωτηροπούλου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος (BA, MSc)

Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.

Λόγω περιορισμένων θέσεων επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι τη Δευτέρα 05/12/2016, είτε στο e-mail: info@unesco.gr είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250.

Η Πρόεδρος,

Ιωάννα Παπανικολάου – Πουσπουρίκα

 

EDIPI PROSKLISI SINAVLIA AGAPIS

 

Τα μαθήματα των ελληνικών παραδοσιακών χορών για ενηλίκους θα γίνονται κάθε Σάββατο και ώρα 11.00 έως 12.οο.  Έναρξη μαθημάτων στις 3-12-2016.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Θανοπούλου Νατάσσα

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η 25η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η 24η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

-17-638Τα μαθήματα των ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά θα γίνονται κάθε Πέμπτη και ώρα 17.15 έως 18.15. Έναρξη μαθημάτων στις 27-10-2016.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Θανοπούλου Νατάσσα

 

 

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 και ώρα από 16.50 έως 17.50 θα γίνει συνάντηση για τους παραδοσιακούς χορούς παιδιών. Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να έρθουν στο 9ο Δ. Σχ. Αμαρουσίου.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Θανοπούλου Νατάσσα

 

Δωρεάν παράσταση «Δρόμοι της Φωτιάς»  στις 21 Οκτωβρίου 2016 στις 8.30 μ.μ. στο Αμφιθέτρο του Υπ. Υγείας με σκοπό τη συγκένρωση τροφίμων για τα κοινωνικά παντοπωλεία του Δ. Αμαρουσίου. Για να δείτε την αφίσα πατήστε εδώ.

 

ΠΟΝΤΙΚΗ 2016-17

 

 

ΣΚΑΚΙ

 

 

IMG_3766

Το πρόγραμμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping-pong) για το σχολικό έτος 2016-17  στο σχολείο μας θα έχει ως εξής:

IMG_3769 (2)

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η 23η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.