ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε για την υλοποίηση της δράσης: «Η τσάντα στο σχολείο» (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Αριθ. Πρωτ. Φ.7/219218/Δ1).

Η δράση αφορά την οργάνωση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου  των παιδιών, σύμφωνα με την οποία επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία των μαθημάτων κατά τη διάρκεια ενός τουλάχιστον Σαββατοκύριακου κάθε μήνα με σκοπό να υποστηριχθεί ο μειωμένος χρόνος δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών και η πολύπλευρη (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική ) ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας.

Το Σχολείο μας εφαρμόζει την παραπάνω δράση για το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα ως μία ουσιαστική παρέμβαση, χωρίς να περιορίζεται στο επίπεδο της συμβολικής ενέργειας , δηλαδή τη σχολική τσάντα ως ‘φυσικό αντικείμενο’, η οποία δεν θα μένει στο Σχολείο, δεδομένης της χρήσης της και σε άλλες δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η υλοποίηση της δράσης δεν σημαίνει την εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ’ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω πραγματοποίησης Επιμορφωτικής Ημερίδας σύμφωνα με την Απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής, Φ.15.1/576/16.01.2018, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες  των τμημάτων της Δευτέρα (Β΄) Τάξης δεν θα προσέλθουν στο σχολείο μας και δεν θα γίνουν μαθήματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω πραγματοποίησης Επιμορφωτικής Ημερίδας σύμφωνα με την Απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής, Φ.15.1/369/11.01.2018, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες  των τμημάτων της Τετάρτης (Δ΄) Τάξης δεν θα προσέλθουν στο σχολείο μας και δεν θα γίνουν μαθήματα.

Εορταστικές εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

  • Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 10.00 π.μ.: Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι μάγισσες Φρικαντέλα και Ζορζουέλα σιχαίνονται τα κάλαντα. Τι θα συμβεί όταν τα παιδιά επιχειρήσουν να τους τα ψάλλουν; Ελάτε να το μάθετε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας από τις μαθήτριες και τους μαθητές των τμημάτων Β2 και Δ1.

 

  • Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 10.00 π.μ.: Οι μαθήτριες και οι μαθητές του τμήματος Β1 σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη θεατρική τους παράσταση: «Η μπουγάδα του Άι Βασίλη».

 

  • Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 10.00 π.μ.: Η Πρώτη τάξη του Σχολείου μας ( τμήματα Α1, Α2, Α3) σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τα δύο θεατρικά τους έργα: «Ο Τσαγκάρης και τα καλικαντζαράκια» και «Το πνεύμα των Χριστουγέννων».

 

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και το προσωπικό του Σχολείου μας εύχονται σε όλες και όλους σας Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος με υγεία και ευτυχία σε εσάς και στις οικογένειές σας.

Ανακοίνωση

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 13.15, με την ευκαιρία της λήξης του Α΄ τριμήνου,  θα δοθούν οι Έλεγχοι Προόδου για τα τμήματα των Γ΄, Δ΄, Ε΄, & ΣΤ΄ τάξεων.

Εκκλησιασμός

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός για όλες τις τάξεις του Σχολείου κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω πραγματοποίησης Επιμορφωτικής Ημερίδας σύμφωνα με την Απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής, Φ.15.1/18491/23-11-2017, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες  των τμημάτων της Πρώτης (Α΄) Τάξης δεν θα προσέλθουν στο σχολείο μας και δεν θα γίνουν μαθήματα.

Ενημέρωση

Τα τμήματα του Ολοήμερου Σχολείου λειτουργούν για όλες τις τάξεις σύμφωνα με τη δηλωθείσα ώρα αποχώρησης η οποία και παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Γιορτή για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι η γιορτή για την   Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση θα γίνει την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 08.15 π.μ.  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας από τα τρία τμήματα της Δ΄ τάξης.

Έκτακτη Ανακοίνωση

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα 17-11-2017 όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων