ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του Σχολείου μας θα πραγματοποιούνται, κατόπιν σχετικής αίτησης –  δήλωσης των γονέων / κηδεμόνων, μέχρι τις 12/06/2017.

Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, μετά τις 12 Ιουνίου 2017, απαιτείται η γραπτή έγκριση της Διευθύντριας Π.Ε. Έβρου και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

Εκτός από την αίτηση – δήλωση απαιτείται η προσκόμιση των εξής δικαιολογητικών: βεβαίωση εργασίας, ή κάρτα ανεργίας, ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα για ελεύθερους επαγγελματίες.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 25510-21424

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Οι εγγραφές στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2017-18 θα πραγματοποιηθούν από  2 έως 19 Μαΐου. 

 Στην Α΄ τάξη θα φοιτήσουν μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2011 έως 31-12-2011.

Για την εγγραφή τους απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα (δίνεται από το σχολείο)
  2. Πιστοποιητικό Γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (αναζητείται από το σχολείο με δήλωση των στοιχείων των μαθητών)
  3. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού (όπου πρέπει να φαίνονται τα προβλεπόμενα εμβόλια)
  4. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (δίνεται από το σχολείο) συμπληρωμένο από το γιατρό
  5. Αποδεικτικό στοιχείο της διεύθυνσης του μαθητή (λογαριασμός ΔΕΚΟ ή άλλο έγγραφο)
  6. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου απαιτείται έγκριση εγγραφής από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου (Δήμητρας 19).

Υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στο Ολοήμερο Τμήμα με ώρα αποχώρησης στις 15.00 ή στις 16.00 με προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών (βεβαίωση εργασίας, ή κάρτα ανεργίας, ή βεβαίωσης ασφαλιστικού φορέα για ελεύθερους επαγγελματίες).

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 25510-21424

ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Μία από τις μέρες της πασχαλινής περιόδου, κατά την οποία έχουν καταγραφεί πολλά και διάφορα έθιμα είναι το Σάββατο του Λαζάρου. Την παραμονή της γιορτής αυτής, σε πολλά χωριά, κορίτσια, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, οι «Λαζαρίνες», μαζεύουν λουλούδια με τα οποία στολίζουν μικρά καλαθάκια και λένε τα κάλαντα του Λαζάρου από πόρτα σε πόρτα παίρνοντας ως αντάλλαγμα χρήματα, αυγά ή κεράσματα.

Στο σχολείο μας είπαν τα κάλαντα οι μαθητές της Β΄ τάξης.

«Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια, ήρθε των Βαγιών η εβδομάδα …»

Και του χρόνου!

20170407_121758

ΗΜΕΡΑ ΤΕΧΝΗΣ

14/03/2017

Πήραμε περιοδικά, κόλλες, ψαλίδια, χαρτιά και μαρκαδόρους, συναντήσαμε και ακούσαμε προσεκτικά τον κ. Burak Boyraz, επιστρατεύσαμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας, συνεργαστήκαμε, χαρήκαμε και φτιάξαμε όμορφα κολάζ!

Τον κ. Burak Boyraz, καθηγητή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Yildiz που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, τον γνωρίσαμε πέρυσι. Χαρήκαμε πολύ που μας επισκέφτηκε ξανά και δημιουργήσαμε με την καθοδήγησή του.

Τον ευχαριστούμε θερμά δάσκαλοι και μαθητές!

DSC02871

IMG_6893

IMG_6902

IMG_6927IMG_6929IMG_6930IMG_6926

«ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ»

21/2/2017

«…Να πουλάμε φρέσκο αέρα του δάσους! Να τον συσκευάζουμε σε μπαλόνια και να τον προσφέρουμε στην πόλη! …»

Μια θεατρική παράσταση με βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα, που ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα και την αντιληπτική ικανότητα των παιδιών, συμβαδίζει με τους σκοπούς και τις αξίες της παιδαγωγικής, εμπνέει αξίες και καλλιεργεί κοινωνικές δεξιότητες!

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Μάρκος Τότσκας της θεατρικής ομάδας «Μικρός Βορράς».

 IMG_6864

IMG_6871

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

αποκριες

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δ. Σχ. Αλεξ/πολης μας προσκαλεί στο αποκριάτικο πάρτι που διοργανώνει την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 στο Κτήμα Βασίλη στις 18:00.

Η τιμή εισόδου είναι 6 ευρώ το άτομο. Τα εισιτήρια θα πωλούνται στην είσοδο του κέντρου. Θα γίνει κλήρωση με πλούσια δώρα!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

αρχείο λήψης (1)

Οι μαθητές/τριες  της ΣΤ΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξ/πολης  μας προσκαλούν στην κοπή της βασιλόπιτάς τους το Σάββατο 28/1/2017 στις 18:00 στη Λέσχη Αξιωματικών Αλεξανδρούπολης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται (σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου) στα πλαίσια της διοργάνωσης εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητώ/τριών στη Βουλή των Ελλήνων.

Τιμή εισόδου: 3 (περιλαμβάνεται μπουφές με γλυκά, καφέ, αναψυκτικά)

 

images (2)

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ Τάξης  του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης  σας προσκαλούμε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1/12/2016 και την Παρασκευή 2/12/2016 στις 09:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00, μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης .

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε μαζί μας.

Με εκτίμηση

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ Τάξης

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Οι εγγραφές στο ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας θα γίνονται από 01/06/2016 έως και 21/06/2016. (Μετά από αυτή την ημερομηνία αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται για έγκριση στη Δ/νση Π. Ε. Έβρου)

Μπορούν να εγγράφονται:

α) Οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι.

β)Οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων /μονογονεϊκών οικογενειών,  μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης /φυλακισμένους).

Διευκρίνιση:

  1. Όταν ο ένας γονιός έχει βεβαίωση εργασίας κι ο άλλος έχει  κάρτα ανεργίας,  έχουν δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο.
  2. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κ.λ.π.  αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 25510-21424

 

 

 

                                                                                                                                                                                          

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α” ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2016-17

Οι εγγραφές στην Α” τάξη για το σχολικό έτος 2016-17 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 21 Ιουνίου. Στην Α” τάξη θα φοιτήσουν μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2010 έως 31-12-2010. Για την εγγραφή τους απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα (δίνεται από το σχολείο)

2. Πιστοποιητικό Γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (αναζητείται από το σχολείο με δήλωση των στοιχείων των μαθητών)

3. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού (όπου πρέπει να φαίνονται τα προβλεπόμενα εμβόλια)

4. Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή (δίνεται από το σχολείο) συμπληρωμένο από το γιατρό

5. Αποδεικτικό στοιχείο της διεύθυνσης του μαθητή (λογαριασμός ΔΕΚΟ ή άλλο έγγραφο)

6. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου απαιτείται έγκριση εγγραφής από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου (Δήμητρας 19).

Η ώρα αποχώρησης της Α” τάξης από τη νέα χρονιά θα είναι στις 13.15.

Υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στο Ολοήμερο Τμήμα με ώρα αποχώρησης στις 15.00 ή στις 16.00 με προσκόμιση βεβαίωσης εργασίας των γονέων.

ΤΗΛ.ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2551021424