Η εκπαιδευτική βαλίτσα “2Π”, “ταξιδεύει” στα δημοτικά σχολεία και φέρνει σε επαφή τους μαθητές με χώρες μακρινές και μαρτυρίες από τους κατοίκους τους, μέσα από εκπαιδευτικό υλικό όπως: αντικείμενα, φακέλους με εγχειρίδια για τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές, φωτογραφίες, χάρτες κτλ.

Κινητήρια μοχλός των δραστηριοτήτων είναι μία κούκλα που αντιπροσωπεύει τον Πολίτη του Κόσμου, η οποία αναδιπλώνεται και στέκεται στην τάξη. Ο ανήσυχος αυτός ταξιδευτής έχει επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου, έχει ερευνήσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκεί και φέρνει στη σχολική τάξη τις εντυπώσεις του και τις ιστορίες των ανθρώπων που γνώρισε. Μέσα λοιπόν από τις εμπειρίες του,  πραγματοποιούνται οι προτεινόμενες δραστηριότητες.

 

Βασικοί στόχοι της εκπαιδευτικής βαλίτσας:

  • Η καλλιέργεια της συνείδησης του ενεργού πολίτη σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο
  • Η ευαισθητοποίηση γύρω από τα παγκόσμια ζητήματα και την αλληλεξάρτηση μεταξύ τους

Βασικές έννοιες-θεματικές που θα προσεγγίζονται στις δραστηριότητες:

  • Ανθρώπινα δικαιώματα
  • Φτώχεια
  • Ανισότητα
  • Περιβάλλον/Κλιματικές αλλαγές
  • Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Καταναλωτισμός

Οι δραστηριότητες της βαλίτσας απευθύνονται κυρίως σε παιδιά Γ΄-ΣΤ΄Δημοτικού. Με κατάλληλη προσαρμογή από τον εκπαιδευτικό, μπορεί να εφαρμοστεί και σε Β’ Δημοτικού.

Πώς μπορεί ο 2Π να επισκεφθεί το σχολείο σας;

Εάν ενδιαφέρεστε να δανειστείτε μια εκπαιδευτική βαλίτσα συμπληρώστε τη φόρμα παραγγελίας που θα βρείτε εδώ και στείλτε την ηλεκτρονικά (education.hellas@actionaid.org) ή με fax (210-9212376)

Η κάθε δανειστική περίοδος είναι 2 εβδομάδες.

Τα μακρινά ταξίδια του 2Π

 

Ο 2Π είναι ένας Πολίτης του Κόσμου. Μέσα από τα ταξίδια του σε 5 χώρες του κόσμου μοιράζεται με τα παιδιά τις εμπειρίες και τις εικόνες που μάζεψε καθώς και τους προβληματισμούς του σχετικά με κάποια από τα παγκόσμια ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα ξεδιπλώνει τα χαρακτηριστικά του Ενεργού Πολίτη, ευαισθητοποιώντας τα παιδιά να δράσουν για έναν κόσμο πιο δίκαιο.
Σε ποιους απευθύνεται: Σε παιδιά 8-12 χρόνων, γονείς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.
Πιο συγκεκριμένα το animation μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις δραστηριότητες της εκπαιδευτικής βαλίτσας 2Π, ή και ανεξάρτητα, ενσωματωμένο σε project που πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί με την ευρύτερη θεματική του Ενεργού Πολίτη.Αυτό το υλικό έχει παραχθεί με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα περιεχόμενα αυτής της έκδοσης αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της ActionAid Ελλάς και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι αντικατοπτρίζει τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *