ΖΩΝΤΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

 newlogo

Ενάντια στο ρατσισμό, τις διακρίσεις, την προκατάληψη, τον κοινωνικό αποκλεισμό

 

 

ΤΙ:  Ζωντανή Βιβλιοθήκη, μια βιωματική δράση για την προώθηση ενός πολιτισμού πολυμορφίας, ενάντια στις διακρίσεις, την προκατάληψη, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη προτείνει την ανθρώπινη επαφή ως το καλύτερο αντίδοτο στις διακρίσεις, και μια φιλική κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο με τα Ζωντανά Βιβλία (με ανθρώπους δηλαδή που αφηγούνται πώς έχουν δεχτεί το ρατσισμό μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα) ως το απλούστερο εργαλείο για την κατανόηση του άλλου και την αντιμετώπιση της άγνοιας που γεννά προκαταλήψεις.

 

ΠΟΥ:  76ο και 138ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, Κυκλώπων 6, στα Πετράλωνα (δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ Πετράλωνα, έξοδος προς Άνω Πετράλωνα)

 

ΠΟΤΕ:  Κυριακή 30 Μαρτίου, τα Ζωντανά Βιβλία θα είναι εκεί από ώρα 12:00 – 17:00, διαθέσιμα για να περάσετε κάποια στιγμή και να τα διαβάσετε.

 

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ:  Να επιστρέψετε το Ζωντανό Βιβλίο στην ίδια πνευματική και φυσική κατάσταση που το δανειστήκατε. Δεν επιτρέπεται να προκαλέσετε ζημιά σε ένα Ζωντανό Βιβλίο, να του τσαλακώσετε τις σελίδες ή να θίξετε την αξιοπρέπειά του/της με οποιονδήποτε τρόπο.

 

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;   Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό ενηλίκων (εκπαιδευτικούς, γονείς, κατοίκους…)

Ωστόσο από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, θα παρουσιαστεί από το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα η διαδραστική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, «Ο Ήλιος και ο ποντικός» βασισμένη σ’ ένα λαϊκό παραμύθι.

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρέχεται η δυνατότητα δημιουργικής φύλαξης των παιδιών των αναγνωστών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη.

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Τα 76ο και 138ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, η Ένωση Γονέων της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, ο Σχολικός Σύμβουλος της 10ης περιφέρειας και (φυσικά) η Ζωντανή Βιβλιοθήκη.

 

 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: 

ΑΦΗΓΟΥΜΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *