11 Δεκ 2012

«Έξυπνα» έλατα για εναλλακτικά Χριστούγεννα.

Συντάκτης: 95o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κάτω από: Επίκαιρα θέματα-Παράδοση, Περιβάλλον, Σας προτείνουμε....

Προσπαθήστε να δώσετε ένα πιο απλό και ζεστό χρώμα φέτος στις γιορτές, με καινούριες και παλιές εύκολες ιδέες, φαντασία και δημιουργικότητα. Αναζητήστε το πνεύμα των γιορτινών ημερών εμπνεόμενοι από τη φύση, αποφεύγοντας τον απρόσωπο καταναλωτισμό και περιορίζοντας την επιβάρυνση για το περιβάλλον.

Έτσι με πολύ απλούς τρόπους θα προστατεύστε και το περιβάλλον και θα νιώσετε πολύ πιο όμορφα σ’ όλη τη διάρκεια των γιορτινών ημερών.

Μπορείτε να φτιάξετε ένα διαφορετικό δέντρο που θα το ζηλεύουν όλοι για το στυλ και την πρωτοτυπία του, ενώ εσείς θα διασκεδάσετε όχι μόνο με τον στολισμό αλλά και την κατασκευή του.

Δέντρα από σκάλες, από βιβλία, από αυγοθήκες, ακόμα και από από μαξιλάρια, πάρτε ιδέες από τις φωτογραφίες που ακολουθούν και ξεκινήστε το «χτίσιμο».

postitxmas.jpg

Πηγή:07.12.2012 http://www.iefimerida.gr

Εναλλακτικά Χριστούγεννα

http://thecardboardtree.com/gallery χαρτινα δεντρακια

Δημοσίευση εικόνα για DIY Εναλλακτική Χριστουγεννιάτικο Δέντροbranchxmas.jpg

Φτιάξτε το δικό σας οικολογικό δέντρο
Οδηγίες κατασκευής οικολογικού χριστουγεννιάτικου δέντρου:

1. Παίρνουμε ένα χοντρό χαρτόνι και το κόβουμε σε σχήμα κώνου σε οποιαδήποτε διάσταση.
2. Το επενδύουμε με μία κόλλα της αρεσκείας μας
3. Κόβουμε σε διάφορα σημεία παραθυράκια (το μέγεθος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του κώνου)
4. Τοποθετούμε στα παραθυράκια διάφορα διακοσμητικά.

Επίσης μπορείτε να στολίσετε ένα έλατο αργής ανάπτυξης σε γλάστρα, που θα το κρατάτε στην αυλή, τον κήπο ή τη βεράντας σας ή να αγοράσετε οικολογικά (πλαστικά) και βέβαια κάποιοι επιλέγουν να τμήσουν την ελληνική παράδοση αγοράζοντας το παραδοσιακό καραβάκι. Αν επιμένετε να στολίσετε ένα φυσικό δένδρο (έλατο) φροντίστε να το προμηθευτείτε από ιδιωτικές καλλιέργειες ανά την Ελλάδα που ακολουθούν πιστά όλες τις αρχές που ορίζει ο σεβασμός στο περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν είναι κομμένα από τα δάση μας. Η καλλιέργεια τους γίνεται με σκοπό την κάλυψη των αναγκών κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και μόνο, είναι βιοδιασπόμενο και άρα ανακυκλώνεται εύκολα και καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του και πριν κοπεί αποτελεί παραγωγική πηγή οξυγόνου και τμήμα της χλωρίδας με ευεργετικές επιδράσεις στη ζωή άλλων οργανισμών.

Ας αποφύγουμε οτιδήποτε πλαστικό ή συνθετικό και να επενδύσουμε στην αγορά στολιδιών από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, σαν το ξύλο, το κερί, το γυαλί, το φυσικό ύφασμα, το ακατέργαστο μέταλλο, τον πηλό και το χόρτο. Τέτοιου είδους αντικείμενα είναι πιο καλαίσθητα από τα πλαστικά μπιχλιμπίδια, ενώ παράλληλα μέσα από το παιχνίδι «περνούν» σωστά μηνύματα και στα παιδιά, διδάσκοντάς τα από μικρά να αγαπούν ό,τι ανακυκλώνεται.

Φωτίστε τα Χριστούγεννα διακριτικά το χώρο σας και το χριστουγεννιάτικο δένδρο με led λαμπάκια, που δεν καίγονται και κάνουν οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος.
Μπορείτε να προμηθευτείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό από καταστήματα πώλησης φωτιστικών και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.
Μια άλλη πρόταση είναι να φωτίσετε το καθιστικό σας με κεριά, που δίνουν και αυτά με τη σειρά τους μια ζεστή και άκρως γιορταστική ατμόσφαιρα και οπωσδήποτε οικολογική. Αγοράστε λάμπες φωτισμού που εξοικονομούν ώς και το 75% της ενέργειας.

Ετικέτες: , ,

2 σχόλια προς “«Έξυπνα» έλατα για εναλλακτικά Χριστούγεννα.”

  1. Αλεξια Κλοκα & Μυρσινη Ανδρινοπουλου είπε:

    Εμεις προτeiνουμε ενα μικρο δεντρο απο πιατα.Βαζουμε ανα μεγεθος [απο μεγαλο σε μικρο]τα πιατα.Μολις φτιαξουμε το δεντρο προσθετουμε βαμβακι και χρυσοσκονη.Στο τελος αντι για αστερι βαζουμε ενα ποτηρι βουλομενο,με χρυσοσκονη!ΤΕΛΟΣ

  2. 95o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ είπε:

    Ωραία ιδέα! Προσοχή όμως που θα το τοποθετήσουμε μη σπάσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *