Εφόσον δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα,

ας αλλάξουμε τα μάτια που τη βλέπουν.

N.Καζαντζάκης


Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Ο πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης,  Νίκος Λογοθέτης,  είναι ο μοναδικός Έλληνας  που έφθασε στον ημιτελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού για το πιο δημοφιλές ντοκιμαντέρ στο vimeo.com!
Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι  SEATRAC, η ονομασία μιας ελληνικής καινοτομίας  του Πανεπιστημίου Πατρών, μιας συσκευής η οποία λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και προσφέρει τη δυνατότητα κολύμβησης σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες στα κάτω άκρα.
Υπόθεση του Ντοκιμαντέρ: Μετά από ένα ατύχημα, ο Μάκης είναι πλέον ανίκανος να κολυμπά. Αποφασίζει λοιπόν να κάνει κάτι για τον εαυτό του καθώς και για οποιονδήποτε άνθρωπο με κινητικές δυσκολίες


Το Πανεπιστήμιο Πατρών καινοτομεί στα ΑΜΕΑ!

Η ράμπα που επιτρέπει στα άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν τη θάλασσα. Αποτελεί παγκόσμια καινοτομία που την σχεδίασε ο καθηγητής Βασίλειος Κωστόπουλος, μαζί με την ερευνητική του ομάδα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχουν ήδη εγκατασταθεί 10 τέτοιοι μηχανισμοί στην Αττική, αλλά και στην Κύπρο.

Αποτελείται από μία ράμπα πρόσβασης μήκους περίπου 15 μέτρων, ένα κάθισμα κινούμενο με ηλιακή ενέργεια κι ένα αδιάβροχο τηλεχειριστήριο. Η εφεύρεση…
κατοχυρώθηκε και δημοσιεύτηκε στο Ειδικό Δελτίο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τ.Α΄, Ευρεσιτεχνίες, Φεβρουάριος 2011.

Το 2011, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδότησε την εγκατάσταση 3 διατάξεων (μηχανισμών) για τα άτομα με κινητικά προβλήματα στην Δυτική Αττική (Δήμο Μεγαρέων- Αλεποχώρι), στον Νότιο Τομέα (Δήμο Αλίμου) και στην πλαζ Βουλιαγμένης. Αυτές οι διατάξεις αντικατέστησαν τον ρόλο των τρίτων, επιτρέποντας την ελεύθερη είσοδο των αναπήρων στην θάλασσα.

Η θετική εμπειρία του 2011 από την πρώτη εγκατάσταση τέτοιων διατάξεων, έδωσε την αφορμή για την επέκταση τους σε περισσότερες παραλίες της Ανατολικής Αττικής.

Έτσι, για το 2012, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, αποφάσισε την τοποθέτηση επιπλέον 7 διατάξεων-μηχανισμών σε παραλίες της Αττικής, έργο συνολικού κόστους 200.000 ευρώ. Οι 4 από αυτές τις διατάξεις-μηχανισμούς έχουν τοποθετηθεί στις πολυσύχναστες παραλίες της Νέας Μάκρης, της Κερατέας, της Λούτσας και του Πόρτο Ράφτη.

Πηγή atithasos.blog,spot, 30/8/2012

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *