23 Νοέ 2012

Ας προσπαθήσουμε για τον πλανήτη που μας αξίζει…

Συντάκτης: 95o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κάτω από: Ε τάξη, Περιβάλλον, Στ τάξη

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ……..SOS

picture

Το ρολόι της καταστροφής χτυπάει…

Η πρόοδος και η ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζουν με τη Φύση και το περιβάλλον. Η εκβιομηχάνιση και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν συμβάλλει στην αύξηση των εκπομπών του co2 και άλλων αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η αύξηση της θερμοκρασίας του κλίματος είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες των κλιματικών αλλαγών, μία πραγματική απειλή της ζωής για τον πλανήτη μας. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ο άνεμος, ο ήλιος, η βιομάζα, η γεωθερμική ενέργεια είναι ανεξάντλητες και δε βλάπτουν το περιβάλλον.

from 

CO2 εκπομπές

Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια και να αποτραπεί η περιβαλλοντική μόλυνση.

Κλιματική αλλαγή

Η πρόοδος και η ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζουν με τη Φύση και το περιβάλλον. Η εκβιομηχάνιση και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν συμβάλλει στην αύξηση των εκπομπών του CO2 και άλλων αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η αύξηση της θερμοκρασίας του κλίματος είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες των κλιματικών αλλαγών, μία πραγματική απειλή της ζωής για τον πλανήτη μας. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ο άνεμος, ο ήλιος, η βιομάζα, η γεωθερμική ενέργεια είναι ανεξάντλητες και δε βλάπτουν το περιβάλλον.

Ερημοποίηση

Η μέση ετήσια θερμοκρασία θα σημειώσει αύξηση κατά 3 βαθμούς (κλίμακα Κελσίου) στο τέλος του αιώνα. Η μείωση των βροχοπτώσεων και η ξηρασία θα προκαλέσει τη μείωση της γεωργικής παραγωγής σε όλο τον πλανήτη και πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν εξαιτίας της πείνας.

Υπερθέρμανση – Εξάλειψη των δασών

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ξοδεύουμε “βρώμικη” ενέργεια, με αποτέλεσμα την αλλαγή της ατμόσφαιρας. Είχαμε τη φυσική θέρμανση και τώρα έχουμε την υπερβολική θέρμανση. Μια άλλη κύρια αιτία για την αλλαγή του κλίματος είναι η καταστροφή των δασών.

Eμείς τι θα κάνουμε για να  βάλουμε ένα  stop σ’όλα αυτά;

Αυτή είναι η Γη-Ζωή που μας αξίζει;

Ετικέτες: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *