8 Νοέ 2012

Τα ζώα εξαφανίζονται …..

Συντάκτης: 95o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κάτω από: Α τάξη, Β τάξη, Γ τάξη, Δ τάξη, Ε τάξη, Περιβάλλον, Στ τάξη

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ……..SOS


Βοήθησε τον Ρονάλντο!

Ζώα υπό εξαφάνιση – φωτογραφίες >>

ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Πάντα (Ailuropoda melanoleuca)

Λιγοστοί πληθυσμοί του γιγαντιαίου πάντα επιζούν σήμερα στα κατακερματισμένα δάση μπαμπού της Κίνας. Κι όσο ο βιότοπος τους συρρικνώνεται, τόσο αυξάνεται η απειλή για το πιο δημοφιλές αρκουδάκι στον κόσμο.Τίγρης της Σουμάτρας (Panthera tigris sumatrae)

Το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού των τίγρεων χάθηκε στη διάρκεια του 20ου αιώνα. Το WWF δίνει σκληρό αγώνα για να εξασφαλιστεί η επιβίωση του είδους.Θαλάσσια χελώνα (Caretta caretta)

Οι θαλάσσιες χελώνες ξεκινούν την ζωή τους ως έμβρυα σε αυγά που εναποθέτουν οι θηλυκές χελώνες σε αμμώδεις παραλίες. Η θερμοκρασία, καθορίζει το φύλο των νεοσσών στην κάθε φωλιά.Πολική Αρκούδα (Ursus maritimus)

Πρόκειται για το κορυφαίο αρπακτικό ζώο του αρκτικού θαλάσσιου οικοσυστήματος. Προήλθε από την καφέ αρκούδα κατά τη διάρκεια της Πλειστόκαινης Περιόδου, δηλαδή στο διάστημα μεταξύ 1,8 εκατομμυρίων χρόνων και 11.000 χρόνων πριν.Δελφίνι (Delphinus delphis)

Χιλιάδες δελφίνια θανατώνονται κάθε χρόνο στις θάλασσες της Μεσογείου. Αν και τα πιο προσφιλή αυτά είδη δεν έχουν φυσικούς εχθρούς, η έλλειψη τροφής λόγω της υπεραλίευσης, η θαλάσσια ρύπανση και η αιχμαλωσία τους από τα αφρόδιχτα μειώνουν τον πληθυσμό τους δραματικά κάθε χρόνο.Kραυγαετός (Aquila pomarina)

Ο κραυγαετός, μετανάστης από την Αφρική φώλιαζε πριν 60 χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα απαντάται στην Μακεδονία και στην Θράκη με τον σημαντικότερο πληθυσμό να φωλιάζει στον Έβρο. Η σημαντικότερη απειλή για το είδος είναι η καταστροφή των δασών.

Γνώρισε τη ζωή της

αρκουδίτσας παίζοντας

Η ζωή της αρκουδίτσας
Κλικ  στην εικόνα

CALLISTO Περιβαλλοντική οργάνωση προστασίας της αρκούδας

Κλικ

…….ΜΑΘΕ, ΔΡΑΣΕ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ…….

www.wwf.grWWF

Οικοσκόπιο Kids

Το Οικοσκόπιο είναι μια πρωτότυπη εφαρμογή, ένας πλήρης διαδικτυακός χάρτης περιβαλλοντικής πληροφορίας για την Ελλάδα, που διαρκώς βελτιώνεται λειτουργικά και εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία και εργαλεία, ώστε να υποδεχτεί περισσότερους επισκέπτες για καθημερινές, αλλά και πιο σύνθετες γεωγραφικές αναζητήσεις. Είναι ένα δυναμικό εργαλείο στα χέρια του κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για το φυσικό περιβάλλον, καθώς αποτυπώνει όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τη μοναδικότητα της ελληνικής φύσης αλλά και τα στοιχεία εκείνα που διασφαλίζουν την προστασία της.

Η γνώση είναι δύναμη. Στο Οικοσκόπιο Kids τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την έννοια του χώρου, θα διατρέξουν τον ελληνικό χάρτη αναγνωρίζοντας λίμνες και δάση, θα οξύνουν την παρατηρητικότητα και τις αισθήσεις τους γνωρίζοντας απειλούμενα αλλά και χαρακτηριστικά είδη και παίζοντας, θα αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις για το περιβάλλον. Έτσι οι πολίτες του αύριο αποκτούν γνώσεις που χρειάζονται ώστε να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και την ανάγκη αλλαγής της στάσης τους και της καθημερινής συμπεριφοράς τους.

Τα έξυπνα παιχνίδια δεν είναι όμως μόνο για παιδιά. Καλή διασκέδαση σε όλους λοιπόν!

Οικοσκόπιο Kids

Κάνε κλικ πάνω στις εικόνες  για να  πάρεις  ενδιαφέρουσες  πληροφορίες για τα ζώα προς εξαφάνιση και τους τρόπους που μπορούμε να τα προστατεύσουμε.

life

Ετικέτες: ,

Τα σχόλια είναι κλειστά.