8 Νοέ 2012

“Δεν είναι παραμύθι” …..είναι…

Συντάκτης: 95o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κάτω από: Α τάξη, Β τάξη, Γ τάξη, Δ τάξη, Ε τάξη, Περιβάλλον, Στ τάξη

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ……..SOS


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ” είναι ο τίτλος του  microsite της εταιρείας  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. που επέλεξε με τον πιο τρυφερό τρόπο, με ένα διαδραστικό παραμύθι (παραπλανητικός ο τίτλος;) με cartoon χαρακτήρες, να μας γνωρίσει από κοντά τον κόσμο της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών .

Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι ο κ. Ευαισθητίδης, που μυεί το γείτονά του, κ. Αδιαφόρογλου, στην πρακτική της ανακύκλωσης. Μέσα από μια ευχάριστη εμπειρία πλοήγησης, ο επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει την ευκαιρία να μάθει ποιες συσκευές ανακυκλώνονται και με ποιο τρόπο, καθώς και  γιατί η ανακύκλωσή τους καθίσταται αναγκαία για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Η 2η έκδοση του “Δεν είναι παραμύθι”  είναι εξίσου ενημερωτική,  διασκεδαστική, διαδραστική κι εξελιγμένη, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας 3D flash animation, αυτή τη φορά για να μας διαφωτίσει για την ανακύκλωση των λαμπτήρων. Σ’ αυτή, ο κ.Αδιαφόρογλου ευαισθητοποιεί με τη σειρά του, τους γείτονές του την κ. Δεμεμέλη, τον κ. Περαβρέχη και τον κ. Αμαλάχη.

Ο κ.Αδιαφόρογλου έκανε την προσπάθεια του .

Εσείς θα ευαισθητοποιήσετε τους φίλους σας ;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ 1Πηγή όλων των παραπάνω είναι εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.

http://www.electrocycle.gr (ΚΛΙΚ)

Η εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. αποτελεί τον υπεύθυνο φορέα για την οργάνωση και τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) στην Ελλάδα.

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Η ανακύκλωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

http://www.recyclingportal.eu/

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν θα δείτε το ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ 2 θα σας καθοδηγήσει το μενού.  Σε περίπτωση που δεν φορτώνει γρήγορα, για να μη σας κολλάει,  πρέπει να περιμένετε λίγο ή  δοκιμάστε πιο κάτω στην “ανακύκλωση των λαμπτήρων” που υπάρχει ξανά.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *