Ζωντανεύοντας τη βιβλιοθήκη!

1
99
8
4
 Στην πρώτη φάση του προγράμματος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ  το 2015-2016 μια απο τις δράσεις μας ήταν η δημιουργία της σχολικής μας βιβλιοθήκης ,ένα έργο για το οποίο καμαρώνουμε πολύ ! Ήρθε φέτος η ώρα να την ΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΜΕ !
Να έχουμε μια δανειστική βιβλιοθήκη  ανοιχτή προς όλους ! Α υτό βέβαια προυποθέτει πολλή δουλειά για την οργάνωση τους Στο ξεκίνημα αυτής της δύσκολης προσπάθειας βρήκαμε συμπαραστάτες τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ν.Σμύρνης και της καθηγήτριας τους Μαίρης Πρίμη.Οι μαθητές/τριες μας μετέδωσαν με πολύ χαρά έναν τρόπο για να ταξινομήσουμε τα βιβλία μας με την μέθοδο Dewey-οργάνωση των βιβλίων σε κατηγορίες- την οποία είχαν παρακολουθήσει στο Ευγενίδειο Ίδρυμα και την υλοποίησαν τη χρονιά που πέρασαν στο σχολείο τους
Ηρθαν λοιπόν στο σχολείο μας και παρουσίασαν με εξαιρετικό τρόπο στους μαθητές/τριες των ΣΤ2,ΣΤ3 τάξεων πως θα το κάνουν κι αυτοί/ες. Με μελέτες περίπτωσης ,πολλά παραδείγματα βιωματικά και αρκετό υλικό μα πάνω απ όλα με πολύ κέφι φώτισαν τα μπλεγμένα μας μυαλουδάκια Μια ομάδα δε παιδιών έδειξε σε μια ομάδα παιδιών του σχολείου μας  την ηλεκτρονική καταγραφή των βιβλίων!
Οι μαθητές /τριες τώρα της  ΣΤ τάξης παίρνοντας την σκυτάλη θα υλοποιήσουν  το έργο μαζί με τους/τις  μαθητές/τριες της Ε τάξης γνωρίζοντας πολύ καλά πωςμε συλλογική δουλειά και ομαδικό πνεύμα μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα !!!!!!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ Dewey : ZΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς