ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Σύμφωνα με την Υ.Α. 129287/Γ2/10-11-2011 (ΦΕΚ 2769 Τ.Β’/2-12-2011), ανακοινώνεται ότι το 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών, μετά από σχετική προκήρυξη και αξιολόγηση των προσφορών που έλαβε χώρα στις 23/1/2017, ανέθεσε τη διοργάνωση της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών της Γ τάξης του σχολείου μας στο Βόλο-Πορταριά-Μακρυνίτσα, στο ταξιδιωτικό γραφείο Happydays travel.

Η Επιτροπή

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΒΟΛΟΣ

 

 

χριστουγεννιάτικη ιστορία

Καθώς η Μαρία με τον Ιωσήφ περπάταγαν στην πλατεία και βλέπανε τις βιτρίνες, ξαφνικά η Μαρία άρχισε να πονάει και να φωνάζει. Τότε ο Ιωσήφ κατάλαβε ότι θα γεννούσε. Έτσι γρήγορα-γρήγορα πήγαν στο νοσοκομείο. Όταν τελείωσε η διαδικασία της γέννησης, ένας άγγελος κατέβηκε και είπε στην Μαρία:
«Το παιδί θα το ονομάσετε Ιησού»
Και πέταξε πάνω από τη χιονισμένη πόλη. Όταν γύρισαν σπίτι με τον μικρό Ιησού, τους περίμενε μια έκπληξη. Στο tablet που ήταν ακουμπισμένο πάνω στο ξύλινο τραπέζι υπήρχε ένα e-mail από τον Θεό το οποίο έλεγε:
«Να προσέχεις το παιδί σου, γιατί πολλοί θα θέλουν να στο πάρουν».
Το επόμενο πρωί καθώς ο Ιωσήφ έμπαινε στο ακριβό του αυτοκίνητο, για να πάει στο γραφείο, άνοιξε το ραδιόφωνο… τι να ακούσει! Όλοι έμαθαν για την γέννηση του Ιησού και έλεγαν πως θα καταστρέψει την Γη. Θυμωμένος πήρε το κινητό του πάτησε τον αριθμό του ραδιοφωνικό σταθμού και τους είπε να μην κατακρίνουν τους ανθρώπους και το έκλεισε.
Τα χρόνια περνούσαν και ο Ιησούς έγινε δεκαοχτώ χρονών. Σπούδασε φιλοσοφία και όλοι οι μαθητές του τον θαύμαζαν και έλεγαν ότι είναι πολύ σοφός. Ο Ιησούς βοήθησε πολύ στο να γίνει η χώρα καλύτερη και οι άνθρωποι να αγαπάνε τους συνανθρώπους τους. Όμως κάποιοι από αυτούς δεν τον συμπαθούσαν, κυρίως οι πλούσιοι και ήθελαν να τον σκοτώσουν.
Μια μέρα ο Ιησούς ετοιμαζόταν να πάει στην Αμερική, για να διδάξει την αξία της αγάπης και της αλληλεγγύης. Οι πλούσιοι τότε έδωσαν χρήματα στον πιλότο για να συντρίψει το αεροπλάνο, όμως αυτός δεν δέχτηκε. Έτσι έβγαλαν κάποια από τα μηχανήματα του αεροπλάνου. Όταν ο Ιησούς έφτανε στον προορισμό του το αεροπλάνο σταμάτησε να πετάει και συγκρούστηκε με το έδαφος.
Τα δυσάρεστα νέα δεν άργησαν να φτάσουν στην οικογένεια του. Η πικραμένη Μαρία δεν άντεξε άλλο και ζήτησε από τον Θεό, να προσέχει τον γιο της. Με αυτήν την σκέψη δεν στεναχωριόταν τόσο πολύ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Το σχολείο μας συγκρότησε μια ομάδα παιδιών τα οποία ήταν πρόθυμα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελοντισμού. Κατά την διάρκεια αυτού του προγράμματος οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από εθελοντικές δράσεις με σκοπό αργότερα, έχοντας την εμπειρία από το σχολικά τους χρόνια, να γίνουν ενεργοί πολίτες.
Η πρώτη τους συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες. Προκειμένου να καταλάβουμε καλύτερα την έννοια του εθελοντισμού, αλλά και για να πάρουμε ορισμένες πληροφορίες για τις εθελοντικές οργανώσεις της Ελλάδας, καλέσαμε στο σχολείο μας μια εθελόντρια από τον Ερυθρό Σταυρό.
Αφού παρακολουθήσαμε ένα εκπαιδευτικό βίντεο, μιλήσαμε για την ιστορία του Ερυθρού Σταυρού. Λίγο πριν το τέλος της συνάντησής μας ,μοιραστήκαμε βραχιόλια και μπλούζες με το σήμα της συγκεκριμένης εθελοντικής οργάνωσης,βγάλαμε φωτογραφίες και φτιάξαμε τη δική μας ηλεκτρονική αφίσα.
Ελπίζουμε η συνεργασία μας να κυλήσει όμορφα και να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους το έχουν ανάγκη.
ΚΕΙΜΕΝΟ:ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ
εθελοντισμόςLenovo_A1000_IMG_20161209_11135515966012_358662681177558_4271943051192936037_n

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑΛΗΣ

Η μαθήτρια του Β2 Ραφαέλα-Αικατερίνη Κερίμη ήταν ανάμεσα στους επιτυχόντες του διαγωνισμού ΘΑΛΗΣ. Της ευχόμαστε  θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία και στο διαγωνισμό ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ.

Τελευταίες ενημερώσεις

Αρχείο

Σελίδες

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων