ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΑ ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 2017

Νεανική ατμόσφαιρα στην τελετή λήξης των Σοφοκλείων 2017ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 1

Της Μπαρμπηλένας Τριανταφύλλου

Σε μια μαγική εκδήλωση με πλήθος συντελεστών ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ των Σοφοκλείων 2017.Ρομαντική συναυλία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών Μιχάλη Σωτηράκη. Η φθινοπωρινή δροσιά και ο έναστρος ουρανός αποτέλεσαν τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες για τη νεολαία του Δήμου μας που τίμησε την εκδήλωση πλημμυρίζοντας το αμφιθέατρο.

Την συναυλία άνοιξε η εφηβική χορωδία,απαρτιζόμενη από μαθητές του 8ου και του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αχαρνών. Αρμονικά δεμένες παιδικές φωνές,με την επιμέλεια της Έλλης Περίσογλου ερμήνευσαν περίφημα κομμάτια όπως “Το χρήμα ” , “Σιγά μην κλάψω” και πολλά άλλα σε μια απόπειρα να δώσουν -μάλιστα εκτός σχολικής αίθουσας- μαθήματα ανθρωπιάς, μαχητικότητας και επιμονής, αποδεικνύοντας πως αν κάτι μπορούν οι νέοι να διδάξουν τους μεγαλυτέρους, τούτο είναι η αγωνιστικότητα.

Την σκυτάλη του μουσικού προγράμματος έλαβε το νεανικό συγκρότημα του 7ου ΓΕΛ Αχαρνών,υπό την επιμέλεια της καθηγήτριας Ρούλας Γιάπαππα. Με συστατικά τον δυναμισμό , την ενέργεια και έναν συνδυασμό μελωδικών θαυμάτων εκτέλεσαν την απόλυτα επιτυχημένη μουσική συνταγή που τους επιτρέπει η πολυετής εμπειρία τους.

Στην ευγενική πρόσκληση του Δήμου ανταποκρίθηκε και το Δημοτικό ωδείο του Ασπροπύργου με υπεύθυνο τον Γεώργιο Δεδούση. Διάνθισαν το πρόγραμμα και ενίσχυσαν τον καλλιτεχνικό θεσμό επιδεικνύοντας συνεργατικότητα και δηλώνοντας έμπρακτα πως η Τέχνη είναι το σταυροδρόμι που ενώνει δήμους και λαούς.

Η ποικιλία των μουσικών σχημάτων και η ελεύθερη είσοδος ώθησαν τους δημότες να γιορτάσουν σε πανηγυρική ατμόσφαιρα το τέλος του δημοτικού μουσικοθεατρικού Φεστιβάλ. Η λήξη των Σοφοκλείων σηματοδοτεί πλεόν τρόπον τινά το τέλος του καλοκαιριού εμπνέοντας ένα αίσθημα ικανοποίησης,μελαγχολίας και ανυπομονησίας για την επόμενη χρονιά.Καλό αντάμωμα λοιπόν και από την πλευρά μας να ευχηθούμε ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις και ακόμα πιο δυναμική συμμετοχή κοινού και συντελεστών στο πρόγραμμα του θεσμού. Και του χρόνου!

 

 

 

Τελευταίες ενημερώσεις

Αρχείο

Σελίδες

Σαν σήμερα

29/3/1896: Ο Σπύρος Λούης ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Λούης έτρεξε τον μαραθώνιο σε χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δεύτερα.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων