«

»

Μαΐ 24 2018

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Δες το Ειδώλιο Αλλιώς

Οι μαθητές/τριες του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου πήραν μέρος με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Εικαστικών κ. Κόγκα Ανθής στον Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Δες το Ειδώλιο Αλλιώς» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για το σχολικό έτος 2017-18. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές/τριες σχολείων απ’ όλον τον κόσμο, όπως από Αμερική, Καναδά, Ελβετία, Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Παναμά, Βέλγιο, Λουξεμβούργο.

Ο διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχαν 15.300 παιδιά 4-12 ετών, ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου 2018 και ανέδειξε 33 νικητές/τριες. Διακρίθηκαν επίσης 365 έργα, τα οποία μαζί με αυτά των νικητών/τριών και μια επιλογή συνολικά 2500 έργων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, θα παρουσιαστούν στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Δες το ειδώλιο αλλιώς» που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, Παγκόσμια ημέρα Μουσείων. Η έκθεση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 3 Ιουνίου 2018, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Το έργο του μαθητή της Ε΄ τάξης του σχολείου μας Παπαδόπουλου Κυριάκου συγκαταλέχτηκε σε αυτά που διακρίθηκαν, ενώ το έργο του μαθητή της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας Μαραγκουδάκη Μίλτου συγκαταλέχτηκε σε αυτά που βραβεύτηκαν. Μπορείτε να δείτε τα έργα τους, κάνοντας κλικ στο παρακάτω βίντεο:

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimrodou/archives/3033

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων