Τα παιδιά συναντούν τον πολιτισμό

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 τα δύο τμήματα της Δ΄ του σχολείου μας επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.
Το Αρχαιολογικό και Ιστορικό Μουσείο Ρόδου, που φιλοξενείται στο μεσαιωνικό κτίριο του μεγάλου νοσοκομείου των Ιπποτών κλείνει φέτος 100 χρόνια λειτουργίας του και σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τον τόπο κάνει το όνομά του γνωστό απ’ άκρου εις άκρον της Ευρώπης υποδεχόμενο εκθέματα από το Βρετανικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κοπεγχάγης αλλά και το Μουσείο του Λούβρου. Η έκθεση έχει τίτλο «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής».
Τα παιδιά συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους, κ. Τσαμπίκα Σαρρή και κ. Μπέτυ Σταυριανού, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον κ. Χριστοδουλίδη στο χώρο του μουσείου που φιλοξενούσε τα ροδιακά εκθέματα που υπάρχουν στο μουσείο του Λούβρου.
Αγγεία και κοσμήματα ,το καθένα με τη δική του ιστορία, φάνταζαν μοναδικά στα παιδικά μάτια. Μοναδική και η αρχαϊκή τέχνη που οι μαθητές διδάσκονται φέτος στην Ιστορία.
Ένα ταξίδι στο παρελθόν θέτει πάντα γερές βάσεις στα βήματα των παιδιών μας προς το μέλλον…

 

Μπέτυ Σταυριανού

 

Στην αίθουσα με τα εκθέματα
Στο αρχαιολογικό μουσείο

20151026_104429

Μία σκέψη στο “Τα παιδιά συναντούν τον πολιτισμό

  1. Πήγαμε και εμείς και ήταν πολύ ωραία!!! Μακάρι όλοι να έχουν αυτή την ευκαιρία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων