Μαθαίνουμε για την Ευρώπη

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου επισκέφτηκε την τάξη μας η κ. Φιλία Παπασσάβα, υπεύθυνη για την ενημέρωση θεμάτων που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση (Europe Direct) στη Ρόδο.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της τάξης στην εκπαιδευτική δράση “Teachers 4 Europe” , η κ. Παπασάββα ενημέρωσε και πληροφόρησε τα παιδιά για την ιστορία της ηπείρου μας. Η ενημέρωσή της αποτέλεσε ένα δυναμικό ξεκίνημα στην προσπάθεια επιμόρφωσης των μαθητών αλλά και στη διαμόρφωση τους σε ενεργούς Ευρωπαίους πολίτες του αύριο.
Οι μαθητές παρακολούθησαν σε ένα άκρως ενδιαφέρον και ενημερωτικό δίωρο τον μύθο της Ευρώπης και πήραν πληροφορίες που τους ενδιέφεραν για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άκουσαν ενδιαφέροντα και χρήσιμα στοιχεία για την ιστορική πορεία της ένωσης των χωρών της Ευρώπης. Η παρουσίαση έγινε μέσα από βιντεοπροβολή και ταυτόχρονη συμμετοχή και τοποθέτηση των μαθητών σε ευρωπαϊκά ζητήματα προσαρμοσμένα στην ηλικιακή τους ομάδα.
Επίσης, είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε ένα διασκεδαστικό διαδραστικό παιχνίδι που αφορούσε ήθη και έθιμα των ευρωπαϊκών χωρών.
Στο τέλος της ενημέρωσης μοιράστηκε στα παιδιά εκπαιδευτικό υλικό που στόχο είχε την εξοικείωσή τους με τα γνωρίσματα και τα χαρακτηριστικά Ευρωπαίων Πολιτών.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Παπασάββα για τη συμβολή της στη δράση που θα εκπονήσουμε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας προγράμματος.

Μαθαίνουμε για την Ευρώπη
Μαθαίνουμε για την Ευρώπη

Η δασκάλα του Δ2
Μπέτυ Σταυριανού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων