2η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

 

Φωτογραφία0858Μια μέρα δεν ήταν αρκετή… η χαρά όμως ακτινοβολούσε στα προσωπάκια τους.

Οι δραστηριότητες επιλέχθηκαν με βάση τις γνώσεις , την ηλικία, το αναλυτικό πρόγραμμα και το θέμα της 2ης Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού που ήταν τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά αθλήματα.

Η Α΄ και Β΄ Δημοτικού έπαιξε ένα μίνι παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για να δημιουργήσουν πάζλ εικόνων και λέξεων με ολυμπιακά αγωνίσματα.

Για τις τάξεις Γ΄ και Δ΄ το δίωρο πρόγραμμα περιελάμβανε ένα on line παιχνίδι γνώσεων στο Quizlet ,  και αθλήματα Παραολυμπιακών αγώνων, προσαρμοσμένα ανάλογα, το Γκόλμπολ και το Βόλεϊ καθιστών .Σε αυτά τα παιχνίδια συμμετείχαν και μαθητές του Πρότυπου Ειδικού Πειραματικού Δημοτικού Ρόδου .

Τα τμήματα των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ συμμετείχαν σε παιχνίδια στην άμμο τα οποία οργανώθηκαν στην παραλία του Ενυδρείου. Παιχνίδια τα οποία συνδύασαν στοιχεία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων με την διασκέδαση και την πρόκληση να παίξεις δίπλα στη θάλασσα χωρίς να μπορείς να βρέξεις ούτε το δαχτυλάκι σου..που τόσο θα ήθελες εκείνη την ώρα!!!

Την επίβλεψη και βελτίωση του προγράμματος είχε η Σύμβουλος Φυσικής αγωγής Δωδεκανήσου κ. Φατσέα η οποία συνέβαλε τόσο με την παρουσίας της όσο και με την συμμετοχή της  στην επιτυχή έκβαση του.

Ευχαριστώ επίσης τους εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων καθώς και την κα Βαρσαμίδου Αγάθη (γυμνάστρια του Πρ. Ειδικού Πειραματικού) και την κα Ψαρά Γραμματική(εκπ. Αγγλικών) για την αμέριστη βοήθεια κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων.

Δείτε το video- αφιέρωμα:

Φωτογραφία0870

ΔΟΣΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

Μία σκέψη στο “2η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

  1. ‘Ηταν υπέροχα!!!!Ευχαριστούμε την κυρία Ανθούλα και τους υπόλοιπους δασκάλους που μας έκαναν να περάσουμε τόσο ωραία!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων