Διαγωνισμός για το Ιστολόγιο μας – Φαίνια Τζεδάκη

Τι μου αρέσει στο σχολείο μου , γιατί ειναι σημαντικό για μένα

ΦΑΙΝΙΑ

Το όνομα μου είναι Φαίνια Τζεδάκη. Ζω στην πόλη της Ρόδου και πάω στο 8ο Δημοτικό σχολείο Ρόδου .

Το σχολείο που πηγαίνω είναι παλιό το έφτιαξαν οι Ιταλοί και ιδρύθηκε το1947 . Κάποιοι το βλέπουν σαν ένα σχολείο που χρειάζεται συντήρηση αλλά για μένα είναι…..το σχολείο μου!

Θα σας πω τι μου αρέσει γιατί αυτό είναι το θέμα.

Μου αρέσει που πηγαίνω σχολείο σ ‘ ένα επιβλητικό κτίριο φτιαγμένο από Ιταλούς πριν πολλά χρόνια και μου αρέσει περισσότερο που τουρίστες κάθονται και το θαυμάζουν, βγάζουν φωτογραφίες και ρωτάνε

– Τι είναι εδώ…;

Το σχολείο μου έχει στην είσοδο Ηρώο, που δεν έχει άλλο σχολείο (τουλάχιστον από αυτά που ξέρω) και τα άλλα σχολεία έρχονται στο δικό μας για κατάθεση στεφάνων στις εθνικές γιορτές.

Μου αρέσει που μέσα στο κτήριο υπάρχουν αρκετά σχολεία και έτσι είμαστε πολλά παιδιά για να παίζουμε και να γεμίζουμε την τεράστια αυλή του σχολείου με φωνές και γέλια στα διαλλείματα.

Μου αρέσουν τα χρώματα από τα λουλούδια όταν ανθίζουν και τα δέντρα που είναι στην αυλή μας….πόσες φορές δεν έκατσα εκεί να ξεκουραστώ στη σκιά τους και να μιλήσω με τις φίλες μου….

Μου αρέσει το κυλικείο μας, πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα όχι στη Ρόδο αλλά στην Ελλάδα.

Και τώρα η τάξη μου…η αγαπημένη μου τάξη με τα χρώματα, τους πολύχρωμους χάρτες, τις πληροφορίες να στολίζουν τους τοίχους, τα μεγάλα παράθυρα που αφήνουν   το αεράκι να μας δροσίσει και τον ήλιο να μας φωτίζει την αίθουσα.

Μην ξεχάσω…έχουμε ένα υπέροχο, τεράστιο θέατρο για να κάνουμε τις γιορτές μας.

Αίθουσες πληροφορικής και εικαστικών που μου αρέσουν εξίσου πολύ.

Όλα αυτά μου αρέσουν στο σχολείο μου….

Κάποια παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο….εμείς που μπορούμε πρέπει να μας αρέσει  το σχολείο μας και να προσπαθούμε να το κάνουμε ωραιότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων