Διακρίσεις των μαθητών μας στο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής του Κέντρου Λογοτεχνών

 

test

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου για 4η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί το ποικίλο και σύνθετο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, με τίτλο «Βιβλιοπεριπέτειες», με σκοπό την ανακάλυψη της γοητευτικής διαδικασίας της ανάγνωσης και τη φιλαναγνωσία!
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος οι μαθητές του Ε2 είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής «Μικροί Λογοτέχνες».
Με αφορμή το βιβλίο «Το μισό πιθάρι» της Φωτεινής Φραγκούλη τα παιδιά κλήθηκαν να γράψουν την ιστορία του μισού πιθαριού… Με γραπτές ατομικές εργασίες καλούνταν να δώσουν την προσωπική τους εκδοχή για το ‘’μυστικό ‘’ που έκρυβε το σπασμένο πιθάρι του βιβλίου, ένα μυστικό που μόνο τα παιδιά είναι σε θέση να γνωρίζουν…
Τα παιδιά αρχικά διάβασαν το συγκεκριμένο βιβλίο. Στη συνέχεια έγινε ανάλυσή του και σχολιασμός στην τάξη. Τέλος, οι μαθητές απέδωσαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβονται πίσω από τα λογοτεχνικά κείμενα.
Το βιβλίο, ιδιαίτερα τρυφερό και συγκινητικό ,κατάφερε να ταξιδέψει τα παιδιά σε κόσμους οικείους και γνωστούς αλλά και σε κόσμους γεμάτους φαντασία και συναίσθημα. Τα δύο τελευταία αποτελούν δομικά στοιχεία της παιδικής υπόστασης και προσωπικότητας και είναι αυτά που έχουν περισσότερο ανάγκη οι παιδικές ψυχές σ΄ έναν κόσμο με δύσκολα και σκληρά δεδομένα. Το συγκεκριμένο βιβλίο ανέδειξε ,επίσης, διαχρονικές αξίες όπως αυτές της αγάπης ,της φιλίας αλλά και πιο σύγχρονες όπως αυτές της ιστορίας των λαών, της διαπολιτισμικότητας και του σεβασμού στον πολιτισμό των άλλων λαών.
Μέσα από την παραμυθένια ,ποιητική γραφή και τις έντονες θαλασσινές νησιώτικες εικόνες τα παιδιά εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν …
Δύο μαθητές της τάξης μας κατάφεραν να διακριθούν σ΄αυτό τον διαγωνισμό : η Εμμανουέλλα Θεοδοσίου και ο Κωνσταντίνος Χόρτης.
Συγχαρητήρια αξίζουν στα δύο παιδιά που ξεχώρισαν με τη δημιουργική γραφή και την τέχνη του λόγου τους. Πολλά πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε όλα τα παιδιά του τμήματος που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση και που έδωσαν τη δική τους προσωπική πινελιά με τα πρωτότυπα γραπτά τους.
Καταξιωμένοι Έλληνες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας θα απονείμουν στα παιδιά τα βραβεία και τους επαίνους τους  σε πανηγυρική εκδήλωση στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου).
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός
Μπέτυ Σταυριανού

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων