Εκπαιδευτικές δράσεις κατά του Ρατσισμού

Στο Σουλειμάν Τζαμί
Στο Σουλειμάν Τζαμί
Στο μουσείο της Εβραικής Συναγωγής
Στο μουσείο της Εβραικής Συναγωγής

Την Παρασκευή 20/3/2015 τα δύο τμήματα της Ε’ Τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Εκεί ξεναγήθηκαν στα ιστορικά κτίρια του Σουλειμάν Τζαμί και της Εβραικής Συναγωγής, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του ρατσισμού. Συγκεκριμένα, στο Σουλειμάν Τζαμί τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τον κ. Ταρασλιά αλλά είχαν και την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με μουσουλμανική θρησκεία από τον Ιμάμη του Τζαμιού.

Στην Εβραική Συναγωγή οι μαθητές των δύο τάξεων είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον χώρο λατρείας των Εβραίων,ν γνωρίσουν την ιστορική παρουσία των Εβραίων στην Παλιά Πόλη και  να ενημερωθούν για το ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ρόδου κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου . Επίσης, ξεναγήθηκαν από τον Κύριο Μωυσή Κοέν στο μουσείο με τα εβραικά εκθέματα και τα ιερά κειμήλια της ιουδαικής πίστης.

Μέσα από αυτές τις εκπαιδευτικές ξεναγήσεις τα παιδιά γνώρισαν απο κοντά τις διαφορετικές θρησκείες αλλά και τη διαφορετική κουλτούρα λαών που συνυπάρχουν ειρηνικά και πολιτισμένα στο νησί μας. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση  όπου επισημάνθηκε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το θρήσκευμα ,το χρώμα ,τις πολιτικές πεποιθήσεις , το κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο . Το σαφές μήνυμα των εκπαιδευτικών ήταν ο απόλυτος σεβασμός στο << διαφορετικό >> και ένα ηχηρό όχι στο Ρατσισμό.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Κώστας Ταρασλιάς (Ε1)

Μπέτυ Σταυριανού (Ε2)

Μία σκέψη στο “Εκπαιδευτικές δράσεις κατά του Ρατσισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων