Μύρισε Πάσχα!

Το Σάββατο του Λαζάρου είναι μια από τις πιο σημαντικές ημέρες της Ορθοδοξίας, αφού σηματοδοτεί αφενός το θάνατο και αφετέρου τη ζωή. Είναι το τελευταίο και το μεγαλύτερο θαύμα του Χριστού, αφού ανέστησε τον νεκρό για τέσσερις ημέρες Λάζαρο, λέγοντας τη γνωστή σε όλους μας φράση «Λάζαρε, δεύρο έξω». Στις ημέρες μας, εκατοντάδες χρόνια μετά το θαύμα του Λαζάρου, αν και πολλά έθιμα εορτασμού έχουν χαθεί μέσα στο χρόνο, υπάρχουν κάποιοι τόποι στην Ελλάδα που κρατούν γερά τις παραδόσεις τους τις οποίες περνάνε από γενιά σε γενιά.

Έτσι, στη Ρόδο και την Ιαλυσό το Σάββατο του Λαζαρου ,τα παιδιά γυρίζουν από πόρτα σε πόρτα και τραγουδούν το Λάζαρο συγκεντρώνοντας χρήματα και αυγά για τους ιερείς. Tην ημέρα αυτή,επίσης,οι νοικοκυρές φτιάχνουν στριφτά κουλουράκια, τα περίφημα ¨λαζαράκια”. Πιστοί κι εμείς σ΄αυτό το έθιμο κάθε χρόνο πλάθουμε στο σχολείο μαζί με τα παιδιά μικρόσωμα, νηστήσιμα αλλά και  νόστιμα λαζαράκια.

Η Δ2 τάξη εκτέλεσε με μεγάλη επιτυχία τη συγκεκριμένη συνταγή . Τα παιδιά ζύμωσαν, έπλασαν και δημιούργησαν  ωραιότατα ομοιώματα του Λαζάρου. Τα ψήσαμε στο φούρνο του Ειδικού Σχολείου και το σχολείο μοσχοβόλησε “Πάσχα”.DSC_0549 DSC_0550 DSC_0554 DSC_0555DSC_0556 Πολύτιμοι βοηθοί μας η κ.Τσαμπίκα Σαρρή της Γ΄τάξης και οι δύο φοιτήτριες του Παιδαγωγικού τμήματος . Τις ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά τους.Και του χρόνου!

Μπέτυ Σταυριανού

 

14 σκέψεις για το “Μύρισε Πάσχα!

  1. To Πάσχα είναι πολύ διασκεδαστικό. Στο σχολείο κάθεσαι και είναι σαν να μην είσαι εκεί. Φτιάξαμε λαζαράκια και
    ήταν… Τη να σας λέω?? Μόνο μια λέξη θα σας πω. Φανταστικά!!!! Επίσης λαζαράκια κάναμε 2 φορές. Μια για μας και μια για το ειδεικό. Άμα περίσευαι ζήμη θα κάναμε και εμείς. Μερικοί όπως και εγώ κάναμε καταπληκτικά λαζα-
    ράκια και τα φάγαμε πριν καλά καλά φτάσουμε στο σπίτι μας! Επίσης τα κάναμε πολύ χοντρά. Α, και κάτι ακόμα
    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ.ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ.ΟΤΑΝ ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΙΟ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
    ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ!ΜΙΑΜ!ΜΙΑΜ!ΜΙΑΜ!

  3. ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑ ΜΠΕΤΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΨΟΓΑ!!! ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

  4. Ηταν μια πολυ ομορφη εμπειρια και τα παιδια την περιεγραψαν με τα πιο ομορφα λογια.Η κορη μου γυρισε κατενθουσιασμενη σπιτι και οχι μονο μοιραστηκε την εμπειρια της αλλα και το ιδιο το λαζαρακι της,χαριζοντας μας μικρες πεντανοστιμες μπουκιτσες….φυσικα το περισσοτερο το κρατησε για τον εαυτο της και δικαιολογημενα….τοσο κοπο εκανε…ευχαριστουμε κ.Μπετυ για την ομορφη πρωτοβουλια,οι γονεις χαιρομαστε διπλα με τη χαρα των παιδιων μας!Καλο Πασχα σε ολους!!!!!!!!!!

  5. Μας αρέσει πολυ το Πάσχα επειδή φτιάχνουμε Λαζαράκια!!!Εμείς πηγαίνουμε σε αυτό το σχολείο και έχουμε ένα πράγμα να πούμε:Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων